جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ / ۲۰:۱۷
کد مطلب: 32670
۰

تشخیص آلزایمر و زوال عقل با قلم دیجیتالی

تشخیص آلزایمر و زوال عقل با قلم دیجیتالی
این روش با الهام از روش قدیمی شناسایی بیماران مغزی با استفاده از Clock Drawing Test آزمون طراحی ساعت انجام شده است. در این روش از بیماران خواسته می شود تا ساعتی را رسم کنند که زمان ۱۱:۱۰ را نشان می دهد و سپس از روی این ساعت یک ساعت دیگر را رسم کنند که زمان مشابه را نمایش می دهد. در این آزمایش، عملکرد افراد برای درک شفاهی، حافظه، تشخیص فاصله و ... مورد بررسی قرار می گیرد تا بتوان به تشخیص بیماری آلزایمر و پارکینسون در افراد پی برد.

گروهی از محققان امریکایی موسسه MIT بر پروژه قلم دیجیتالی فعالیت داشته و معتقدند این قلم بیماری و اختلالات مغزی را سریعتر و با دقت بالاتری بررسی می کند. استفاده از این قلم دیجیتالی نه تنها می تواند بر سرعت تشخیص بیماری بیافزاید بلکه نقش پزشک در تشخیص بیماری را نیز حذف می کند و بیمار در مراحل ابتدایی می تواند از ابتلا به بیماری خود آگاه شود.

قلم دیجیتالی با استفاده از یک دوربین موقعیت سر قلم را دائما ثبت می کند تا با توجه به ثبت حرکات قلم بتوان حجم بالایی از داده ها را در اختیار داشت. محققان از نتایج و داده های به دست آمده برای ساخت قلمی به صورت دیجیتالی CDT استفاده کردند. این آزمایش می تواند بسیار دقیق تر از استدلال های پزشکی عمل کند.

محققان معتقدند در این روش برای تشخیص بیماری تنها از نقاشی ها به عنوان فاکتور نهایی استفاده نمی شود بلکه عوامل دیگری نیز در این فرآیند دخیل هستند. برای مثال، افرادی که دارای ضعف حافظه هستند، زمان بیشتری را صرف تمرکز برای کشیدن ساعت می کنند. دمانس یا زوال عقل به صورت مجموعه‌ ای از عملکردهای بد بالینی شامل اختلال در حافظه، زبان، تغییرات روان‌ شناختی و روان‌ پزشکی بوده که فعالیت‌ های روزمره بیماران را بر هم می زند.
پیش بینی می شود، مبتلایان به این بیماری در سال ۲۰۴۰ میلادی به بیش از ۲۵ میلیون نفر افزایش پیدا کند. شایع‌ترین نوع دمانس٬ زوال عقل سالخوردگی یا آلزایمر است. از دیگر عوامل ایجاد دمانس می‌ توان به سکته مغزی اشاره کرد.
مرجع : خبرگزاری مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند