پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲ مهر ۱۳۹۴ / ۰۸:۴۸
کد مطلب: 33187
۱

تفاوت ساختار مغز افراد پرخاشگر و معمولی

مهر: گروهی از پژوهشگران برای بررسی نوع فعالیت مغز در هنگام تماشای فیلم های خشن، مطالعه ای را به انجام رساندند. در این پژوهش، ابتدا از 54 شرکت کننده خواسته شد تا به پرسشنامه ای پاسخ دهند. پس از بررسی پاسخ ها، این افراد به دو گروه پرخاشگر و غیرپرخاشگر تقسیم شدند. افراد پرخاشگر کسانی بودند که سابقه خشونت هایی نظیر درگیری فیزیکی در زندگی داشتند و گروه دوم فاقد چنین سوابقی بودند.

در مرحله بعد، فعالیت مغزی شرکت کنندگان در حین تماشای فیلم های مختلف بررسی شد. در روز اول، یک فیلم خشن (با صحنه های تیراندازی و درگیری خیابانی) و در روز دوم نیز یک فیلم هیجانی ولی غیرخشن (مثلاً کمک به افراد نیازمند در طی یک بلایای طبیعی) پخش شد. در روز سوم هم هیچ فیلمی پخش نشد.
دانشمندان در این حین به بررسی میزان فعالیت متابولیک مغز که نشان دهنده میزان عملکرد آن است پرداختند. همچنین هر 5 دقیقه یک بار، فشار خون شرکت کنندگان نیز گرفته می شد و هر 15 دقیقه هم از آنها خواسته می شد تا احساس خود را بیان کنند.

دانشمندان متوجه شدند که در طی دوره ای که شرکت کنندگان فیلمی برای تماشا نداشتند و کار خاصی هم انجام نمی دادند، فعالیت در «شبکه پیش فرض» افراد پرخاشگر بیشتر از افراد معمولی بود. منظور از شبکه پیش فرض، بخشی از مغز است که وقتی کار خاصی داریم فعالیت می کند. این یافته نشان می دهد که ساختار مغزی افراد پرخاشگر با ساختار مغزی افراد معمولی و غیرپرخاشگر متفاوت است.


همچنین در حین تماشای صحنه های خشن، قشر اوربیتوفرانتال مغز افراد پرخاشگر، فعالیت کمتری نسبت به همین قشر از مغز افراد غیرپرخاشگر داشت. این بخش از مغز، در تصمیم گیری های هیجانی و خودکنترلی نقش دارد. افزون بر این، در مواردی که فشار خون افراد غیرپرخاشگر بالا می رفت، فشار خون افراد پرخاشگر پایین می آمد.
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند