جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۵ آذر ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۰
کد مطلب: 39229
۰

یادداشتی بر خشونت علیه زنان

یادداشتی بر خشونت علیه زنان
با گذشت سه دهه مطالعه و پژوهش، نشستهای بین المللی و منطقه ای و همچنین اتحاذ سیاست های اجتماعی در مورد خشونت علیه زنان، این پدیده همچنان موضوع روز جوامع و دولتها در حوزه زنان و آسیبهای اجتماعی است.
خشونت علیه زنان در حوزه خانه و خانواده، حوزه اجتماعی و فردی، بعنوان یک مشکل اجتماعی، امنیتی زنان و خانواده و کل جامعه محسوب می شود.
طبق آخرین آمار بخش زنان سازمان ملل، 35 درصد زنان جهان، خشونت جنسی و فیزیکی را تجربه کرده اند که در بعضی جوامع این آمار به 70 درصد می رسد.
تاکید بر ابعاد انسانی وجود زن و جایگاه ویژه او در خانواده ایجاب میکند که پدیده خشونت علیه زنان به منزله اقدامی غیر اخلاقی، محکوم و زمینه های بروز آن به کمترین حد ممکن برسد.

ایجاد فرصتهای شغلی، توانمندسازی زنان و وابستگی زدایی از آنان، ایجاد کارگاههای آموزشی برای مردان و زنان به طور جداگانه، آموزش احترام به زنان، شناخت آسیبهای موجود، عمومی کردن طرح مبارزه با خشونت و برنامه های بلندمدت در رسانه های عمومی، از جمله راهکارهای موثر در جهت کاهش خشونت علیه زنان است.
در رابطه با مشکلات زنان همواره به فرصت سوزی مبتلا بوده ایم . ما از دست اندر کاران  و مسئولان سخنرانی و برپایی همایش نمی خواهیم . تلاش در این راستا، مستلزم همکاری و هماهنگی نهادهای مختلف و تدوین برنامه های کارشناسانه است. با وجود حساسیت این موضوع، تا کنون از مسئولین گزارش و برنامه ای ارائه نشده است .

در پایان ضمن اشاره به بخشی از اعلامیه جهانی منع خشونت با زنان، مربوط به مجمع عمومی سازمان ملل متحد، توجه به این ساختار اجتماعی و اقدام جهت تغییر و اصلاح توصیه میشود: " با تاکید بر اینکه خشونت با زنان، نشانه نقض حقوق بشر و آزادیهای اساسی زنان است و برخورداری زنان را از این حقوق و آزادیها، به طور ناقص یا کامل نفی می کند. و این که خشونت با زنان، یکی از ساختارهای مهم اجتماعی است، که زنان را به موقعیتهای فرودست، در مقایسه با مردان، مجبور می کند. ضرورت جلوگیری از خشونت با زنان اعلام میشود ".
-
لاله جواهری جم
مشاور خانواده و فعال امور زنان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
با خودت صادق باش و نگران آنچه دیگران درباره ات فکر می کنند نباش . تعریفی را که آنها از تو دارند نپذیر ، خود ، خودت را تعریف کن