پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۴ تير ۱۳۹۴ / ۱۲:۵۵
کد مطلب: 31678
۱

8 گام برای «پرشور» کردن زندگی مشترک

8 گام برای «پرشور» کردن زندگی مشترک
غلامرضا میناخانی در این زمینه افزود: بسیاری از زوجین بعد از مدتی به یک روند ثابت و یکنواخت در زندگی می رسند؛ روندی که در آن فعالیت‌های روزانه، کاملا مشخص و ثابت است. هیچ فعالیت تازه ای در آن نیست و زندگی براساس یک الگوی مشخص از پیش تعیین شده مثل حضور در محل کار، بودن در کنار هم، دیدار خانواده ها، رسیدگی به فرزندان و ... در جریان است.

وی تاکید کرد: برای اینکه زندگی پرشوری داشته باشید، فعالیت‌های تازه‌ای را شروع کنید. سرگرمی و «تفریح» داشته باشید. برخلاف تصور رایج - که تفریح و بازی را نوعی وقت تلف کردن می دانند- روانشناسان معتقدند که «تفریح» یکی از نیازهای اساسی انسان‌هاست و در کنار نیازهایی مثل نیازهای فیزیولوژیک مانند نیاز به آب و غذا و نیازهایی مثل نیاز به «عزت نفس» و «تعلق خاطر» قرار می گیرد. بنابراین برنامه‌های تفریحی مثل کوهنوردی، خوردن شام در یک فضای شاداب، پیاده‌روی یا حتی انجام بازی‌های مختلف در خانه یا بیرون از خانه داشته باشید.

 

 

مسافرت های کوتاه آخر هفته را فراموش نکنید

 

 

این روانشناس تصریح کرد: اغلب مردم وقتی از مسافرت حرف می زنند، تصور می‌کنند که مسافرت باید چند روزه یا هفته‌ای همراه با اسکان درهتل یا مسافرخانه و خرید سوغاتی باشد، ولی سفر می‌تواند با کمترین هزینه ها باشد. یک سفر کوتاه یک یا دو روزه در آخر هفته، با غذاهای ساده خانگی و اسکان در محل‌هایی با کمترین هزینه ممکن. اگر اهل اینترنت باشید، می توانید در سایت‌هایی که امکان مهمانی در شهرهای دیگر را می دهند، عضو شوید و به یک مهمانی یکی دو روزه رایگان بروید.

 

 

همسرتان را «سورپرایز» کنید

 

 

وی در ادامه گفت: انگار کلمه «سورپرایز» همیشه با تولدها عجین شده است ولی غافلگیر کردن همسرتان، می‌تواند زندگی تان را از یکنواختی دربیاورد و نیز به عاطفه‌تان شور تازه‌ای بدهد.می توانید با کارهای ساده همسرتان را غافلگیر کنید. مثل یک هدیه کوچک، یک شام مفصل، یک شاخه گل بی‌مناسبت، تعیین یک روز برای رسیدگی تمام وقت به علایق همسرتان.

 

 

از همسرتان قدردانی کنید

 

 

میناخانی افزود: مطالعات نشان می‌دهد که قدردانی و تشکر کردن از رفتارها و اعمال پسندیده افراد، بهبود عمیق عاطفی را دربر دارد. در ابراز محبت خسیس نباشید. از همسرتان صادقانه تعریف کنید. این احساس خوب را با همدیگر به اشتراک بگذارید. قدردانی، حس خوبی برای افراد هدیه می آورد و البته رنگ تازه‌ای هم به روابط تان می دهد.

 

 

زمانی را برای بودن در کنار دوستان شخصی تان اختصاص دهید

 

 

وی در ادامه گفت: بسیاری از زوجین، بعد از ازدواج ارتباط‌های دوستانه خود را کاملا قطع می کنند. این در ابتدای رابطه عاطفی، اتفاق رایجی است. طرفین بیشتر زمان خود را با هم می گذرانند و عاطفه مورد نیاز را از همدیگر دریافت می‌کنند ولی بعد از مدتی، نیاز به ارتباط با دوستان در طرفین احساس می شود. بنابراین زمان‌هایی را برای ارتباط با دوستانتان، در نظر بگیرید و به زمان‌های شخصی همدیگر احترام بگذارید.

 

 

«پنج» سال بعدتان را پیش بینی کنید

 

 

این روانشناس تاکید کرد: گاهی وقت‌ها پیش بینی آینده و نگاه به گذشته می‌تواند مسیر جالبی در زندگی شما باز کند. خودتان را در پنج سال آینده تصور کنید چه کاره هستید؟ چه دغدغه هایی دارید؟ مشکلات آن روزهای تان چیست؟ وقتی پنج سال آینده به روزهایی که گذشت فکر کنید، چه اشتباه هایی در زندگی داشته اید؟ می‌توانید اشتباه هایی که قرار است در پنج سال آینده، به خاطر انجام آن افسوس بخورید، از همین حالا انجام ندهید. به این فکر کنید که چطور می توانید بدون ایجاد چنین پشیمانی زندگی کنید.

 

 

به زندگی تان موج بیندازید

 

 

وی در ادامه گفت‌: اگر از شما بپرسند هدف از زندگیتان چیست و برای چه زندگی کرده اید، چه جوابی می‌دهید؟ اگر از آن دسته آدم‌هایی هستید که احساس می‌کنید زندگی بیهوده ای داشته‌اید و هیچ تغییری در روند زندگی ایجاد نکرده‌اید. شروع کنید که به زندگی تان موج ببیندازید. یعنی کارهایی بکنید که وقتی چند سال بعد به زندگی‌تان فکر کنید، از اینکه زندگی‌تان را معنادار کرده اید، خوشحال شوید. یک پروژه شخصی یا مشترک با همسرتان شروع کنید، مثل انجام یک کار طولانی مدت که همیشه دوست داشته اید، مثل یاد گرفتن یک زبان دیگر، مثل ایجاد کمپین حمایت از کودکان کار یا یک پروژه کاری که برایتان معنادار است.

 

زندگی تان را مصرف کنید

 

میناخانی در پایان گفت‌وگویش با مجله سپیده دانایی اظهارکرد: شما یک شیشه عطر را تا آخرین قطره اش مصرف می کنید چون ارزشمند است. زندگی خیلی ارزشمندتر است. تلاش کنید زندگی‌تان را تا جای ممکن مصرف کنید. هیچ فرصتی از زندگی را برای «زندگی کردن» از دست ندهید. لحظه لحظه زندگی را لمس کنید. تمام استعدادهایی را که دارید، مصرف کنید و نگذارید استعدادها، توانایی و پتانسیل تان هدر برود.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
دو بیگانه همدرد، از دو خویشاوند بی‌درد یا ناهم‌درد، با هم خویشاوندترند… علی شريعتی