جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۵:۴۹
کد مطلب: 36169
۰

مشکلات روحی روانی در زندگی مشترک

«هانیه رضایی»  اظهار کرد: سوء‌استفاده روانی، زمانی رخ می‌دهد که یکی از زوجین سعی در متقاعد کردن طرف مقابل توسط باورهای درست یا نادرست خود داشته باشد و متأسفانه فردی که همیشه تحت تحکم قرار می‌گیرد، شاهد تغییرات زیادی در زندگی شخصی‌اش می‌شود و جالب این‌جاست که در برخی موارد، هر دو طرف از این موضوع بی‌خبرند.

این روان‌شناس ادامه داد: سوءاستفاده روانی، بر اعتماد به‌نفس فرد قربانی تأثیر منفی شدیدی می‌گذارد، به‌گونه‌ای که وی به مرور زمان احساس بی‌پناهی و ناامیدی کرده و در افسردگی پنهان غرق می‌شود. علاوه‌بر این، فردی که دیگران را مورد سوءاستفاده قرار می‌دهد، به شکل ماهرانه‌ای قربانی خود را متقاعد می‌کند که اگر زندگی خوبی ندارد و با حسی از وابستگی احاطه شده؛ به‌علت اشتباهات و خطاهای خودش است.

وی افزود: تحقیر و شرمنده کردن, رفتارهای توهین‌آمیز و بی‌توجهی‌های مداوم, انتقادهای سرسختانه, خودداری از برقراری ارتباط, نادیده گرفتن طرف مقابل، سرزنش و با صدای بلند صحبت کردن، حسادت‌های نامعقول، دمدمی مزاج بودن، تمسخر و نیش‌خند و گفتن جملاتی از قبیل «من تو را دوست دارم، اما…» و یا «اگر این کار را انجام ندهی من هم …» می‌تواند به سوء‌استفاده روانی از طرف مقابل منجر شود.

رضایی تصریح کرد: علاوه‌بر این، همواره مقصر دانستن طرف مقابل و جدا کردن وی از خانواده و دوستان نیز از دیگر مصادیق سوء‌استفاده روانی به‌شمار می‌رود. البته فرد قربانی هیچ نقشی در شکل‌گیری چنین رابطه‌ای ندارد و تنها تحت سلطه فرد ماهری قرار گرفته که می‌تواند از نقاط ضعف دیگران بهره‌کشی کند. در واقع، افراد سلطه‌گر در اماکن عمومی بسیار متفاوت‌تر بوده و رفتارهای بهتری از خود بروز می‌دهند، اما در روابط خصوصی این‌طور نیستند و می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند.

این روان‌شناس خاطرنشان کرد: گیر کردن در تله سوءاستفاده روانی عاقبتی جز نابودی اعتماد به نفس و انزوا ندارد. در واقع، شاید بتوان به جرأت گفت فرار از چنین شرایطی کار ساده‌ای نیست و به جد به حمایت و پشتیبانی یک مشاور مجرب نیاز دارد، و گرنه ممکن است فرد قربانی روز به روز بیشتر مورد تحقیر و آزارهای روحی قرار گیرد و زخم‌های عمیقی بردارد.
-

منبع:ایسنا

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "