سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۴ دی ۱۳۹۵ / ۲۱:۴۰
کد مطلب: 39512
۳
۱۵
موج اعتراضی اساتید و دانشجویان به این تصمیم

ماجرای جنجالی واگذاری رشته روان شناسی بالینی به وزارت بهداشت

ماجرای جنجالی واگذاری رشته روان شناسی بالینی به وزارت بهداشت

به گزارش ایلنا، دی ماه سال ۹۲ بود که امیر محسن ضیایی؛ معاون آموزشی وقت وزارت بهداشت، از تشکیل کارگروه مشترک با وزارت علوم درباره رشته‌های دانشگاهی مرتبط با سلامت خبر داده بود و بر انتقال رشته‌های دانشگاهی که با سلامت و درمان سر و کار دارند به وزارت بهداشت تاکید کرده بود. پس از روی کار آمدن فرهادی، بار دیگر بحث انتقال برخی از رشته‌ها از جمله رشته روان‌شناسی به وزارت بهداشت به میان آمد.

صبحانه کاری دو وزیر؛ آغازگر ماجرا

همه چیز از یک صبحانه کاری بین فرهادی و هاشمی شروع شد. در این نشست مشترک وزیر بهداشت بر تعیین تکلیف رشته‌های پزشکی، غیرپزشکی و نیز بین رشته‌ای در کمیته مشترک بین دو وزارتخانه بهداشت و علوم تاکید کرد و وزیر علوم هم در این جلسه یادآور شده بود که هم اکنون ۲۳ رشته محل اختلاف نظر دو وزارتخانه علوم و بهداشت است.

پس از آن بود که فرهادی از تشکیل کمیته‌ای مشترک برای تعیین تکلیف رشته‌های بین رشته‌ای خبر داد و گفت: بررسی‌های در این زمینه انجام و کمیته مشترکی تعیین شده تا در ارتباط با مواد محتوایی و مجوز آن‌ها تصمیم گیری شود. در این کمیته محل صدور مجوز رشته‌ها مورد بررسی قرار گرفته و تعیین می‌شود تا در دانشگاه‌های علوم پزشکی و یا در دانشگاه‌های غیرپزشکی مجوزهای مورد نیاز ارائه شود.

برخی رشته‌ها باید به وزارت بهداشت منتقل شود

چندی بعد وزیر بهداشت در مصاحبه‌ای اعلام کرد که جلسه‌ای مابین وزارت علوم و بهداشت تشکیل شده و در خصوص رشته‌های شناور این دو وزارتخانه تصمیم گیری می‌شود. او در این مصاحبه تاکید کرده بود که در طول سال‌های گذشته یک سری رشته‌ها که مرتبط با پزشکی هستند توسط دانشگاه آزاد و وزارت علوم تدریس می‌شوند که ما معتقد هستیم این موضوع اشتباه است و باید به وزارت بهداشت منتقل شود و یا بالعکس یک سری رشته‌ها نیز در وزارت بهداشت است که باید به وزارت علوم منتقل شود.

هاشمی به رییس جمهور نامه نوشت؛ فرهادی دستور گرفت

از طرفی دیگر وزیر بهداشت ۱۷ خرداد ماه ۹۵ در نامه‌ای به رئیس جمهور با اشاره به نام برخی از رشته‌ها از رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست کرده بود که این رشته به وزارت بهداشت واگذار شود. در نامه وزیر بهداشت آمده است: «با توجه به تدوین برنامه‌های تحول و نوآوری آموزش علوم پزشکی کشور و برنامه این وزارت برای ارتقاء همه جانبه رشته‌های مرتبط، در راستای پاسخگویی به نیازهای جامعه، خواهشمند است دستور فرمایید تا کلیه امور مربوط به آموزش گرایش‌های مرتبط با سلامت رشته مقاطع تحصیلی از قبیل روان‌شناسی بالینی، روان‌شناسی سلامت، روان‌شناسی خانواده درمانی و... به صورت متمرکز در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صورت گیرد.»

دفتر رئیس جمهور در پاسخ به این درخواست خطاب به فرهادی وزیر علوم اعلام کرده است: «نامه وزیر بهداشت در مورد انجام کلیه امور مربوط به آموزش گرایش‌های مرتبط با سلامت رشته مقاطع تحصیلی مختلف به صورت متمرکز در وزارت بهداشت، به استحضار ریاست جمهوری رسید، پی‌نوشت فرمودند: همه رشته‌های مرتبط به سلامت باید در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متمرکز باشد.»

موج اعتراضی دانشجویان و اساتید در هفته‌های اخیر

در حالی که ماه‌ها از نگارش این نامه و موضوع انتقال رشته‌های مرتبط با سلامت به وزارت بهداشت می‌گذرد، اما همچنان موج اعتراضی دانشجویان و اساتید و صاحبنظران بالاخص رشته روان‌شناسی همچنان ادامه دارد. از انتقاد رئیس دانشکده روان‌شناسی و علوم تریبتی دانشگاه شهید بهشتی نسبت به این تصمیم گرفته که می‌گوید این اقدام به نوعی تجزیه علم روانشناسی است تا گله و شکایت مدیرگروه روان‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس که این تصمیم را اشتباه محض می‌داند. دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های بزرگ تهران در هفته‌های اخیر اعتراض خود را در قالب بیانیه، تجمع، خودداری از شرکت در کلاس‌ها و نامه نگاری‌های پی در پی بیان کردند.

photo_2016-12-21_16-37-42

نماینده دانشجویان دانشگاه تهران:

مرتبط بودن برخی گرایش‌های روان‌شناسی، دلیلی بر انتقال نیست

نماینده دانشجویان دانشکده روان‌شناسی دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، می‌گوید: وزارتخانه بهداشت با مطرح کردن هدف ارتقاء سلامت روان و به دلیل مرتبط و مؤثر بودن بعضی گرایش‌های رشته روان‌شناسی در حوزه سلامت، از انتقال این گرایش از وزارت علوم به وزارت بهداشت سخن می‌گوید، اما متاسفانه توجه نمی‌کنند که این نکته دلیلی برای انتقال نیست؛ چرا که متولی آموزش عالی در کشور وزارت علوم است و نمی‌توان به دلیل ارتباط موضوع رشته‌ای به وزارتخانه‌ای آموزش آن را به آن وزارت خانه منتقل کرد.

وی ادامه داد: دکتر حاجبی، مدیر کل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفته‌اند؛ وزارت بهداشت اعتقاد دارد؛ روان‌شناسان در مقطع دکترای بالینی و سلامت می‌توانند کار درمانی انجام دهند درحالی که سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره از کار‌شناسی ارشد این کار را انجام می‌دهد. ما اعتقاد داریم روانپزشک و روان‌شناس می‌توانند به صورت تیمی کار کنند، اما در تیم سلامت سرپرستی با پزشک است.

این دانشجو اضافه می‌کند: یکی از دلایل اعتراض ما همین است که می‌فرمایند؛ مقطع ارشد برای درمان کافی نیست درحالی که فارغ التحصیل ارشد روان‌شناسی بالینی دوره‌های روان درمانی دیده‌اند. همچنین در این باره که گفتند سرتیم درمان پزشک است بدون توجه به نقش‌های متفاوت روان‌شناس و روانپزشک. روان‌شناس «مداخلات روان‌درمانی» و روانپزشک «مداخلات پزشکی» انجام می‌دهد که با توجه به مشکل مراجع یا روان‌درمانی یا هر دو باید انجام شود. این دو رشته دو فلسفه جدا دارند و این دو فلسفه زیر نظر همدیگر نمی‌روند. ضمن اینکه نقش روان‌شناس و موارد نیاز به مداخله روان‌شناس در درمان از روانپزشک به طرز قابل توجهی بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه روان‌درمانی به طور مشخص در حوزه کار روان‌شناس است و این درحالی است که به روانپزشکان با گذراندن دوره و فلوشیپ اجازه روان‌درمانی می‌دهند که مشخصا تعرض به حریم روان‌شناسان است، می‌گوید: بهتر است هرکس کار خودش را انجام دهد و همانگونه که روان‌شناسان مراجع نیازمند به مداخله پزشکی را به روانپزشک ارجاع می‌دهند، روانپزشکان هم روان‌درمانی را به روان‌شناسان بسپارند و دخالتی نکنند.

12

عدم پاسخگویی وزارت بهداشت، شدت اعتراضات را بالا می‌برد

نماینده دانشجویان دانشکده روان‌شناسی دانشگاه تهران ادامه می‌دهد: دلیل دیگر وزارت بهداشت برای انتقال افزایش سطح آموزش و تعلق گرفتن بیمه است. در پاسخ باید بگویم اگر قصد پوشش بیمه‌ای دارید همین الان هم می‌توانید و نیازی به این انتقال نیست. درباره آموزش هم با توجه به نگاه پزشک محور وزارت بهداشت و دیدگاه دارویی، انتقال برای روان‌درمانی آسیب زا خواهد بود. ما دانشجویان به مشکلات آموزشی وزارت علوم واقفیم، اما اینکه مشکلی وجود دارد باید در داخل وزارت علوم حل شود و انتقال آموزش عالی به وزارتخانه دیگری غیر از وزارت علوم تنها پاک کردن صورت مساله است.

وی در ادامه از عدم توجه مسوولان به اعتراضات گله می‌کند و می‌گوید: تمام این اعتراضات انجام می‌شود و معاون آموزشی وزارت بهداشت، جناب آقای محمدباقر لاریجانی در پاسخ خبرنگاران درباره اعتراضات می‌گوید؛ فعلا قصد پاسخگویی نداریم. این عدم پاسخگویی وزارت بهداشت و سکوت خبری در زمان انجام جلسات تصمیم گیری تبدیل به یکی از دلایل اصلی اعتراض جامعه روان‌شناسی شده است.
ورود به کانال میگنا

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علي
Romania
ميگنا جهت گيري داره و بي طرف نيست. اكثر غريب به انفاق روانشناس باليني موافق انتقالند
احسان
Iran, Islamic Republic of
بله درسته نه تنها جهت گیری داره بلکه قطعا نظرات اساتید روانشناسی بالینی رو هم منتشر نمیکنه تنها نظری که از موافقان انتقال و اساتید روانشناسی بالینی بالینی منتشر شده مربوط به استاد دکتر دولتشاهی عضو بورد روانشناسی بالینی وزارت بهداشت بود و همش از اساتید غیربالینی و وزارت علومی پیام و بیانیه منتشر میکنن یعنی یه استاد روانشاسی بالینی وزارت بهداشتیه دیگه نظر نداشته!!!!
آيدا
Iran, Islamic Republic of
بي انصاف نباشيم ديگه من خودم ديدم نظر دكتر عليلو استاد باليني دانشگاه تبريز رو هم گذاشته بوده ولي در مجموع سايت بيطرف تري از بقيه هست. سايت هاي ديگه فقط پاچه خار سازماني ها هستن خخخخ
محمد
Iran, Islamic Republic of
میگنا اتفاقا جهت داری داره بسمت انتقال روان شناسی بالین دوست گرامی!!!
متاسفم ک نظر دهنده گان موافق این عمل ک سیب رو از گلابی تشخیص نمیدن و معلوم نیست آیا مدرک تخصصی این رشته رو دارن یا اینکه اصلا در این رشته تحصیل کردن اینطور باعث تشنج و تنش در جامعه ی روان شناسی شده اند...
باید ابراز تاسف کنیم بخاطر جامعه ی روان شناسی ک همچین دانشجویانی رو در حال تربیت کردن هست کسانی ک هنوز منفعت خود رو نمیدانند و توان درک این رو ندارند ک چ چیز برای اونها بهتر است و نمیبینند سالهاست ک پزشک و روانپزشک با دید تحقیر ب ما روان شناس ها مینگرند و نمیخواهند این را درک کنند ک وزارت بهداشت چ آشی برای ما پخته است!!!
فهيمه
Iran, Islamic Republic of
بعضي اساتيد روان شناسي پارانوييد هستن و از وزارت بهداشت يك هيولا ساختن . ببخشيد با اين انتقال كه حقوق و مزايايي ميليوني شما كه قطع نميشه چون استخدام وزارت علوم هستين خيالتون تخت. پس ما دانشجوهاي بدبخت نبايد بريم تا ده سال آينده تو يك مركز درماني يا بيمارستان كار كنيم.
Iran, Islamic Republic of
با سلام به همه دوستان
كمي تامل و ژرف انديشي هم خوب است.من خودم باليني هستم و يك واحد هم دانشگاه آزاد و پيام نور نبودم،ولي با اين انتقال مخالفم چون معتقدم در آينده نه تنها براي كل روانشناسي كه براي باليني هم مشكل ساز خواهد بود.موافقين اين انتقال افراد جوان و هيجاني و با عرض پوزش تا حدودي اعتماد به نفس پايين هستند وگرنه اساتيد و صاحب نظران باليني هم مخالف هستند.نمونه اش استاد دكتر بشارت .
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه تهران
Iran, Islamic Republic of
الان چندساله این وزارت بهداشت و روانپزشکا دنبال روانشناسین همینطور پیشروی کردن حالا هم قضیه انتقال، متاسفانه اگراین اتفاق بیفته نتیجه بدی درانتظار ما روانشناسای بالینی است
ساحل
Iran, Islamic Republic of
به عنوان نماینده برخی از دانشجویان روان شناسی بالینی صحبت می کنم این که هر غیر مرتبطی در مقطع کارشناسی ارشد می تواند وارد رشته ای شود که با سلامت مردم در ارتباط است خود جای بحث دارد جرا دوستان روان شناس دغدغه این موضوع مهم را ندارند و در مورد این موضوع مهم جلسه نمی گذارند پذیرش بیش از حد دانشجو در رشته روان شناسی از نقاط ضعف وزارت علوم است وزارت علوم در قبال بی برنامگی اموزشی وزارت علوم مسئول است وزارت علوم را محکوم خواهیم کرد کیفیت پایین اموزشی در تربیت روان شناسان به خصوص بالینی و سلامت نقاط ضعف وزارت علوم است که در وزارت بهداشت کمتر مشاهده می شود وزارت علوم باید پاسخ گو باشد
ما اعتقاد داریم روان شناسانی اعتراض می کنند که منافعشان به خاطر افتاده است و اکثرا گرایش غیربالینی هستند اکثرا روان شناسان بالینی موافق انتقال هستند
روان شناسان مخالف انتقال با این که خودشان هم می دانند انتقال در صورت تولیت اموزش وزارت بهداشت و جذب کم دانشجو به نفع اینده جامعه روان شناسی است مخالف انتقال هستند این روان شناسان دلشان به حال جامه روان شناسی نمی سوزد دلشان به حال منافع در اینده از دست رفتشان در اینده وزارت علوم می سوزد
در صورت انتقال موجی از اساتید وزارت علوم کم کار می شوند و این به ضررشان است و خود می دانند انتقال به نفع جامعه روان شناسی است
جرا در ابتدا سهل انگاری کردید و اجازه دادید روان شناسی بدون کنکور جزب شود غیر مرتبط وارد رشته شود و الان نگران به خطر افتادن منافع اساتیدی افتادید که قوت گرفتند. با زیاد شدن دانشجو رشته روان شناشی که الان مخالف انتقال هستید
در پایان اعلام می دارم پشت وزارت بهداشت را خالی نخواهیم کرد از وزارت بهداشت حمایت خواهیم کرد اعتراض های خود را تا وزارت علوم خواهیم کشاند تا پذیرش بیش از حد دانشجو که لطمه جدی به سلامت روان است و غیر مرتبط ها حذف شوند در صورت عدم انتقال به وزارت بهداشت پیگیری جدی و اعتراضات جدی خواهیم کرد
فوقع ما وقع
بالینی به ساحل
Iran, Islamic Republic of
ساحل، نماینده بعضی دانشجویان روانشناس بالینی ،فامیلیت چیه که از جانب خودت و از زبان ما حرف میزنی؟ما میخوایم فامیلی نمایندمون رو بدونیم، راستی جذب رو اینطوری مینویسن نه اینطوری جزب
روانشناس سلامت
Iran, Islamic Republic of
بعضی از افراداینجا همچین نظرمیدن که انگاری رئیس سازمان نظام روانشناسین و هذیان بزرگ منشیشون بیداد میکنه و همینطور بدون اطلاع صحبت میکنند و کامنت درحد بیانیه میگذارند
کامران
Iran, Islamic Republic of
گرفتن پروانه و مجوز هم برای دوستانی که کارشناسی غیرمرتبط دارند و هم کارشناسی مرتبط میباید هم سطح شود مثلا آزمون حرفه ای سازمان نظام روان شناسی میبایداز کلیه دوستان کارشناسی غیرمرتبط و مرتبط گرفته شود و نه فقط از کارشناسی غیرمرتبط،واینکه درهر دو موردهم مرتبط و هم غیرمرتبط اشخاصی هستند که فاقدمهارت های تخصصی هستند و موجب خسارت به کل جامعه روانشناسی می شوند
رضا
Iran, Islamic Republic of
ببخشيد يكي كه 100 واحد درسي روان شناسي دوره ليسانس در خود دانشگاه و 32واحد دوره فوق ليسانسو پاس كرده بايد يكي ديده بشه؟!!!!! با اوني كه صد واحد تربيت بدني خودنده و اومده 32واحد روان شناسي خونده. طرف ميخواسته كه موقع انتخاب رشته دقت كنه و از اول روان شناسي ميخونده خب
امتحان جامع بايد مخصوص غيرمرتبطها و بسيار سخت برگزار بشه.
اصلا بفرض من ليسانس و فوفق ليسانسم مرتبط هستن ولي تو امتحان جامع كه مباحث نظري و تئوري داره ناراحت بودم سرجلسه، نتوستم بنا به هر دلايلي آزمون خوبي بدم. مگه سازمان نظام دانشگاهه كه متولي آموزش من باشه .الكي آفتابه لگن هفت دست شام و ناهار هيچي درست كردن واس خودشون.
كامران جان شما بايد برين تو امتحان جامع شركت كني نه ما
حسام_دانشجوی دکترا
Iran, Islamic Republic of
آقای جاتمی پارسال خبردادندکه امتحان جامع از کلیه روانشناسان برای اخذمجوز گرفته شودولی کمافی السابق از بچه های غیرمرتبط دارندآزمون می گیرند، این امر چه وقت محقق می شود؟
رضا، اینم شدمعیار؟ تعدادواحدهای پاس شده؟ عجب معیاری ، رضا ،آزمون جامع مفیدفایده برای هم بچه های غیرمرتبط است و هم مرتبط چون اونایی که منم منم می کنند چه مرتبط باشندچه غیرمرتبط ،مشخص می شوند، ومنم با کامران موافقم چون هم درجامعه بچه های غیرمرتبط هم مرتبط ، روانشناسانی هستند که ازنظر اطلاعات تخصصی درسطح پایینی هستندو به جامعه محدودی این مساله را نمی توان تعمیم داد
ماآزمون علمی حرفه ای سازمان نظام روانشناسی رو هم میدیم
Iran, Islamic Republic of
آقا رضا یعنی نمی دونستی که از خیلی وقته غیرمرتبطها دارند آزمون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره رومیدن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟بعدم من توکه این همه واحدپاس کردیم این آزمونم روش، خرجش دوساعت نشستن سرجلسه امتحان.منکه موافق موافقم
ساحل جون ، عزیزم بخون
Iran, Islamic Republic of
ساحل جون، عزیزم ،ازجانب منم به وزارت بهداشت و وزارت علوم دخیل ببند،گفته باشم منویادت نره قربونت برم، فدات
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد