شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۴ / ۱۸:۰۰
کد مطلب: 34385
۰
معاون علمی و فناوری وزارت بهداشت:

500 دانشمند رده اولی ایرانی در دنیا وجود دارد

500 دانشمند رده اولی ایرانی در دنیا وجود دارد

به گزارش فارس،رضا ملک زاده در کنگره پزشک پژوهشگر که صبح امروز با حضور وزرای بهداشت، علوم و معاون فناوری رئیس جمهور برگزار شد، گفت: نیاز داریم که برنامه‌ای برای آموزش و پرورش محقق و دانشمند داشته باشیم.

وی افزود: در طی سال‌های گذشته برنامه ای برای تربیت دانشمند به معنای خالق علم جدید نداشتیم.

معاون علمی و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: همه کشورهای پیشرفته دنیا از نیم قرن پیش آموزش دانشمند را آغاز کرده‌اند و اکنون ثمره ان را می چینند.وی با بیان اینکه کشور نیاز به تربیت رهبران علمی دارد گفت: ما تحقیق کردیم و متوجه شدیم که در دنیا حدود 500 دانشمند رده اولی ایرانی وجود دارد و ما نیاز داریم که حداقل 50 نفر انها را در کشور داشته باشیم.ملک زاده با اشاره به اصطلاح پزشک محقق، افزود: ما برنامه تعریف شده و حمایت شده ای از موضوع نداریم. نگاه کنید که در 50 سال گذشته در دنیا چقدر نوآوری بوده و سبب پیشرفت علم شده است.

وی با بیان اینکه در اکثر نقاط دنیا برنامه های مرتبط با پزشک محقق را خود موسسات آموزشی و دانشگاه‌ها اجرا می‌کنند، گفت: ما فردی را می‌خواهیم که بیولوژی و کارکرد بدن انسان را را بیاموزد و بعد در زمینه سلامت نوآوری کند.

به گفته معاون علمی و فناوری وزارت بهداشت نیاز امروز کشور این است که یک درصد پزشکان در مسیر پزشک محقق حرکت کند.وی در این زمینه گفت: چرا علوم پایه و بالینی از هم جداست؟ برای اینکه باید یک فردی باشد که آنها را پیوند دهد.

ملک‌زاده خاطرنشان کرد: کار در این مسیر دشوار است چون افراد باید از درآمد خود فاصله بگیرند و به آزمایشگاه بروند و بنابراین نیاز داریم که جوانانی که عشق و استعداد دارند را شناسایی کنیم.

وی به کشورهایی که این طرح را اجرا کرده‌اند گفت: سنگاپور به عنوان یک کشور کوچک از 25 سال پیش این برنامه را اجرا کرده و انگلستان یک برنامه مفصل دارد و در امریکا تنها از یک موسسه 19 نفر جایزه نوبل گرفته‌اند.وی در پایان با انتقاد از برخی دانشگاه‌ها که همکاری لازم در این موضوع را ندارند گفت: دانشگاه تهران با این طرح ها مخالف است و امروز هم در این کنگره نماینده ای ندارد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .