پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۴ / ۰۱:۵۴
کد مطلب: 34313
۰

رابطه استرس با ویروس زونا

دکتر فریدون رحمانی سامانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیماری زونا یک بیماری ویروسی است، اظهار کرد: پس از ابتلای فرد به بیماری آبله مرغان در دوران کودکی و نوجوانی، ویروس VZV در ستون فقرات و اعصاب نخاع مخفی مانده و بدون هیچ‌گونه آسیب و عوارضی، گاهی تا آخر عمر همراه شخص خواهد بود.

وی استرس‌های فیزیکی، جسمی، روانی و ضعف سیستم دفاعی را از مهم‌ترین عوامل فعال شدن مجدد این ویروس در بدن دانست و افزود: این بیماری بیشتر میان میانسالان و به خصوص مردان شایع بوده و برای زنان باردار و کسانی که مبتلا به دیابت، فشار خون، ایدز و انواع سرطان‌ها هستند، بسیار خطرناک است.


رحمانی در خصوص راه‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری، گفت: آرامش، رژیم غذایی و فعالیت‌های بدنی مناسب و همچنین اجتناب از استرس‌های روحی - روانی و جسمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر است. وی با اشاره به این نکته که در 24 ساعت اولیه ابتلا به بیماری فقط درد در رشته‌های عصبی مشهود است و هیچ‌گونه ضایعه پوستی مشاهده نمی‌شود، تصریح کرد: ضایعات پوستی این بیماری شبیه بیماری آبله‌مرغان و همان دانه‌های آبکی با نام وزیکول است و تنها تفاوت این بیماری و بیماری آبله‌مرغان در محل مشاهده‌ این دانه‌های آبکی است.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطر نشان کرد: تشخیص بیماری در 24 ساعت اولیه بروز بسیار سخت بوده و معمولا با مشاهده علائم ظاهری و به وسیله معاینه پزشک و آزمایشات تخصصی قابل تشخیص است. اگرچه این بیماری بدون درمان هم بهبود می‌یابد اما در صورت درمان طی 48 ساعت اول، از بروز ضایعات پیشگیری می‌شد، سرعت بهبود بیماری افزایش یافته و از شدت ضایعات پوستی و عوارض این بیماری کاسته می‌شود. درمان پس از 72 ساعت چندان اثربخش نخواهد بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...