شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۵ دی ۱۳۹۴ / ۰۰:۴۱
کد مطلب: 34788
۱

با کودک خردسال‌ اینگونه رفتار کنیم

دکتر فاطمه منفرد پویا روانشناس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شیوه‌های تربیتی متفاوت در خانواده‌ها آثار متفاوتی در شکل‌گیری شخصیت، رشد، هیجانات و... فرزندان دارد به طوری که محققان روش‌های تربیت والدین را به سه نوع سهل گیرانه، سخت گیرانه و مقتدرانه تقسیم بندی کرده‌اند.

وی ادامه داد: شیوه‌های تربیتی سهل گیرانه و سخت گیرانه به علت رعایت نکردن اعتدال تاثیرات نامناسبی در تربیت کودکان دارد بنابراین شیوه‌ی مقتدرانه با ویژگی‌های مثبت فراوانی که دارا است در پرورش توانایی‌ها و رساندن فرزندان به کمال موثر است.

این روان شناس در ادامه بیان کرد: طبق پروژه‌های فراوان دوران تربیت کودک تقسیم بندی شده به دوران تولد تا 2 سالگی ،2 تا 4، سالگی، 4 تا 6 سالگی که هر کدام از دوره‌ها باید والدین توجه‌ی فراوانی در تربیت فرزند خود داشته باشند.

وی افزود: از دوران تولد تا 2 سالگی نوزاد نیاز به محبتی بی قید و شرط دارد به عنوان مثال نوزادانی که اغلب در هنگام گریه به حال خود رها می‌شوند و واکنش کمی از والدین دریافت می کنند، معمولاً در آینده به سختی می‌توانند با والدین ارتباط برقرار کنند.

این روان شناس تصریح کرد: دوره‌ی 2 تا 4 سالگی که دوره‌ی خود محوری است کودک بسیار حساس و در این پندار است که هر کاری انجام می‌دهد باید مورد تایید والدین قرار بگیرد. در دوران 4 تا 6 سالگی کودک باید واژه‌ی "نه" بشنود.

منفرد پویا اظهار کرد: اکثرا کودکان در دوره‌ی 4 تا 6 سال با دو روش رو به رو می‌شوند سخت گیری یا سهل گیری که اگر والدین در این دوره سخت گیر باشند اعتماد به نفس کودک کاهش می یابد و اگر سهل گیر کودک خودشیفته می‌شود پس بهتر است حد اعتدال را رعایت کنند.

وی گفت: در تربیت سخت گیرانه والدین هیچ وقت برای تقاضایی که از فرزند خود می‌کنند دلیل نمی‌آورند و از کودک خود انتظار دارند بی آن که دلیل را بفهمد از آنها اطاعت کنند در نتیجه کودک هنگامی که بزرگتر می‌شود ترسو‌، پرخاشگر و خشن شود.
این روان شناس خاطرنشان کرد: برخی از والدین بر این باورند که هر گونه ناکامی برای فرزندشان مضر است بنابراین فرزند خود را رها کرده که این رهایی سبب خود شیفتگی فرزند و ضربه‌ی دیگری در جامعه برای فرزندشان است بنابراین بهترین نوع تربیت تربیت مقتدرانه است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود