جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۶:۳۸
کد مطلب: 36170
۱
۹
پایه‌گذاران رشته مشاوره مطرح کردند:

رشته مشاوره را با روان شناسی ادغام نکنید!

رشته مشاوره را با روان شناسی ادغام نکنید!
پایه‌گذاران رشته مشاوره از شورای تحول نظام آموزشی کشور خواستند که جلوی ادغام این رشته را با رشته روانشناسی بگیرند.
-

به گزارش میگنا نخستین سمینار سراسری «مشاوره؛ پیشگیری، رشد و درمان» صبح امروز پنجشنبه ۲۰ اسفند با حضور معصومه اسماعیلی رئیس انجمن مشاوره ایران، عبدالله شفیع آبادی بنیان گذار علم مشاوره در ایران، رئیس دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه، دبیران علمی و اجرایی سمینار و جمعی از پژوهشگران عرصه مشاوره در محل این دانشگاه در کرمانشاه آغاز به کار کرد.

در ادامه نشست های تخصصی این سمینار، دکتر شکوه نوابی‌نژاد چهره ماندگار رشته مشاوره، دکتر عبدالله شفیع آبادی بنیانگذار علم مشاوره در ایران، دکتر رحمت الله نورانی پور از اساتید پیشکسوت این رشته، دکتر معصومه اسماعیلی رئیس انجمن مشاوره ایران در میزگردی تخصصی با مدیریت دکتر مختار عارفی مدیر گروه روانشناسی و مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و دبیر اجرایی نخستین سمینار «مشاوره؛ پیشگیری، رشد و درمان»  به بحث و بررسی وضعیت رشته مشاوره در ایران پرداختند و برخی از نگرانی ها در مورد ادغام این رشته با رشته روانشناسی را متذکر شدند.

رحمت الله نورانی‌پور در سخنانی با اشاره به ۲۵ سال تلاشی که وی با همکاری تعداد دیگری از متخصصین رشته مشاوره برای تدوین واحدهای درسی آن در دانشگاه ها از سال ۵۹ به این طرف انجام داده اند، گفت: الان دوره شکوفایی رشته مشاوره در ایران است و ما انتظار داریم نهالی که کاشته ایم، تنومندتر شود و شاخ و برگ پیدا کند.

وی ضمن احترام به تفکرات و اندیشه های صاحب‌نظران غربی رشته مشاوره در عین حال بر لزوم بومی‌سازی مواد درسی مشاوره در دانشگاه های ایران تاکید کرد و نبود ارتباط عمیق بین تحقیقاتی که در حال حاضر متخصصین این رشته در دانشگاه ها انجام می دهند با آنچه جامعه مبتلا‌ به نیازمند آن است را یادآور شد و توضیح داد: ما در تحقیقات و پژوهش‌هایمان در مشاوره دچار نقص هستیم در حالی که باید بیشتر توجه مان به مشاوره هایی که جنبه یاری رسان به نیازندان به مشاوره دارد، داشته باشد.

وی همچنین نادیده گرفتن مشاوره گروهی را در این پژوهش ها نقصی بزرگ خواند و در ادامه با تاکید بر اینکه هر یک از رشته های روانپزشکی، مددکاری، روانشناسی و مشاوره هویت مستقل خودشان را دارند، گفت: ما به عنوان فعالان حوزه مشاوره عمدتاً کارمان خدمت‌رسانی به افراد عادی است با این هدف که به آنها کمک کنیم که گره گاه ها را از راه رشدشان باز کنیم و رفتارهای آنها را بهبود بخشیم.

شکوه نوابی‌نژاد، دیگر سخنران این میزگرد تخصصی در سخنانی با بیان اینکه حدود نیم قرن از ایجاد رشته مشاوره در جهان می‌گذرد، اظهار کرد: متاسفانه باید گفت ما هنوز نتوانسته ایم در زمینه جا انداختن مشاوره در میان جامعه هدف، فرهنگسازی درستی انجام دهیم، طوری که مردم با خیال آسوده به مشاوران مراجعه کنند.

این چهره ماندگار رشته مشاوره، تلاش ها برای بومی سازی دانش مشاوره در کشور را اندک توصیف کرد و اظهار داشت: اگرچه در بسیاری از دانشگاه های معتبر دنیا، رشته مشاوره در مقطع کارشناسی تدریس نمی شود، اما این دلیلی بر حذف این رشته از مقطع کارشناسی در ایران هم نیست؛ چراکه نهادی مانند آموزش و پرورش با جمعیت فراوان کاربر خودش، همواره به مشاوران نیاز داشته و دارد.

در ادامه این میزگرد همچنین عبدالله شفیع آبادی، بنیانگذار علم مشاوره در ایران با بیان اینکه من در سال ۶۴ به اتفاق دکتر نورانی‌پور کار تدوین واحدهای درسی رشته مشاوره را آغاز کردیم و برنامه درسی آن را تقدیم وزارت علوم کردیم، گفت: متاسفانه باید بگویم هنوز همان طرح هم به صورت اکمل اجرایی نشده است.

شفیع آبادی با اشاره به مستقل بودن مشاوره از روانشناسی بر ادامه تلاش ها برای جلوگیری از ادغام این دو رشته در وزارت علوم تاکید کرد.

در پایان این نشست معصومه اسماعیلی رئیس انجمن مشاوره ایران نیز در سخنانی با بیان اینکه خواستگاه دو رشته روانشناسی و مشاوره کاملا متفاوت است، کاملا آنها را مستقل از هم خواند و از تلاش های این انجمن برای حفظ این استقلال ساختاری سخن گفت و تاکید کرد: اگر شورای تحول نظام آموزشی دو هدف را یکی پیشرفت علوم در ایران همزمان با دیگر نقاط جهان و دیگری بومی سازی رشته ها، به عنوان اهداف اصلی خود تعیین کرده است، باید گفت که امکان این تغییرات در رشته مشاوره به مراتب بیشتر از رشته روانشناسی است ضمن اینکه در هم آمیزی این دو رشته، به هر دوی آنها آسیب می رساند.

                     -
به گزارش میگنا چندی پیش کارگروه روان شناسی تحول علوم انسانی طی مصوبه ای اعلام نمود که از مهرماه 94 رشته مشاوره در دوره کارشناسی حذف و با مجموعه روان شناسی ادغام می شود و علاقمندان به مشاوره می توانند بعد از پایان دوره کارشناسی مجموعه روان شناسی با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاهها در گرایش های گوناگون رشته مشـــاوره مانند مشاوره مدرسه،مشاوره خانواده، مشاوره شغلی ادامه تحصیل بدهند که این تصمیم، با واکنش منفی و نارضایتی بسیاری از اساتید دانشگاهی رشته مشـاوره در سطح کشور مواجه گردید زیرا آنها این تصمیم را، موجب تضعیف رشته مشاوره و از دست دادن بسیاری از کلاس های تدریس دوره کارشناسی رشته مشاوره و در نتیجه خدشه به امنیت شغلی اساتید مشاوره می پنداشتند و آنها نیز سعی کردند با برگزاری میزگردهای تخصصی، تنظیم نامه، جمع آوری طومارهای حمایتی، ارسال پیامک به بخش های خبری صداوسیما و همچنین راه اندازی کمپین هایی در محیط های مجازی، ضمن اعتراض به این تصمیم مانع از حذف رشته مشاوره در دوره کارشناسی دانشگاهها شوند که این تلاش ها تاکنون بی نتیجه مانده است.
-
نظر شما چیست؟

