چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ / ۱۲:۴۴
کد مطلب: 35121
۱

داوران لیگ برتر در کلاس‌های روانشناسی

نایب رییس انجمن تخصصی روانشناسی ورزش در وزارت ورزش و جوانان از برگزاری دوره‌های آموزشی برای داوران لیگ برتر قبل از شروع نیم فصل دوم خبر داد و گفت: به دنبال آن هستیم تا داوران را از نظر مهارت‌های روانی برای نیم فصل دوم لیگ برتر فوتبال آماده کنیم.
دکتر خسرو حمزه در رابطه با بحث روانشناسی برای داوران لیگ برتر فوتبال پیش از شروع نیم فصل دوم اظهار کرد: یکی از مولفه‌های اصلی در برگزاری چنین دوره‌هایی برای داوران بررسی عملکرد آن‌ها از نظر روانی در لحظات حساس بازی‌های لیگ و کمتر کردن فشارها و استرس داوران هنگام قضاوت و داوری است که البته تلاش کردیم مباحث را در دو فاز دنبال کنیم. یک فاز مربوط به ارزیابی عملکرد داوران هنگام تصمیم‌گیری و فاز دوم بررسی ویژگی‌های شخصیتی داوران است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر افرادی در راس داوری فوتبال قرار می‌گیرند که شاید از نظر آمادگی جسمانی و داشتن قوانین داوری، فرد برجسته‌ای در این سمت باشند، اما از نظر ویژگی‌های شخصیتی به درد قضاوت و داوری فوتبال نخورند. بنابراین در این دوره آموزشی سعی ما بر این است که داوران را از نظر مهارت‌هایی چون کنترل بر هیجان، فشارهای روانی و بازگشت تمرکز مورد ارزیابی قرار دهیم تا بتوانند در نیم فصل دوم لیگ برتر فوتبال بهترین عملکرد را از خود ارائه دهند و کمترین مشکلات را در زمینه داوری داشته باشیم.

حمزه تصریح کرد: هرچند در فصل اول حواشی زیادی متوجه داوران لیگ برتر فوتبال بود، اما باید بپذیریم که تنها قسمتی از این حواشی توسط داوران شکل گرفته بود و بیشتر حواشی‌ها از جانب سرمربی، مربی و کادر فنی تیم‌های لیگ برتر بود. بنابراین آنچه می‌تواند داوران را از این گونه حواشی‌ها دور کند و کمک بسزایی در ارتقای عملکرد آن‌ها در جریان بازی‌های لیگ داشته باشد، درک بهتر نسبت به مباحث روانشناسی است.

نایب رییس انجمن روانشناسی ورزشی همچنین در پاسخ به این پرسش که تشکیل این انجمن در وزارت ورزش و جوانان چه کمکی می‌تواند در مطرح شدن بهتر جایگاه روانشناسی در بین تیم‌های ورزشی داشته باشد، گفت: قطعا این انجمن در شناسایی جایگاه روانشناسی تاثیر چشمگیری خواهد داشت. البته مقر این انجمن در حال حاضر در فدراسیون پزشکی – ورزشی است، اما ظرف 2 تا 3 سال آینده تبدیل به فدراسیون روانشناسی ورزشی خواهد شد و با این تغییر و تحول روانشناسی ورزشی کم کم جایگاه خود را بین تیم‌های ملی و بویژه فوتبال مطرح خواهد کرد.

حمزه در پایان خاطرنشان کرد: تمام تلاشم بر این است تا با ارائه یک سری مهارت‌ها و آموزش‌های صحیح ذهنی و انتقال درست آن‌ها به داوران، آن‌ها را برای نیم فصل دوم لیگ برتر طوری از نظر مهارت‌های ذهنی آماده کنیم که با کمترین فشار روانی، استرس و با بیشترین تمرکز بازی‌های لیگ را قضاوت کنند. به شرط آنکه داوران نیز این آموزش‌ها را جدی بگیرند و آن‌ها را سرلوحه کار خود قرار دهند.
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت