جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۴:۲۸
کد مطلب: 31477
۰

ریسک ازدواج‌های فامیلی برای فرزندآوری سالم چقدر است؟

دکتر رضا علی‌بخشی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: توصیه می‌شود افرادی که قصد ازدواج دارند، به‌ خصوص آنهایی که نسبت فامیلی با هم داشته و سابقه بیماری خاصی در خانواده را دارند، نسبت به انجام مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج اقدام کنند.
این متخصص ژنتیک با بیان اینکه هرچه نسبت فامیلی زوجین نزدیک‌تر باشد، احتمال بروز بیماری‌های تک ژنی و مادرزادی در فرزندان‌شان هم بالاتر خواهد بود، گفت: از نظر علمی درصد بروز بیماری‌های ژنتیکی در ازدواج‌های فامیلی حداقل دو برابر سایر ازدواج‌هاست.

مسئول فنی مرکز ژنتیک و تشخیص قبل از تولد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه مشاوره ژنتیک در سطوح مختلفی انجام می‌شود، گفت: این مشاوره معمولا در ابتدایی‌ترین و بهترین شکل آن قبل از دوران آشنایی و ازدواج اتفاق می‌افتد و بر اساس آن در صورتی که ریسک بیماری‌های ژنتیکی بالا باشد، نسبت به انجام غربالگری در سطح بالاتر اقدام می‌شود تا میزان ریسک ازدواج را مورد ارزیابی قرار دهند.

وی افزود: پس از انجام آزمایش‌های غربالگری در صورتی که ریسک خطر بالا باشد، نسبت به انجام آزمایش‌های تخصصی اقدام خواهد شد و در صورت وجود ریسک بالا، ازدواج به صلاح تشخیص داده نمی‌شود. علی‌بخشی با بیان اینکه احتمال تولد فرزندان سالم در ازدواج‌های فامیلی هم وجود دارد، گفت: ریسک تولد فرزندانی که مبتلا به بیماری‌های غیرقابل درمان هستند در ازدواج‌های فامیلی بالاست.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر برخی بیماری‌های ژنتیکی قابل درمان، تشخیص و پیگری نیستند، به خانواده‌ها توصیه کرد: قبل از ایجاد هرگونه دلبستگی و برپایی مراسم مختلف نسبت به مشاوره ژنتیک اقدام کنند. علی‌بخشی با اشاره به آمار بالای ازدواج‌های فامیلی در کشور و استان کرمانشاه، از خانواده‌ها خواست قبل از مطرح کردن جدی موضوع ازدواج و ایجاد دلبستگی بین دختر و پسر نسبت به انجام آزمایش‌های ژنتیک قبل از ازدواج اقدام کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
خوشبختی یعنی بدست آوردن یک زندگی و تقسیم آن با دیگران!