شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۹ آبان ۱۳۹۴ / ۱۱:۴۸
کد مطلب: 34075
۱

اختلالات خواب علایم "هانتینگتون" را تشدید می‌کند

اختلالات خواب علایم "هانتینگتون" را تشدید می‌کند

یک روانپزشک با بیان اینکه اختلالات خواب موجب تشدید علایم بیماری "هانتینگتون" می‌شود، تاکید کرد: امروزه مشخص شده که در بیماران هانتینگتون، علاوه بر علایم شناختی و روانپزشکی، علایم غیرحرکتی مهمی مانند ناهنجاری‌های خواب و اختلال ریتم شبانه‌روزی نیز روی می‌دهد.

 

دکتر انوشه صفرچرایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اختلالات خواب یکی از شایع‌ترین شکایت‌های غیرحرکتی بیماران مبتلا به پارکینسون است، گفت: تغییرات الگوی فیزیولوژیک خواب، بی‌خوابی، خواب منقطع و خواب آلودگی مفرط در طول روز از جمله اشکال مختلف اختلال خواب است که بیماران پارکینسون به آن دچار می‌شوند.

 

وی با اشاره به اینکه از دیدگاه بالینی اختلالات حرکتی نقطه مشترک روانپزشکی و نورولوژی است که اهمیت درمان‌های بین رشته‌ای را بیش از پیش نشان می‌دهد، اضافه کرد: انقطاع خواب می‌تواند به علت علایم مکرر پارکینسون، تاثیرات دارویی، اختلالات طبی همراه مانند ادرار شبانه یا اختلالات روانپزشکی مانند افسردگی یا اضطراب باشد.

 

این روانپزشک تصریح کرد: سایر اختلالات اختصاصی مربوط به خواب از جمله سندروم پاهای بیقرار، اختلالات رفتاری خواب، حرکات دوره‌ای اندام‌ها در خواب و اختلالات تنفسی مربوط به خواب مانند آپنه انسدادی خواب نیز احتمال بروز دارد که برخی از آن ها به خصوص اختلال رفتاری خواب REM و خواب آلودگی مفرط در طول روز ممکن است به صورت علایم اولیه پارکینسون ظاهر شود.

 

صفرچرایی خاطرنشان کرد: داروهای تجویز شده در درمان این بیماری نیز می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیر بگذارد و همین امر چالش عمده‌ای در درمان این بیماران به وجود می‌آورد. تشخیص و درمان مناسب اختلالات خواب در این بیماران منجر به بهبود خواب شبانه و تقویت هوشیاری در طول روز می شود.

 

وی افزود: امروزه مشخص شده است که در بیماران هانتینگتون، علاوه بر علایم شناختی و روان پزشکی، علایم غیرحرکتی مهمی مانند ناهنجاری‌های خواب و اختلال ریتم شبانه‌روزی نیز روی می‌دهد. همچنین این اختلالات با علایم بیماری تداخل دارد و حتی ممکن است موجب تشدید و خفیف شدن بیماری شود.

 

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
هیچوقت برای تبدیل شدن به کسی که میخواستین باشین دیر نیست... فقط کافیست اولین قدم را بردارید.