چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۷ شهريور ۱۳۹۴ / ۱۲:۰۳
کد مطلب: 33100
۰

بیمار سکته قلبی، روی صندلی!

خبرگزاری ایسنا: قائم مقام وزیر بهداشت ضمن تشریح وضعیت گروه‌های مختلف پزشکی در کشور از نبود حتی یک پزشک به ازای هر 1000 نفر جمعیت خبر داده و در عین حال معضل کمبود تخت بیمارستانی در کشور را بسیار شدید خواند.

دکتر ایرج حریرچی در تشریح میزان کمبود تخت بیمارستانی در کشور، آماری را ارائه و اظهار کرد: فاجعه‌ای که در این زمینه با آن مواجه هستیم، این است که طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در کشور به ازای هر 1000 نفر جمعیت 1.7 تخت داریم، این درحالیست که در کشوری مانند آلمان به ازای هر 1000 نفر جمعیت 8.5 تخت وجود دارد و در اروپا این میزان بطور متوسط به بالای چهار تخت می‌رسد.

کمبود تخت بیمارستانی در کشور شدید است/بیمار سکته قلبی روی صندلی!


وی با بیان اینکه ما در کشور از نظر کمبود تخت بیمارستانی شدیدا دچار مشکل هستیم، افزود: از این تعداد تخت کمی هم که در کشور وجود دارد، 53 هزار تخت دولتی، یعنی حدود 60 درصد تخت‌ها فرسوده‌اند. وضعیت به گونه‌ای است که در شهری مانند کرج به عنوان یکی از کلان‌شهرها بیماری که سکته قلبی کرده گاهی روی صندلی می‌ماند؛ چراکه تخت کافی در بیمارستان نیست و به همین دلیل اورژانس‌ها هم خالی نمی‌شوند. اکثر بیمارستان‌های بالای چند صد تخت ما که ارجاعی هستند، اشغال تخت‌شان بالای 85 درصد است.

وی با تاکید بر شدید بودن کمبود تخت در کشور، به گفته‌های برخی افراد اشاره و اظهار کرد: در پاسخ به دوستانی که بی‌محابا می‌گویند در دنیا تعداد تخت در حال کم شدن است، باید گفت که بله کشوری مانند آلمان می‌خواهد آمار 8.5 تخت خود را به 7.5 تخت به ازای هزار نفر کاهش دهد، اما این نسخه را نمی‌توان برای یک کشور با 1.7 تخت به ازای هزار نفر آن هم با تعداد تخت فرسوده بالا تجویز کرد.

تعداد پزشکان کشور به یک نفر به ازای 1000 نفر جمعیت هم نمی‌رسد

وی در ادامه به تشریح میزان کمبود نیرو در گروه‌های مختلف پزشکی پرداخت و گفت: در قریب به اتفاق گروه‌های بهداشتی و درمانی با کمبود نیرو مواجه هستیم. اکنون به ازای 1000 نفر جمعیت 0.89 نفر پزشک داریم؛ یعنی تعداد پزشک ما به یک نفر به ازای هر 1000 نفر نرسیده است و در این زمینه در بین کشورهای منطقه جزو رتبه‌های آخر محسوب می‌شویم.

حریرچی ادامه داد: متاثر از همین کمبود نیرو، پزشکان متخصص ما 1.7 برابر نیروی تمام وقت کار می‌کنند؛ یعنی 70 درصد بیشتر از یک نفر تمام وقت. پزشکان عمومی نیز 1.3 برابر نیروی تمام وقت کار می‌کنند. بنابراین ما در میزان پزشک کمبود داریم. در پرستاری هم وضعیت به همین شکل است.

پرستاران ماهانه تقریبا 80 ساعت اضافه کار می‌کنند


وی افزود: پرستاران ما در بخش دولتی که مهم‌ترین ارائه‌کننده خدمات هستند، به طور متوسط در ماه 80 ساعت اضافه کار می‌کنند. میزان پرستار ما به ازای هر 1000 نفر جمعیت در کشور 1.4 است. اما جوی ایجاد شده و عنوان می‌کنند که در کشور مازاد پزشک و پرستار داریم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "