جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ / ۱۱:۰۷
کد مطلب: 32821
۱

درمان افسردگی با داروی بیهوشی

درمان افسردگی با داروی بیهوشی
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه اوکلند پژوهش های گسترده ای بر عملکرد داروی کتامین بر روی مغز انجام دادند که نشان می دهد مسیر رشته های عصبی با استفاده از روش magnetoencephalography میدان های مغناطیسی مغز را مورد اندازه گیری قرار می دهند. قابل توضیح است که کتامین دارویی است که برای بیهوشی مورد استفاده قرار می گیرد.

دکتر «سورش مادهوکوماراسوم»، از محققان این تیم تحقیق، در رابطه با عملکرد کتامین می گوید: «در این پژوهش ها بیشترین توجه ما به مکانسیم عمل کتامین در فعال سازی مغز انسان بوده است. این مساله به عنوان یک مکانسیم در شناسایی نشانگرهای زیستی بالقوه فعالیت ضد افسردگی در بیماران، بسیار مهم است اما ما نمی توانیم آن را برای علل دیگر و درمان آنها مورد استفاده قرار دهیم. ما می دانیم که کتامین در بخش مدار پیشانی و آهیانه مغز فعال است و ارتباط این دو بخش را قطع می کند. در بیماری افسردگی این دو بخش با اتصال به هم، بیش از اندازه فعال می شوند و به نظر می رسد که کتامین با قطع این اتصال و توقف فعالیت بیش از حد آنها در مغز، به عنوان یک داروی ضدافسرگی عمل می کند.»

بر خلاف دیگر داروهای ضدافسردگی، کتامین بسیار سریع عمل کرده و تاثیر قطعی دارد اما مطالعات و آزمایش های بالینی نشان می دهد که اثر ضدافسردگی کتامین تنها برای یک هفته به طول می انجامد. بنابراین محققان برای به دست آوردن نتایج بهتر، نیازمند تحقیقات و بررسی های بیشتر هستند.

دکتر مادهوکوماراسومی در رابطه با خواص ضدافسردگی کتامین می گوید: «به تازگی خواص ضدافسردگی کتامین کشف شده که اثر خود را در آزمایش های بالینی به خوبی نشان داده است. اما متاسفانه از این دارو به صورت غیرمجاز و به عنوان یک داروی مخدر نیز استفاده می شود که بر اساس آزمایش انجام شده از اثرات نامطلوبی همچون تاثیر در ادراک و ایجاد توهم برخوردار است.»

مرجع : خبرگزاری مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
هیچوقت برای تبدیل شدن به کسی که میخواستین باشین دیر نیست... فقط کافیست اولین قدم را بردارید.