پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۱:۴۲
کد مطلب: 31608
۰

نکاتی درباره مصرف دارو در ماه مبارک رمضان

رئیس دفتر تحقیق و توسعه آموزش مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، هشدار داد: در هنگام روزه داری بیماران نباید وعده‌های دارویی خود را خودسرانه حذف کنند.

به گزارش خبرگزاری آنا، دکتر فریده یونسی با اعلام این خبر، اظهار کرد: در هنگام روزه داری بیماران هرگز نباید وعده‌های دارویی خود را خودسرانه حذف یا دوز آن را کم و زیاد کنند، زیرا که این عمل باعث ایجاد اختلال در روند درمان می‌شود، بنابراین قبل از هر اقدامی حتما می‌بایست با پزشک معالج خود در این زمینه مشورت کنند.

رئیس دفتر تحقیق و توسعه آموزش مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه قطع یکباره برخی داروها بسیار خطرناک است، تاکید کرد: تغییر تعداد دفعات مصرف دارو، زمان مصرف دارو و عدم رعایت فاصله زمانی مصرف دارو می‌تواند باعث تغییر اثربخشی و تاثیر داروها در بدن شود و مشکلات درمانی ایجاد کند.

یونسی با بیان اینکه تشخیص مجاز بودن روزه داری برای افراد مبتلا به بیماری صرفا با نظر پزشک درمانگر و رعایت جوانب شرعی آن امکان پذیر است، افزود: مبتلایان به بیماری مزمن همچون فشارخون، ‌چربی خون،‌ دیابت،‌ بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری کلیوی می‌بایست با پزشک معالج درباره رژیم غذایی و دارویی خود مشورت کنند.

رئیس دفتر تحقیق و توسعه آموزش مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، در ادامه بیان کرد: بیمار دیابتی که بدون انجام مشاوره با پزشک روزه داری می‌کند در معرض خطر جدی افزایش دراز مدت قندخون و یا کاهش ناگهانی آن قرار دارد که این امر علاوه بر عوارض جسمی، ‌عارضه‌های جانبی دیگری همچون افزایش هزینه و حتی غیر ممکن شدن درمان است.

یونسی با بیان اینکه اشکال دارویی از جمله تمام مواردی که از طریق پوست جذب بدن می‌شود نظیر کرم­‌ها،‌ پمادها و نوار چسب‌های مواد دارویی،‌ قطره‌های چشم و گوش،‌ اکسیژن و گازهای بیهوشی، استعمال شیاف­‌ها، دراژه‌های طبی و محلول‌های واژینال باعث ابطال روزه نمی‌شود، تاکید کرد: مصرف دهان شویه­‌ها،‌ غرغره دارو یا اسپری دهانی به شرط آنکه چیزی درون معده برده نشود باعث ابطال روزه نمی‌شود.

وی گفت: همچنین تزریقات پوستی، عضلانی، مفصلی یا وریدی به استثنای تغذیه از راه ورید و آمپول­‌های تقویتی باعث ابطال روزه نمی‌شود.

این داروساز در ادامه خاطرنشان کرد: نحوه مصرف دوزهای منفرد دارو در طول ماه رمضان تغییری نمی‌کند چرا که این روش تداخلی با روزه داری ندارد. همچنین در مورد این نحوه مصرف باید گفت که در صورتی لازم است دارو با معده خالی مصرف شود، بهترین زمان مصرف یک ساعت قبل از سحری یا دو ساعت پس از افطار است.

یونسی گفت: بیمارانی که مجبور به مصرف روزی دو یا چند بار دارو هستند، ممکن است پس از مشورت با پزشک معالج خود قادر باشند، داروهای خود را در فاصله بین افطار تا سحر استفاده کنند. همچنین در مواردی خاص ممکن است پزشک معالج قادر باشد با جایگزینی داروهای این بیماران با انواع طولانی اثر آن‌ها و با تعویض دارو با یک داروی مشابه با نیمه عمر طولانی‌تر امکان روزه داری برای این بیماران را فراهم کند.

وی در پایان تاکید کرد: به طور کلی توصیه می‌شود در صورت وقوع مشکلات درمانی در ماه رمضان بهترین کار برای روزه داران مشورت با پزشک معالج است.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
برای اینکه دوستت داشته باشم و به تو احترام بگذارم، مجبور نیستم با تو هم عقیده باشم.