پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ / ۱۵:۱۱
کد مطلب: 34587
۰
راز شخصیت افراد کاریزماتیک

در هوش اجتماعی، هوش حرف اول را نمی‌زند!

در هوش اجتماعی، هوش حرف اول را نمی‌زند!
روانشناسان معتقدند انسان نه یک نوع هوش بلکه انواع مختلف هوش دارد: هوش عاطفی، هوش ارتباطی،هوش اجتماعی وهوش ریاضی و موارد دیگر.

سخنوران توانا می‌توانند شنوندگان خود را به آسانی تحت تاثیر قرار دهند. به این افراد در اصطلاح "کاریزماتیک" گفته می‌شود.

برای برخی هم کاریزماتیک بودن به معنای داشتن شخصیتی قوی است. تا کنون تصور می‌شد که افراد "کاریزماتیک" با این توانایی به دنیا می‌آیند، ولی پژوهشگران یک پروژه تحقیقاتی معتقدند که علت این موفقیت در جای دیگری نهفته است.

ویلیام فون هیپل، کارشناس روانشناسی در دانشگاه کویینزلند استرالیا، در این ‌باره می‌گوید: «نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهند که هوش اجتماعی تنها توانایی اتخاذ تصمیم درست نیست.»

بر اساس این پژوهش داشتن هوش اجتماعی نه تنها توانایی گرفتن تصمیم درست، بلکه قدرت اجرای تصمیم و سرعت نشان دادن واکنش فرد را هم شامل می‌شود. برای سنجش میزان کاریزما‌، تیم ویلیام فون هیپل بر روی ۴۱۷ شرکت کننده در این تحقیق، دو آزمایش متفاوت را انجام دادند. در آزمایش اول از دوستان افراد مورد بررسی خواسته شد که میزان کاریزما و حاضرجوابی هر شرکت‌کننده را رتبه‌بندی کنند. سپس برای سنجش سرعت واکنش ذهن، از هر شرکت‌کننده خواسته شد تا جایی که می‌تواند به ۳۰ سوال اطلاعات عمومی به سرعت پاسخ دهد. برای مثال یکی از این پرسش‌ها این بود: "یک سنگ قیمتی را نام ببرید."‌‌ در آزمایش دوم به هر فرد دو مسئله داده شد. در مسئله اول شرکت کننده باید مکان یک نقطه بر روی نمایشگر کامپیوتر خود را می‌یافت. جواب درست به این پرسش نیمه چپ یا نیمه راست صفحه نمایشگر بود. در مسئله دوم دو تصویر به هر فرد نشان داده می‌شد. او می‌بایست تشخیص دهد که این دو نقش همسان‌اند یا ناهمسان.
مقایسه یافته‌های این دو آزمایش با رتبه‌بندی دوستان شرکت‌کنندگان نشان داد که کسانی که در آزمایش سنجش سرعت واکنش ذهن نتایج بهتری داشتند، در رتبه‌بندی کاریزما نیز در جایگاه بالاتری قرار گرفته بودند. ویلیام فون هیپل در توضیح پیش‌فرض‌ها و نتایج این آزمایش می‌گوید: «به شخصیت‌های کاریزماتیک عرصه‌های گوناگون از سیاست گرفته تا موسیقی که نگاه می‌کنیم‌، یک شاخص در آن‌ها مشترک به نظر می‌رسد و آن سرعت ذهن این افراد در واکنش نشان دادن به مسائل است.

ما حدس می‌زدیم که بین سرعت کار ذهن و میزان کاریزماتیک بودن افراد ارتباطی وجود داشته باشد.‌ ولی اینکه در تاثیرگذاری شخصیت افراد نقش سرعت واکنش ذهن مهمتر از هوش است، یافته‌ای‌ ا‌ست که ما را هم متعجب کرد.
بنابراین دانستن جواب یک مسئله دشوار بسیار کم اهمیت‌تر از سرعت افراد در نشان دادن واکنش‌های اجتماعی در فرصت‌های بسیار کوتاه است.»

از دیدگاه این کارشناسان، سریع فکر کردن به افراد این امکان را می‌دهد که اشتباهات خود را راحت‌تر جبران کنند؛ برای مثال با یک شوخی ساده در جای مناسب. اما در این آزمایش‌ها هیچ ارتباطی بین سرعت فعالیت ذهن و مهارت‌های اجتماعی افراد مانند مدیریت منازعه یا درک احساسات دیگران مشاهده نشده است.
مرجع : سايت خبری خبرآنلاین
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هیچوقت برای تبدیل شدن به کسی که میخواستین باشین دیر نیست... فقط کافیست اولین قدم را بردارید.