شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۹ مهر ۱۳۹۵ / ۰۰:۵۲
کد مطلب: 38599
۰
دهم مهرماه جاری؛

طرح همه‌گیرشناسی اختلالات روان‌پزشکی درخراسان شمالی اجرایی می‌شود

کاوه حجت در گفتگو با مهر بابیان اینکه این طرح به‌صورت ملی برگزار می‌شود، اظهار کرد: گروه هدف این طرح افراد ۶ تا ۱۸ سال و والدین آنان است.

حجت با اشاره به اینکه روش نمونه‌گیری، تصادفی و به‌صورت مراجعه به درب منازل انجام می‌شود، عنوان کرد: افرادی باتجربه و کارآمد در رشته روان‌شناسی بالینی، به‌وسیله پرسشنامه در مدت اجرای طرح، نسبت به جمع‌آوری اطلاعات اقدام می‌کنند.

وی بابیان اینکه این طرح برای نخستین بار در استان‌های کشور اجرا می‌شود، افزود: از ۱۷۰ منطقه در سطح شهرستان بجنورد و روستاهای اطراف از هر منطقه ۶ خانواده و درمجموع یک هزار خانواده موردسنجش و غربالگری قرار می‌گیرند.

مجری طرح همه‌گیرشناسی اختلالات روان‌پزشکی استان گفت: پیشگیری و درمان مشکلات روانی در کودکان نه‌تنها در کاهش مشکلات حاضر مؤثر است بلکه عملکرد آنان در بزرگ‌سالی را نیز ارتقاء می‌بخشد.

حجت تصریح کرد: بنابراین این طرح دو هدف اصلی را دنبال می‌کند و آن شیوع شناسی اختلالات روان‌پزشکی در کودکان و نوجوان و آگاهی یافتن مردم و همچنین مسئولان بهداشتی، درمانی و آموزشی در راستای ارائه خدمات مرتبط برای این افراد است.

وی بابیان اینکه گاهی برخی از اختلالات رفتاری در فرزندان به دلیل بی‌توجهی و یا عدم آگاهی والدین از سوی آنان تشخیص داده نمی‌شود، گفت: اختلالاتی همچون بیش فعالی، افسردگی و حتی عقب‌ماندگی با اجرای این طرح، غربالگری و اقدامات بعدی به‌منظور پیشگیری و یا درمان انجام خواهد شد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه اختلالات روان‌پزشکی تا حد زیادی در کشورهای پیشرفته به‌وسیله پرسشنامه‌های غربالگری و مصاحبه بالینی، شناسایی‌شده است، ابراز امیدواری کرد: با اجرای این طرح، آگاهی بخشی به مردم و همچنین برنامه‌ریزی برای ارائه خدمات بهداشت روان به افراد هدفمند شود.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
شاید باورتون نشه اما دنیا به کوچک‌ترین خوبی‌های شما نیاز داره، خوب بمونید.