جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۹ شهريور ۱۳۹۵ / ۱۶:۱۷
کد مطلب: 38190
۱

آیا واقعا کمبود B۱۲ سبب بروز افسردگی می‌شود؟

آیا واقعا کمبود B۱۲ سبب بروز افسردگی می‌شود؟
میگنا: ویتامین B۱۲ از جمله ویتامین‌های بسیار مهم برای سلول‌های عصبی و نیز گلبول‌های قرمز خون است و به ساخت DNA کمک می‌کند.
نقش این ویتامین در تنظیم فعالیت‌های بدن ما آنقدر وسیع است که کمبودش می‌تواند مشکلات گوناگونی به بار آورد، از یبوست گرفته تا کم‌اشتهایی و حتی مشکل تمرکز. اما آیا کمبود B۱۲ واقعا در بروز افسردگی نیز نقش دارد.

به گزارش پریونشن، دکتر جوزف فویرشتاین، استاد همکار طب بالینی دانشگاه کلمبیا در آمریکا، می‌گوید به نحوی می‌توان کمبود این ویتامین را در ابتلا به افسردگی مقصر دانست. درواقع، یکی از نتایجِ مقادیر کم ویتامین B۱۲ در بدن، آن است که می‌تواند علائم افسردگی را بدتر کند زیرا بدن برای تولید سروتونین، که اصطلاحا هورمون سرخوشی و لذت هم نامیده می‌شود، به ویتامین B نیاز دارد. به همین دلیل کمبود حاد B۱۲ می‌تواند منجر به روان‌پریشی و نیز از دست رفتن حافظه شود.

فویرشتاین برای نشان دادن اهمیت مسئله توضیح می‌دهد که وقتی بیماران به دلیل ابتلا به افسردگی یا اضطراب به او مراجعه می‌کنند، او معمولا برایشان آزمایش می‌نویسد تا میزان B۱۲ آنها را دریابد. جالب است که حتی اگر میزان B۱۲ این افراد در محدوده «طبیعی» قرار داشته باشد اما نزدیک به کمترین مقدار از این محدوده باشد، یعنی حداقل مقداری که بدن به آن نیاز دارد، مصرف مکمل‌های B۱۲ همچنان می‌تواند به آنها کمک کند و وضعیت روحیشان را بهبود بخشیده، میزان اثربخشی داروهای ضدافسردگی را نیز بالا ببرد.

با این حال او تاکید می‌کند که این ویتامین را به‌تنهایی نمی‌توان داروی رفع افسردگی به شمار آورد. بزرگ‌سالان روزانه به ۲/۴ میکروگرم ویتامین B۱۲ نیاز دارند و می‌توانند آن را با مصرف منابع گوناگون محصولات حیوانی مانند گوشت، تخم‌مرغ، شیر، و پنیر تامین کنند.
فویرشتاین تاکید می‌کند که گیاهان نمی‌توانند این ویتامین را به بدنمان برسانند به همین دلیل افراد گیاه‌خوار باید با مشورت پزشکشان مکمل‌های این ویتامین را مصرف کنند.
-
سلامت آنلاین
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...