پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۷:۲۳
کد مطلب: 32592
۰

بیماری های تیروئید زمینه ساز عقب ماندگی نوزادان

دكتر فرزانه روحانی متخصص غدد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: کم کاری تیروئید در نوزادان را به دو دسته ارثی و اکتسابی تقسیم کرد و گفت: کم کاری اکتسابی در طول زندگی فرد رخ می‌دهد اما کم کاری ارثی به علت عدم تشکیل غده تیروئید است.

این متخصص غدد با اشاره به اینکه این بیماری در دوره نوزادی هیچ گونه علائم بالینی ندارد و نوزاد به ظاهر سالم است، تاکید کرد: برای تشخیص این بیماری در روزهای دوم تا پنجم بعداز تولد به طور معمول یك نمونه خون برای TSH یا T4 از پاشنه پا گرفته می‌شود.
عضو کمیته کشوری تغذیه با شیر مادر با بیان اینکه آمار جهانی كم كاری مادرزادی تیروئید یك در هزار نفر نوزاد است، گفت: دختران دو برابر پسران به کم کاری تیروئید مبتلا می‌شوند و عدم درمان به موقع کودک باعث عوارض عقب ماندگی حرکتی - ذهنی می‌شود.

وی، زردی طولانی مدت در نوزاد را از علائم اولیه این بیماری عنوان کرد و افزود: خواب زیاد، کاهش اشتها، فتق نافی، کاهش دمای بدن و سردی پوست، ورم اندام تحتانی و دستگاه تناسلی از علائم این بیماری است وباید دانست وزن و قد این نوزادان هنگام تولد طبیعی است اما دور سر مقداری بزرگتر از حد طبیعی است.

روحانی گفت: اگر TSH نوزاد بالای 10 باشد، معمولا 25 تا 50 میکرو گرم داروی هورمون تیروئید به نوزاد داده می‌شود و پس از یک تا چهار هفته از پای نوزاد مقداری خون گرفته می‌شود.بهترین زمان درمان این بیماری روزها ی اول تولد،به خصوص تا شش هفتگی می‌باشد. وقتی که زمان درمان به تعویق افتد، ضریب هوشی نوزاد کم می‌شود و هرچقدر که درمان زودتر شروع شود، ضریب هوشی بیش‌تر به مقدار طبیعی نزدیک خواهد بود به عنوان مثال اگر درمان را بعد از 3 ماهگی شروع کنیم، در نتیجه ضریب هوشی طبیعی را نخواهیم داشت.

روحانی گفت: T4 در دو هفته اول و TSH در مدت یک ماه به حالت طبیعی برمی‌گردد و آزمایش‌های هورمون از شروع درمان هر دو ماه یک بار و از شش ماهگی به بعد هر سه ماه یک بار تا دوران سه سالگی باید انجام شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.