شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ / ۲۱:۲۳
کد مطلب: 32240
۰

پدر و مادري که به دختر نوجوانشان بي توجه هستند

طرح مساله:
دختري ۱۵ ساله ام. پدر و مادرم در هر کاري که شروع مي کنم، تشويقم نمي کنند و بيشتر با من مخالفت مي کنند و امور درسي و ديگر مسائلم برايشان مهم نيست. برايشان هم مهم نيست که من چه کار مي کنم و يا چه تصميمي مي گيرم. برادر بزرگ ترم چند سال قبل فوت کرد و آن ها هميشه به ياد او هستند. انگار مرا فراموش کرده اند.

 

مخاطب گرامي با توجه به نکاتي که در پيامکتان اشاره کرده ايد، مشخص مي شود که شما احساس مي کنيد از جانب والدين خود مورد بي توجهي و بي محبتي قرار گرفته ايد. همچنين ظاهرا اين احساس بي علاقگي والدين تان به شما باعث غمگيني و حتي نااميدي تان شده است. در خور ذکر است که استفاده والدين از شيوه هاي نامناسب فرزندپروري مثل آسان گيري همه مسائل يا بي تفاوتي نسبت به آن ها، سبب ايجاد چنين حالت هايي در فرزندان مي شود و باعث مي شود اعتماد به نفس و عزت نفس فرزندان کم شود.

 

عزت نفس خود را تقويت کنيد

در پيامکتان گفته ايد که وضعيت تحصيلي تان براي والدينتان مهم نيست بنابراين به نظر مي رسد شما بايد مهارت تقويت اعتماد به نفس و افزايش عزت نفس را بياموزيد تا علاوه بر اين که خودتان را دوست داشته باشيد، بتوانيد از وابستگي براي انجام امور شخصي تان به استقلال دست يابيد. درخور ذکر است که اولين قدم براي تقويت عزت نفس اين است که براي خودتان ارزش و احترام قائل شويد تا ديگران هم براي شما ارزش و احترام قائل شوند. در ادامه اين مطلب راهکارهايي براي تقويت عزت نفس مطرح مي شود که لازم است با عمل به آن ها، مشکل فعلي تان را حل کنيد.

 

افکار منفي را دور بريزيد

مراقب پيام هاي دروني خود باشيد و توجه بيش از حد به خود انتقادي را متوقف کنيد. همچنين به دستاوردها و پيشرفت هايي که در زندگي تان داشته ايد، توجه کنيد. در پيامکتان هيچ نشانه اي از ويژگي ها و شرايط مثبت تان ديده نمي شود و اين نشان دهنده توجه بيش از حد شما به مشکلي است که از طرف والدين احساس مي کنيد. همچنين به شما توصيه مي کنم از معاشرت با دوستاني که مدام از شما و رفتارهايتان انتقاد مي کنند، پرهيز کنيد تا بتوانيد عزت نفس آسيب ديده تان را ترميم کنيد.

 

خود را با ديگران مقايسه نکنيد

انتظارات بجا و منطقي از خود داشته باشيد. افرادي که اهداف غير قابل دسترس و بلندبالايي دارند، در صورت شکست مدام به سرزنش خود مي پردازند. همچنين از مقايسه ديگران با خودتان بپرهيزيد، چرا که معمولا مقايسه خود با ديگران، باعث نارضايتي از خود مي شود و يکي از نشانه هاي عزت نفس پايين است. در پيامکتان گفته ايد که بعد از فوت برادرتان، پدر و مادرتان هنوز به ياد او هستند. به والدينتان حق دهيد و تلاش کنيد در کنار آن ها باشيد نه اين که فقط از آن ها توقع داشته باشيد همه توجهشان را به شما معطوف کنند. به نظر مي رسد که اگر شما از عزت نفس بالايي برخوردار باشيد، ديدگاهتان به اين مسائل تغيير خواهد کرد.

 

توقع هاي بيجا نداشته باشيد

با پدر و مادرتان در اين زمينه صحبت کنيد و از آن ها مشورت بخواهيد. توقع نداشته باشيد که والدينتان از همه دغدغه هاي شما آگاه باشند. بنابراين در فرصت هاي مناسب، سر صحبت را با پدر يا مادرتان باز کنيد و در حوزه هاي مختلف از آن ها مشورت بگيريد. فراموش نکنيد که والدينتان به شما علاقه دارند و با همه توان براي موفقيت شما تلاش خواهند کرد و فقط ممکن است به علت ناراحتي پيش آمده به دليل فوت برادرتان، به صورت موقت نتوانند احساس خود را به شما انتقال دهند. صبور باشيد.

دکتر هادي صدري، کارشناس و مشاور خانواده

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...