شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ / ۲۳:۳۹
کد مطلب: 36955
۱
رییس کارگروه علوم اعصاب ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی:

ایران پیشتاز رشته علوم اعصاب در خاورمیانه

به گزارش ایسنا، سعید سمنانیان، درباره اهمیت حوزه علوم اعصاب اظهار کرد: علوم اعصاب شناختی وجوه متنوعی را شامل می‌شود و در واقع علمی بین رشته‌ای است که رشته‌هایی همچون پزشکی، روانشناسی و فلسفه را دربرمی‌گیرد. بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع کارگروه علوم اعصاب در ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی راه اندازی شد.

سمنانیان عنوان کرد: به علت وسعتی که در علوم شناختی وجود دارد صاحبنظران حوزه‌های مختلف علوم باید دور هم جمع شوند و برای هدایت و جهت دهی فعالیت‌های این حوزه تصمیم بگیرند و به بررسی طرح‌های رسیده این حوزه بپردازند زیرا این طرح‌ها از حوزه‌های مختلف همچون فنی و مهندسی و روانشناسی نیز اغلب باید مورد بررسی قرار گیرند بنابراین وجود این کارگروه‌ از این زاویه مهم است تا در هر یک از کارگروه‌ها با وجود متخصصان و صاحبنظران هر حوزه طرح‌ها بررسی شود.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه در این کارگروه طرح‌های حوزه علوم اعصاب مورد بررسی قرار می‌گیرد و قصد داریم زمینه‌های علوم اعصاب شناختی را در کشور ساماندهی کنیم، گفت: در بدن تمام موجودات سلول‌های مختلفی وجود دارد دو رده از این سلول‌ها یعنی عصب و عضله سلول‌های تحریک پذیر هستند که در نوروساینس به مباحث مرتبط با اعصاب پرداخته می‌شود.

وی بیان کرد: عصب از دو بخش سلسله اعصاب مرکزی و سلسله اعصاب محیطی تشکیل شده پس مغز، نخاع و اعصابی که در قسمت‌های مختلف بدن پخش می‌شوند تمام اعمال و حرکت بدن را کنترل می‌کنند. پس این مسئله که مغز انسان به چه صورت فعالیت می‌کند حیطه فعالیت علوم اعصاب است.

سمنانیان درباره جایگاه کشورمان در حوزه علوم اعصاب گفت: ایران در این حوزه نسبت به کشورهای پیشرفته فاصله دارد اما در منطقه خاورمیانه در این رشته بسیار پیشرفته هستیم و هیچ کشوری در منطقه همپای ایران در این رشته نیست. در آسیا نیز تنها کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون کره، ژاپن و چین حرفی برای گفتن در این حوزه دارند در کشورهای آسیای میانه ایران جایگاهی بالاتر قرار دارد.

رییس کارگروه علوم اعصاب ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی خاطرنشان کرد: باید بدانیم این بافت کیلو دویست گرمی در جمجمه پیچیده‌ترین پدیده در عالم کائنات است که بشر خیلی کم از مغز اطلاعات دارد بنابراین مسیری طولانی برای شناخت آن در پیش دارد.
وی تصریح کرد: حوزه علوم اعصاب برای پیشرفت نیاز به توجه مسئولین، تربیت نیروی انسانی متخصص در سطح کلاس جهانی، چاپ مجلات مناسب، انتشار فعالیت متخصصان حوزه در مجلات تخصصی در دنیا، فراهم شدن تجهیزات مورد نیاز محققان برای تحقیقات و حضور ایران در کنگره‌های بین المللی دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند