شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۹ فروردين ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۲
کد مطلب: 36365
۰

چرا من هر روز چاق تر می شوم ؟

دکتر فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: در حال حاضر نیمی از ایرانی‌‌ها یا چاق می‌باشند یا اضافه وزن دارند که این موضوع معضلی برای جامعه ما تلقی می‌شود که با توجه به عوارض بسیار گسترده چاقی باید به هر نحویی با آن مقابله کرد.
 
وی در خصوص علل چاقی اظهار داشت: بدن انسان همانند یک ظرف است که برای آن یک ورودی به نام کالری‌های دریافتی و دو خروجی که یکی فعالیت‌های فیزیکی یا ورزش و دیگر متابولیسم و سوخت و ساز بدن است در نظر گرفته می‌شود.زمانی که ورودی‌ها از خروجی‌ها بدن بیشتر شود فرد چاق می‌َشود، همچنین افرادی که مواد غذایی یا کالری بالا دریافت می‌کنند برای نمونه افرادی که عادت به مصرف تنقلات، شیرینی خامه‌ای، مصرف بیش از حد آبمیوه و نیز افرادی که از غذاهای چرب استفاده می‌کنند بیشتر در معرض چاقی قرار می‌گیرند.
 
فرحبخش افزود: گاهی افراد فکر می‌کنند مصرف بعضی از مواد غذایی مناسب است و آنها را چاق نمی‌کند مثال بارز این موضوع روغن زیتون است که هر قاشق آن 140 کالری به فرد می‌دهد و این کالری را افراد خیلی مواقع به حساب نمی‌آورند و مصرف آن باعث اضافه وزن در افراد می‌شود.
 
وی در خصوص فعالیت ورزشی و فیزیکی تصریح کرد: از آنجایی که تحرک ناکافی منجر به چاقی می‌شود افراد حداقل نیم ساعت باید در روز فعالیت ورزشی داشته باشند و فعالیت‌های فیزیکی علاوه بر اینکه به کنترل وزن کمک می‌کند نقش به سزایی در سلامتی کلی بدن دارد.
 
وی ادامه داد: گاهی افراد می‌گویند ما چیزی نمی‌خوریم اما چاق می‌شویم این دسته کسانی می‌باشند که متابولیسم و سوخت و ساز بدن پایینی دارند که از علل متعددی نظیر تحرک کم، خواب ناکافی و مصرف کم آب ناشی می‌شود.
 
فرحبخش خاطرنشان کرد: بیماری‌های همانند کم کاری تیروئید هم باعث افت متابولیسم بدن می‌شود و این افراد حتی گاهی حجم کم غذا را دریافت می‌کنند اما چاق می‌باشند و در پایان توصیه کرد که برای داشتن یک زندگی مطلوب و وزن مناسب باید تعادل بین ورودی و خروجی‌های بدن حفظ شود.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...