جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ / ۰۰:۰۵
کد مطلب: 30337
۰

11 ماده‌ی غذایی برای تعادل هورمون‌ها

11 ماده‌ی غذایی برای تعادل هورمون‌ها
زمانی که صحبت از عدم تعادل هورمون‌ها و یا به‌طورکلی هورمون‌ها به میان می‌آید همه یاد خانم‌های باردار می‌افتند و یا به تغییرات خلق‌وخوی و بداخلاقی‌های دوره‌ی قاعدگی فکر می‌کنند. اما این تصورات کاملاً کلیشه‌ای است. در بدن همه‌ی انسان‌ها هورمون تولید می‌شود و این هورمون‌ها به‌سادگی دچار اختلال می‌شوند. عجیب‌تر اینکه ساده‌ترین چیزها (حتی دئودورانت یا همان ضدتعریق) نیز می‌تواند عاملی برای این اختلالات شود. بنابراین لازم است که با تنظیم برنامه‌ی غذایی و در پیش گرفتن مراقبت‌های مناسب از این اختلالات پیشگیری کرد. با ما باشید تا با مواد غذایی مناسب برای تنظیم تعادل هورمون‌ها بیشتر آشنا شوید.
-
جوانه لوبیا
لوبیاهای جوانه‌زده لوبیاهای جوانه‌زده برای تنظیم هورمون‌ها فوق‌العاده موثر هستند. به عقیده‌ی متخصصان ،جوانه‌ی سویای سبز یکی از ناشناخته‌ترین مواد غذایی موجود در دنیا است. بااین‌حال این جوانه‌ها برای غدد فوق کلیوی مفید هستند و به بدن کمک می‌کنند تا با کنترل ترشح کورتیزول و آدرنالین، استرس خود را مدیریت کند. روغن نارگیل روغن نارگیل خواص فوق‌العاده‌ای برای سلامتی بدن دارد. اما باید بدانید که این روغن تأثیر زیادی در تنظیم هورمون‌ها دارد. روغن نارگیل تنظیم‌کننده‌ی قند خون و انسولین است و باعث تحریک تیروئید شده و در رفع اختلالات هورمونی نقش دارد.
--
اگر از اختلالات هورمونی رنج می‌برید باید بدانید که التهابی در بدن شکل می‌گیرد که باعث بر هم زدن روند طبیعی عملکرد بدن می‌شود. سیر باعث کاهش التهاب شده و به هورمون‌ها کمک می‌کند تا مجبور به جبران تغییرات سلولی نشوند. در نتیجه نقش خوبی در تنظیم آن‌ها دارد.
-
-
خانواده‌ی کلم‌ها
بروکلی، کلم‌برگ، گل کلم و غیره جزو سبزیجاتی هستند که به تنظیم هورمون‌ها کمک می‌کنند. مصرف این سبزیجات مانع از افت تستوسترون شده و باعث توسعه‌ی عضلانی می‌شود. باید بدانید که کمبود هورمون تستوسترون در خانم‌ها باعث خستگی، اختلالات خواب، افزایش وزن، کاهش میل جنسی و غیره می‌شود.
-
زردآلوی خشک
زردآلوی خشک و بسیاری از میوه‌های خشک دیگر حاوی فیتواستروژن ها هستند. این ترکیبات شیمیایی نقش مهمی در تنظیم استروژن بدن دارد. بهتر است بدانید که کمبود این هورمون باعث بروز بیماری‌های غدد آندورسین می‌شود.
-
دانه کتان
دانه‌ی کتان برای سلامتی فوق‌العاده است و باعث تحریک متابولیسم استروژن در بدن می‌شود. توجه داشته باشید که متابولیسم خوب استروژن برای کاهش آسیب‌های سلولی و جلوگیری از بروز و پیشرفت سرطان لازم و ضروری است.
-
سیر
اگر از اختلالات هورمونی رنج می‌برید باید بدانید که التهابی در بدن شکل می‌گیرد که باعث بر هم زدن روند طبیعی عملکرد بدن می‌شود. سیر باعث کاهش التهاب شده و به هورمون‌ها کمک می‌کند تا مجبور به جبران تغییرات سلولی نشوند. در نتیجه نقش خوبی در تنظیم آن‌ها دارد.
-
گیاه جینسینگ
ازآنجایی‌که میزان هورمون‌ها به میزان استرس ارتباط دارند لازم است که تا حد امکان استرس‌های روزانه را مدیریت کرده و کاهش دهید. گیاه جینسینگ و به‌طورکلی دم‌نوش‌های گیاهی، حاوی آداپتوژن هستند که به کنترل استرس و تنظیم عملکردهای بدن کمک می‌کنند.
-
بلغور جو دوسر
زمانی که پای هورمون‌ها در میان است همه‌چیز به میزان قند خون نیز بستگی دارد. مواد غذایی حاوی آرد سفید در بدن تجزیه‌شده و به قند تبدیل می‌شوند. به همین دلیل مصرف بلغور جودوسر و آرد کامل برای تنظیم هورمون‌ها تأثیر زیادی دارد.
=
گوشت‌های ارگانیک
بدون شک این روزها خرید گوشت‌های طبیعی، ارگانیک و بدون هورمون بسیار دشوار است. متأسفانه مواد غذایی حاوی استروژن زیاد مانند گوشت حیواناتی که به آن‌ها هورمون رشد داده می‌شود، تأثیر زیادی در اختلالات هورمونی ما دارند. در واقع گوشت گاو، مرغ، بوقلمون و دیگر گوشت‌هایی که ارگانیک هستند به تنظیم هورمون‌های بدن کمک می‌کنند. هورمون‌هایی که به این حیوانات داده می‌شود و با خورده شدن وارد بدن ما می‌شوند بسیار قوی‌تر از هورمون‌های طبیعی بدن ما هستند و به همین دلیل نیز باعث بروز اختلالاتی در بدن انسان می‌شوند.
-
ماهی آزاد
مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی آزاد برای تنظیم و کنترل تعادل هورمونی بدن لازم و ضروری هستند. امگا 3 ها باعث تنظیم رشد سلول‌های بدن شده و به‌طور طبیعی توسط خود بدن تولید نمی‌شوند. به همین دلیل نیز باید از طریق مصرف مواد غذایی جذب شوند.
-
ازآنجایی‌که میزان هورمون‌ها به میزان استرس ارتباط دارند لازم است که تا حد امکان استرس‌های روزانه را مدیریت کرده و کاهش دهید. گیاه جینسینگ و به‌طورکلی دم‌نوش‌های گیاهی، حاوی آداپتوژن هستند که به کنترل استرس و تنظیم عملکردهای بدن کمک می‌کنند
-
سویا
البته در خصوص سویا باید کمی محتاط باشید. این ماده‌ی غذایی از طرفی حاوی میزان زیادی فیتواستروژن است. اما از طرف دیگر مصرف میزان زیاد آن باعث بر هم زدن تعادل هورمونی می‌شود. به عقیده‌ی متخصصان ترکیبات مشابه استروژن (فیتواستروژن ها) روی استروژن طبیعی بدن تأثیر گذاشته و باعث بر هم زدن تعادل هورمون و سیکل قاعدگی می‌شود. علاوه بر این زیاده‌روی در مصرف آن روی پروستات تأثیر می‌گذارد و به بروز مشکلاتی مانند فیبروز، آندومتریوز، کیست رحم و سندرم آستین لونتال که به سندرم پلی کیستیک تخمدان نیز معروف است دامن می‌زند و باعث آسیب به تخمک‌ها و منی دانه‌ها می‌شود.
-
فاطمه مهدی پور
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود