کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رشد قارچ گونه بیماری های روانی

خبرگزاری باشگاه خبرنگاران , 8 دی 1394 ساعت 21:24

افسردگی از جمله مشکلاتی است که جامعه ایران طی دهه اخیر با آن بیش از همیشه آشنا شده است.


شايد شما هم در زندگيتان با افرادي که در طول زندگی شان احساس غمگیني و افسردگی دارند، برخورد داشتيد. احساس ناخوشايند افسردگی، نا اميدي و پوچي یک واکنش طبیعی به شکست ها، تلاش ها و مبارزات افراد در زمينه هاي مختلف زندگی یا صدماتی است، که به روح و روان فرد وارد می شود. از همه چيز خسته شده ايم و هيچ موضوعي ما را خوشحال نمي کند و به هيجان نمي آورد، چنين وقت هايي حتي حوصله حرف زدن يا درد و دل کردن با اطرافیان نزدیک را هم نداريم. برخی مواقع هم ترجيح مي دهيم تنها باشيم.

اما اگر این احساس غم و اندوه شدید از چند روز طولاني تر شود و به چند هفته کشیده شود، در نهايت بر عملکرد طبیعی شما تاثیر بگذارد، ممکن است حالت شما چیزی بیش از غم و اندوه باشد. در این حالت ممکن است شما به بیماری افسردگی مبتلا شده باشید. اما در عين حال،این حالت یک وضعیت پزشکی قابل درمان است.

آيا من افسردگي دارم؟

اسماعیل برادران روانشناس بالینی در خصوص شایع بودن بیماری افسردگی  و علائم آن گفت: افسردگی یکی از بیماری‌های روانپزشکی است که مثل هر بیماری دیگر علائم ویژه‌ای دارد. امروزه افسردگی را «سرماخوردگی روانی» می ‌نامند و همین عبارت نشانگر شیوع بسیار زیاد آن است ولی با این وجود هستند افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند ولی خودشان بی خبرند.

افسردگی زمانی رخ می دهد که شما حداقل پنج مورد از این علائم افسردگی را به صورت همزمان داشته باشید:داشتن احساس بی ارزشی و پوچی و احساس گناه ، احساس خستگی و بی حالی و نداشتن انرژی ، اختلالات تمرکز (بی تصمیمی و دودل بودن)، ناتوانی در به خواب رفتن یا خواب بیش از حد، کاهش قابل ملاحظه در بهره وری و احساس لذت در تقریبا هر کاري، فکر کردن به مرگ و یا خودکشی در دوره های زمانی معین.

نشانه اصلی و کلیدی افسردگی، داشتن خلق افسرده و از دست دادن علاقه به انجام فعالیت هایی است که یک زمان از انجام آن لذت می برده اید. برای تشخیص افسردگی، این نشانه ها باید بیشتر از یک روز و به صورت تقریبا روزانه و حداقل به مدت دو هفته وجود داشته باشند. علاوه بر این، علائم بیماری افسردگی باید باعث به وجود آمدن اختلالات و یا ناراحتی های بالینی قابل توجهی در فرد شوند.

این علائم نباید حاصل تاثیرات مستقیم یک ماده مانند مواد مخدر و یا داروها باشند. و همچنین نباید حاصل یک وضعیت پزشکی مانند کم کاری تیروئید باشند و در نهایت، علائمی که تا دو ماه بعد از یک شکست عشقی ( و یا از دست دادن کسی که دوستش دارید) بروز می کنند، نمی توانند برای تشخیص بیماری افسردگی بالینی در نظر گرفته شوند.

علائم متفاوت افسردگی در بیماران مختلف

اسماعیل برادران روانشناس بالینی در خصوص علائم افسردگی در افراد مختلف عنوان کرد: علائم بیماری افسردگی در افراد مختلف متفاوت است و بیماران، علائم یکسانی را تجربه نمی کنند. این قضیه که بیماری چقدر شدید باشد و یا چقدر تکرار می شود، و یا چقدر طول میکشد، به خود شخص و بیماری خاص وی بستگی دارد. در اینجا علائم رایج کسانی که بیماری افسردگی را تجربه کرده اند، آورده شده است:مشکل در تمرکز کردن، به خاطر سپردن جزئیات مطالب و تصمیم گیری، از دست دادن احساس خوشی در زندگی، درد های مداوم و یا سردرد، گرفتگی عضلات، و یا مشکلات گوارشی که حتی با درمان های پزشکی هم بهبود نمی یابند.

افسردگی به اشکال گوناگون رخ می دهد

برادران ادامه داد: در حالی که این علائم، نشانه های شایع افسردگی هستند، اما ممکن است آنها در الگو های متفاوتی رخ بدهند. به عنوان مثال، ممکن است یک نفر افسردگی را همراه با شیدایی یا جنون خفیف تجربه کند. این وضعیت گاهی افسردگی شیدایی و یا اختلال دو قطبی نامیده می شود. و یا ممکن است این علائم مانند اختلال عاطفی فصلی، به صورت فصلی اتفاق بیافتد.

کودکان هم افسرده می شوند

این روانشناس بالینی در ادامه تصریح کرد: افسردگی در کودکان، با احساس طبیعی غم و احساسات روزمره ای که در دوران کودکی رخ می دهند، متفاوت است. اگر کودک شما غمگین است، این قضیه الزاما به این معنی نیست که او افسردگی دارد. زمانی غمگین بودن مزمن شود و روزها ادامه یابد، ممکن است پای بیماری افسردگی به میان بیاید و به یک مسئله تبدیل شود. یا اگر فرزند شما رفتارهایی از خودش نشان می دهد که در فعالیت های عادی اجتماعی، کارهای مورد علاقه ی فرزندتان، تکالیف مدرسه، و یا زندگی خانوادگیتان اختلالی ایجاد می کند، ممکن است نشانه هایی برای این قضیه باشد که فرزند شما به افسردگی مبتلا شده است.

بیماری افسردگی به تنهایی به سراغتان نمی آید

برادران در مورد بیماری های شایع همراه با افسردگی گفت: افسردگی معمولا با بیماری های دیگری مانند اضطراب، اختلال وسواس ناخواسته، اختلال هراس، ترس مزمن و اختلالات در خوردن غذا رخ می دهد. اگر علائم افسردگی و یا هر بیماری روانی دیگر را در خودتان و یا هر یک از دوستانتان مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید. برای بیماری افسردگی و سایر بیماری های روانی، روشهای درمانی متفاوت وجود دارد.

درمان افسردگی نیاز به زمان دارد

غلامیان با اشاره به درمان پذیر بودن افسردگی ادامه داد: درمان افسردگی و دیگر بیماری‌های روانپزشکی به زمان نیاز دارد. چراکه این بیماری‌ها مثل شکستگی دست و پا یا سرماخوردگی نیست که در بازه زمانی کوتاه بهبود یابد و از شرشان خلاص شوید. درمان کامل بیماری افسردگی نیاز به صبر و شکیبایی دارد. علاوه بر این مرتباً با روانپزشکتان در تماس باشید و با او ملاقات کنید و از همه مهم تر هرگز داروهایتان را بدون توصیه پزشک کم یا قطع نکنید چراکه با این کار تمامی زحماتتان را هدر خواهید داد و گاهی ممکن است، دچار عوارض خطرناک تری شوید.  

خودتان به روند درمان افسردگی سرعت دهید

این روانپزشک در خصوص کمک به روند درمان گفت: اگر فکر می ‌کنید، روحتان سرما خورده است، نکات زیر را در زندگی خود رعایت کنید: سعی کنید، در محیط زندگی یا کارتان از نور مناسب استفاده کنید و از تاریکی بپرهیزید.

از مشکلی که موجب آزارتان می ‌شود با روانشناس یا  یک دوست صمیمی صحبت کنید .چند ساعت از وقت روزانه خودتان را به سرگرمی مورد علاقه اختصاص دهید.به موسیقی شادی که از آن لذت می‌برید و باعث تغییر روحیه‌ تان می‌شود، گوش دهید.

غلامیان در پایان گفت:اگر اهل نوشتن هستید، دلایل افسردگی خود را بنویسید. اگر از طریق نوشتن آنچه در دل دارید، آرامش می ‌یابید، در این صورت افکار شما و آنچه موجب افسردگی ‌تان شده است تا حدی آشکار می‌ شود و شما از دلایل درون خود که شاید تاکنون به آن پی نبرده‌اید، آگاه می‌شوید.
 
 


کد مطلب: 34853

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/34853/رشد-قارچ-گونه-بیماری-های-روانی

میگنا
  https://www.migna.ir