سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۴ / ۱۶:۰۴
کد مطلب: 32807
۰

توسعه علوم اعصاب و شناختی نیازمند افزایش سرمایه گذاری

دکتر محمدتقی جغتایی روز شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اکنون دردنیا یک سوم مقالات پژوهشی مربوط به علوم اعصاب و علوم شناختی است و در دو دهه گذشته تحقیقات در حوزه های علوم اعصاب به ویژه در حوزه علوم شناختی افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه دنیا برای علوم شناختی سرمایه گذاری عظیمی کرده است، بیان کرد: علوم شناختی کاربردهای بسیار متعدد حتی درحوزه دفاعی ومهندسی دارد؛ بنابراین درحال حاضر کشورهای آمریکایی و اروپایی بیشترین بودجه را بر روی استفاده از تکنولوژی های علوم شناختی در حوزه دفاعی و نظامی متمرکز کرده اند.
جغتایی اظهارکرد: علوم شناختی، مغزانسان را مورد مطالعه قرارمی دهد و به عبارت دیگر، به دنبال پاسخ به چگونگی عملکرد مغز انسان است تا به کارکردهای شناختی مانند تفکر، آگاهی وحافظه پاسخ دهد، با توجه به شناخت تاثیرعلوم شناختی درزندگی بشر، کشورها با سرمایه گذاری های کلان، پروژه های گسترده ای را انجام می دهند به عنوان مثال پروژه نقشه برداری مغز اکنون در آمریکا و اروپا درحال انجام است.
وی ادامه داد: اکنون نگرش انسان ها در رابطه با مغز وساختار آن تغییر پیدا کرده است، درگذشته فکر می کردند مغز یک ساختاری است که تغییرپذیرنیست اما امروزه متوجه شده اند که مغزساختاری انعطاف پذیر دارد بنابراین پژوهشگران درحال استفاده از این خاصیت مغزهستند.
جغتایی بیان کرد: اکنون حوزه علوم اعصاب وشناختی هم برای افراد بیمار و هم افراد سالم مورد استفاده قرارمی گیرد، استفاده از این حوزه برای افراد سالم به این صورت است که توانایی مغزی را افزایش دهیم و چه کنیم که آدم ها منطقی بار بیایند و از مغز خود خوب استفاده کنند.
وی گفت: یافته های این علم می تواند به بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه بیانجامد، درایران نیز نیاز است برای گسترش این علم بین رشته ای افراد از دیگر رشته ها به این رشته ورود کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.