مرجع : مهر migna.ir
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

یه مشاور دلواپس
Iran, Islamic Republic of
ادغام رشته مشاوره و روانشناسی به دور از انتظار است و نباید این اتفاق نادرست عملی شود
س.محمودی
Iran, Islamic Republic of
باسلام، کار رشته ی مشاوره به طور کلی با روان شناسی فرق میکند، و خواهشا این دو رشته را ادغام نکنید. چرا که به مشاوران کاربلد در کشورمان خیلی نیاز داریم که بهتره علاقه مندان به مشاوره از همان دوران کارشناسی این رشته را بخوانند و در این 4سال مهارت های لازم را یاد بگیرند. با تشکر.
حمید رضا طباطبایی
Iran, Islamic Republic of
من یک مقاله با نام ، روانشناسی در پرده ابهام. درباره آسیب شناسی روانشناسی نوشتم و در اینترنت منتشر کردم. بنظرم این مسئله هم باید به ویرایش جدید این کتاب اضافه کنم. ادغام این دو رشته اشتباه بزرگی است. دو رشته ای که کارشنان با یکدیگر تفاوت دارد.
جمال
Iran, Islamic Republic of
به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مشاوره و شاغل بودن در پست مشاور مدرسه معتقدم با توجه به اشتراکات رشته های روان شناسی و مشاوره در دوره کارشناسی از لحاظ منابع درسی و نیز باقی ماندن این رشته در دوره های کارشناسی ارشد و دکترا، ادغام آن ها کاری صحیح و اصولی می باشد و با این ادغام موافقم
ریحانه باسره
Iran, Islamic Republic of
سلام
اگرچه رشته های مشاوره و روان شناسی دروس مشترکی دارند، اما دیدی عمیق تر و وسیع تر نشان می دهد که این دو رشته کاملا متفاوت و مجزا از یکدیگرند؛ لذا از مسئولین خواهشمندم نسبت به ادغام آنها تجدید نظر بفرمایند.
نگین
Iran, Islamic Republic of
روانشناسی رو با مشاوره ادغام نکنید واقعا رشته مشاوره خیلی کاربردی و مفیده
صمدی
Iran, Islamic Republic of
من یک پدر بزرگ دانا داشتم سواد مکتب خونه داشت ولی راهنمایی هاش از خیلی از مشاوران امروزی با تحصیلات عالیه بهتر بود . من موافق ادغام رشته مشاوره هستم با روان شناسی .مشاوران متاسفانه اصلا اختلالات و آسیب شناسی و DSM رو نمی شناسند. ولی اگه ایندو رشته باهم آموزش ببینند بعد از مقطع لیسانس میتوانن برن بصورت مستقل ادامه تحصیل بدهند و این به نفع مشاوران هستند. ضمنا قبولی در رشته مشاوره بسیار راحت تر از رشته روان شناسی است که منابع زیادی دارد .
صمدي
Iran, Islamic Republic of
خواب ديدي خيره . آره مشاوره خيلي مفيده بشرطي كه بره تو همون بخش راهنمايي و مشاوره تحصيلي و شغلي اش خدمت بكنه نه اينكه بيان دو تا كارگاه برن بگن ما رواندرمانگريم. خنده دار اينه تو آرم انجمن مشاوره اسم درمان هم اوردن! شما فقط در مساله انتخاب هاي مهم زندگي به مراجعان راهنمايي بدين تا برن خودشون تصميم بگيرن . رشته مشاوره اي ها متاسفانه با حمايت برخي اعضاي انجمن مشاوره مثل يك خانه تيمي دارن بر ضد روانشناسي برنامه ريزي مي كنن البته در غفلت اساتيد روانشناسي و انجمن هاي روانشناسي. اينا دارن همه دانش و يافته هاي روانشناسي رو با زرنگي و بي سوادي متوليان شوراي فرهنگي به نام خودشون سند ميزنن و نظريات رواندرماني و روانشناسان بزرگ رو به نام خودش به يغما برده و كتابهايي براي خودشسون چاپ كردن درصورتيكه روانشناسي خيلي علم بزرگ و گسترده ايه و در دنيا بيش از 50 شاخه داره . روانشناسي مشاوره يك رشته است روانشناسي خانواده و روانشناسي اجتماعي در دل خودش همه يافته هاي مشاوره رو داره . متاسفانه خيلي زيركانه يك كودتا از سوي مشاوران عقده اي در محافل خودشون در حال انجامه چرا سرفصل هاي روانشناسي رو دارن در دانشگاه هاي وزارت علوم به نام رشته مشاوره تغيير ميدن . ما يك كتاب داشتيم بنام زميته روانشناسي هيلگارد جالبه مشاوران همه رفتن عين همون كتاب يك چيزي كپي كردن بنام زمينه مشاوره ..... واقعا خنده داره. حتي روانشناسي رشد ما رو برداشتن بردن يك كتاب درست كردن بنام رشد و تحول .... چرا؟ چرا روانشناسان اعتراضي نمي كنن. تا ديروز كه مشاوره جز علوم تربيتي بود ولي الان دارن ميارن زيرمجموعه روانشناسي حتي ميگن ما بالاتر از روانشناسي هستيم!! خدمتي كه سازمان نظام روانشناسي به مشاوران كرد به روانشناسان نكرد و باعث تضعيف روانشناسي در ايران شد . روح مرحوم براهني و مرحوم شاملوها و علي اكبر سياسي ها شاد كه مشاوران آبرو براي آنها نذاشتن
مشاوره شغلی
Iran, Islamic Republic of
فکر نمی کنم ادغام روانشناسی با مشاوره کار درستی باشه چون از لحاظ چهارچوب بندی کلا با هم فرق دارند ،و همچنین تکلیف کسانی که در این رشته تا به الان در هر مقطعی تحصیل می کنند چی میشه....؟؟؟
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .