پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۴ / ۱۰:۵۹
کد مطلب: 34022
۲

برنامه‌های هفته جهانی آگاه سازی آنتی بیوتیک اعلام شد

برنامه‌های هفته جهانی آگاه سازی آنتی بیوتیک اعلام شد
کمپین نه به مصرف نابجای آنتی بیوتیک
-
-

مقاوت در برابر آنتی بیوتیک به یک معضل و نگرانی جهانی تبدیل شده و همین امر کارشناسان سازمان جهانی بهداشت را به ایجاد کمپینی برای مقابله با این معضل واداشته است.
-
به گزارش ایرنا، 16تا 22 نوامبر با هدف افزایش آگاهی از میکروارگانیسم های مقاوم به آنتی بیوتیک و تشویق برای اتخاذ بهترین شیوه مقابله با این معضل در میان عموم مردم، کارکنان حوزه بهداشت و سیاست گذاران، هفته جهانی آنتی بیوتیک نامیده شده است.

این اولین بار است که چنین مناسبتی برای مقابله با رشد میکروارگانیسم های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک و داروهای ضد میکروبی دیگر شکل می گیرد و شروع آن با تایید در شصت و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ماه می سال 2015 بوده است.
مقاومت ضد میکروبی (Antimicrobial resistance) به مقاومت یک میکروارگانیسم (شامل باکتری، قارچ، ویروس و انگل) در برابر داروهای ضد میکروبی، برای درمان عفونت ناشی از آن گفته می شود. زمانی که این میکروارگانیسم ها نسبت به داروهای ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروس مقاوم شوند، داروهای استاندارد بی اثر می شوند، عفونت در بدن باقی می ماند و به راحتی منتقل می شود.
تکامل گونه های مقاوم یک پدیده طبیعی است و زمانی رخ می دهد که میکروارگانیسم به اشتباه تکثیر شود یا صفات مقاوم بین چند میکروارگانیسم رد و بدل شود.
آنتی بیوتیک یک منبع با ارزش دارویی است که برای درمان عفونت های باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرد و استفاده از آن تنها با تجویز پزشک و در یک دوره درمانی کامل موثر است.
استفاده مکرر و نابجا از آنتی بیوتیک، یکی از مهمترین دلایل افزایش باکتری های مقاوم به دارو هستند.
باید درنظر داشت که آنتی بیوتیک فقط قادر به درمان عفونت های باکتریایی است و به هیچ عنوان در برابر عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی، گلودرد و آنفلوآنزا موثر نیست.
-
***چرا مقاومت در برابر درمان های ضد میکروبی به یک نگرانی جهانی بدل شده است
مقاوت در برابر آنتی بیوتیک به یک معضل جهانی بدل شده و همین امر کارشناسان سازمان جهانی بهداشت را به ایجاد کمپینی برای مقابله با این معضل واداشته است.
در سال 2012 میلادی، سازمان جهانی بهداشت گزارشی را مبنی بر افزایش مقاومت به داروهای ایدز ارایه کرد. این گزارش پیام آور این مطالب بود که کنترل این بیماری مهلک با داروهای رایج، اثربخشی کمتری دارد و باید به سمت داروهای پرهزینه تر حرکت کرد.
در سال 2013 میلادی، 480 هزار مورد جدید بیماری سل مقاوم به دارو در 100 کشور گزارش شد که به معنی دوره های درمان طولانی تر و اثر بخشی کمتر داروهای فعلی بود.
در بخش هایی از مکونگ در ویتنام، مقاومت به بهترین داروی ترکیبی درمان مالاریا گزارش شد که بزرگترین دستاورد درمان مالاریا را به مخاطره کشاند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، نسبت بالایی از باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک که سبب عفونت های شایعی مانند عفونت های دستگاه ادراری، ذات الریه و عفونت های خون می شوند، وجود دارند.
ناکارا بودن دارو نسبت به عفونت به معنای افزایش نرخ ناتوانی و مرگ و تحمیل هزینه های هنگفت در حوزه بهداشت است.
-
*** مهمترین راهکارهای مقابله با معضل باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک کدام است؟
-افزایش اطلاعات در زمینه بیماری ها، درمان های رایج و اثر بخشی داروها
برای اولین قدم باید اطلاعات دقیقی در مورد درمان های رایج و اثر بخشی آن به دست آورد تا بتوان مواد نابجای استفاده از آنتی بیوتیک را تشخیص داد؛ زیرا همانطور که گفته شد، مصرف نابجا یا خود سرانه آنتی بیوتیک، مهمترین علت مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک است.
-توقف استفاده از آنتی بیوتیک در مزارع و دامداری ها
استفاده از آنتی بیوتیک در مزارع و دامداری ها، یکی از مهمترین روش های انتقال به انسان است. در بسیاری از کشورها راهکارهایی برای جلوگیری از آنتی بیوتیک در مزارع، دامداری ها و حوضچه های پرورش ماهی صورت گرفته است.
-عدم تجویز آنتی بیوتیک در بیماری های انگلی، قارچی و ویروسی
-استفاده از دوره کامل آنتی بیوتیک
-توسعه داروهای مختلف
-رعایت بهداشت شخصی و شستن مداوم دست
-

برنامه‌های هفته جهانی آگاه سازی آنتی بیوتیک اعلام شد
مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو بر اهمیت آموزش مصرف منطقی دارو به ویژه آنتی بیوتیک‌ها به کودکان با شیوه صحیح و بهینه تاکید کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ مهندس محمد هاشمی با اشاره به اینکه در فاصله هفته جهانی آگاه سازی آنتی بیوتیک که توسط سازمان جهانی بهداشت (۱۶نوامبر تا ۲۴ نوامبر) (۲۵ آبان لغایت یکم آذر) بر آموزش شیوه مصرف صحیح دارو به کودکان توجه ویژه ای می شود، گفت: با همکاری کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو و معاونت های غذا و داروی دانشگاه های سراسر کشور اقدامات زیادی زیادی انجام داده است.

وی به فعالیت‌های صورت گرفته در این حوزه اشاره کرد و افزود: در ساخت ۳ انیمیشن آموزشی؛ شناساندن انواع میکروب به کودکان، آموزش روش های پیشگیری از بیماری و انتشار عفونت و شیوه مصرف صحیح آنتی بیوتیک مدنظر قرار گرفته است.

هاشمی ادامه داد: تعداد ۲ کتاب و یک پاورپوینت داستان نیز تهیه گردیده و جهت ارائه این آموزش ها به دانش آموزان با آموزش و پرورش بسیاری از سازمان های منطقه ای آموزش و پرورش هماهنگ شده که فعالیت های آموزشی برای دانش آموزان داشته باشیم.
وی با تاکید بر لزوم انجام مطالعات لازم در این حوزه گفت: با مسئولین دفتر تندرستی هماهنگ شده تا طی مطالعه ای که از هفته جاری آغاز می شود؛ بهترین شیوه ی آموزش برای مصرف منطقی آنتی بیوتیک انتخاب شود و از این پس در آموزش و پرورش مورد استفاده قرار گیرد.

مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو یادآور شد: این برنامه مطالعاتی در چند شهر کشور (فساء، بوشهر، کاشان و احتمالا کرمانشاه) به صورت پایلوت انجام خواهد شد، تا همکاران در دفتر تندرستی بین روش های مختلفی که سال هاست توسط کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو به کودکان در زمینه مصرف منطقی دارو و به ویژه آنتی بیوتیک ارائه می شود؛ یک روش انتخاب شود تا از آن روش در آموزش استفاده کنیم.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی