جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۵۳
کد مطلب: 32201
۱
یک مشاور تحصیلی:

داوطلبان هنگام انتخاب رشته به مجموعه‌ای از ترجیحات توجه کنند

داوطلبان هنگام انتخاب رشته به مجموعه‌ای از ترجیحات توجه کنند

 

جلیل خاوندگار در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: خوشبختانه با تلاش‌هایی که در سال‌های اخیر انجام گرفته است، صندلی‌های کافی برای داوطلبان در دانشگاه‌ها وجود دارد، لذا همه می‌توانند در دانشگاه تحصیل کنند و در این مراکز رشته‌های خوبی نیز وجود دارد، به همین جهت همه می‌توانند به راحتی مدرک کارشناسی بگیرند.

 

وی افزود: داوطلبان هنگام انتخاب رشته به این نکته توجه کنند که در دوره کارشناسی فعالیت علمی جدی انجام نمی‌شود و این دوره جواز ورود به دوره علمی بالاتر است، لذا می‌توانند دوره تحصیلی بالاتر خود مانند دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه‌های خوب بگذرانند. این در حالی است که بسیار دیده شده است که دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دانشگاه‌های خوب، دوره کارشناسی خود را در دانشگاه‌های غیردولتی گذرانده‌اند.

 

این مشاور در ادامه خاطرنشان کرد: به داوطلبان توصیه می‌شود نگران این موضوع نبوده و پس از گذراندن این دوره به فکر ایجاد کردن شرایط بهتر برای آینده باشند. البته باید توجه داشت معمولا رشته‌ها و دانشگاه‌ها رتبه‌بندی شده‌اند و داوطلبان معمولا تمایل دارند در رشته‌ها و دانشگاه‌های پرطرفدار تحصیل کنند.

 

وی به نکاتی که داوطلبان باید موقع انتخاب رشته توجه کنند اشاره و اظهار کرد: داوطلبان برای انتخاب رشته توجه کنند که کسی نمی‌تواند برای دیگری انتخاب رشته کند و رکن اصلی در این زمینه خود فرد است و مشاوره پدر و مادر و مشاور گرچه در این زمینه مفید است، ولی نتیجه نهایی با خود شخص است که باید تصمیم بگیرد و مسئولیت آینده خود را داشته باشد.

 

خاوندگار تصریح کرد: داوطلبان برای انتخاب رشته به موسسات مجاز مراجعه کنند؛ چرا که این مراکز پاسخ‌گوی نتایج فعالیت‌های خود هستند، ولی مراکزی که با شروع تب انتخاب رشته باز شده و پس از آن بسته می‌شوند و یا سایت‌های متفرقه قابل اعتماد نیستند، از سوی دیگر تعداد مراکز مجاز محدود است و احتمال خطا در این مراکز پایین است.

 

وی ادامه داد: معمولا داوطلبان در این زمینه به دو مرکز انتخاب رشته مراجعه می‌کنند که در یکی انتخاب رشته کرده و در دیگری انتخاب خود را تست می‌کنند، از سوی دیگر داوطلبان به منابعی که برای انتخاب رشته از سوی مراکز معرفی می‌شود، دقت کنند، ولی باید به این توجه کنند بهترین منبع در این زمینه دفترچه سازمان سنجش است و داوطلب باید با مشاور در خصوص درستی انتخاب‌های خود مشورت کند.

 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از موسسات، روان‌شناسان و مشاوران تحصیلی به داوطلبان توصیه می‌کنند که صرفا بر اساس علاقه خود به انتخاب رشته بپردازند، یادآور شد: باید توجه شود که هم‌اکنون در جامعه‌ای قرار داریم علاقه یکی از فاکتورها بوده و ترجیحات زیادی در انتخاب‌ها مانند هزینه زندگی، دوری راه، مقتضیات رشته و واحدهای ارائه شده در رشته وجود دارد و داوطلب در مجموعه‌ای از ترجیحات قرار می‌گیرد و تصمیم‌گیری صرفا بر اساس ترجیحات نتایج خوبی نداشته و معمولا علاقه در دوران 18 سالگی ممکن است در آینده تغییر کند.

 

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت