چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - 17 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ / ۱۷:۰۵
کد مطلب: 31733
۰

روش‌هاي آسان کاهش استرس

روش‌هاي آسان کاهش استرس
به نقل از سایت »Readers digest« بدن ما طوری طراحی شده است که پس از وارد شدن یک شوک آرام می گیرد اما زندگي کردن در دنیای مدرن، مانع آرامش ما می شود. در ادامه مطلب به چند روش موثر و کم هزینه برای کاهش استرس اشاره می کنیم:

-
دست‌ها را با آب ولرم بشوييد

آب ولرم بلافاصله باعث تحريک مکانيزم آرام کننده بدن مي‌شود. قرار دادن هر قسمت از بدن داخل آب ولرم، باعث درگير شدن سيستم عصبي مي‌شود. شستن دست‌ها مي‌تواند باعث آرام شدن فرد شود.
-
-

 

زمزمه کردن شعر

معمولاً افراد شاد شعري را زمزمه مي‌کنند. اين کار مي‌تواند تأثير مثبتي روي فشار خون بگذارد زيرا فشار خون در واکنش به استرس افزايش مي‌يابد و آواز خواندن مي‌تواند به کاهش استرس کمک کند.

 

شکلک در آوردن

سفت شدن فک، سردرد و دندان قروچه از نشانه هاي استرس است. اين نشانه ها براي مدت‌ها با فرد باقي مي‌ماند به همين دليل در کلاس‌هاي يوگا از طريق شکلک درآوردن، استرس را کنترل مي‌کنند.

 

سالاد بخوريد

‏کاهو داراي ماده شيميايي است که براي درمان بي‌خوابي مفيد است. واکنش استرس مي‌تواند فرد را به مصرف زياد شيريني‌، کربوهيدرات‌هاي تصفيه شده و هله هوله‌هاي چرب ترغيب کند. اما سالاد خاصيت آرام بخش دارد. در ساقه کاهو ماده‌اي به نام لاکتوکاريوم (Lactucarium) يا «ترياک کاهو» وجود دارد که خاصيت تسکين دهندگي آن به کاهش استرس کمک مي کند. افزودن چربي‌هاي سالم و منابع پروتئين (ماهي، پنير گوسفندي، مغز ميوه) مي‌تواند توانايي تحمل استرس را افزايش دهد. در حالي که مصرف شيريني و کربوهيدرات‌ها توانايي بدن را در مواجهه با استرس کاهش مي‌دهد.

 

ماساژ صورت

ماساژ صورت مي‌تواند باعث آرامش عضلات سفت شده شود. زماني که فرد دچار استرس مي‌شود، فک‌ها روي هم فشرده مي‌شود. فک براي افزايش جريان خون به مغز و آماده کردن ما براي واکنش‌هاي سريع، عکس‌العمل نشان مي‌دهد.

 

خوردن کرفس

کرفس داراي ماده شيميايي آرام بخشي است که استرس را کاهش مي‌دهد. جويدن کرفس به کاهش ميزان کورتيزول کمک مي‌کند.استرس باعث مي‌شود فرد پرخوري کند اما با خوردن کرفس ماده شيميايي آرام کننده به نام «آپيجنين» ترشح مي‌شود که براي تسکين و آرامش بدن مفيد است.

 

کفش‌ها را از پا دربياوريد

قرار گرفتن پاها به مدت طولاني در کفش، مانع گردش درست خون مي‌شود و روي سيستم عضلاني اسکلتي پا تأثير مي‌گذارد، در نتيجه استرس بدن افزايش مي‌يابد. درآوردن کفش از پا و تکان دادن انگشتان پا نوعي فعاليت عضلاني به حساب مي‌آيد و استرس را برطرف مي‌کند. پس هر چند وقت يک بار، کفش‌ها را از پا دربياوريد.

-
مترجم : عليرضا
مرجع : روزنامه خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی