پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۵:۰۱
کد مطلب: 40140
۲
انتقاد از پخش زنده حادثه پلاسکو در رسانه ملی

همایش سلامت روان و رسانه برگزار مي شود

کاهش اختلالات روان‌شناختی عزم ملی نیاز دارد
رئیس همایش سلامت روان و رسانه ضمن انتقاد به استعمال سیگار توسط هنرمندان و نمایش آن به مردم گفت:‌ این مسئله اثرات مخرب روان‌شناختی داشته و اعتیاد به سیگار را بیشتر می‌کند.

مصطفی معین در نشست خبری که در ارتباط با هفتمین همایش سلامت روان و رسانه برگزار شد، اظهار داشت:‌ مشکلات مربوط به سلامت روان در کشورهای رو به توسعه به دلیل تغییرات پرشتاب رو به افزایش بوده و این مسئله در ایران نیز وجود دارد. از طرفی بحران‌های سیاسی، اقتصادی و جنگ در کشورهای همسایه به موضوع اختلالات روان‌شناختی دامن زده که عزم ملی برای رفع این مشکلات نیاز است.

وی با بیان اینکه جامعه پزشکی، رسانه‌ها و مسئولین همه در رفع و کاهش اختلالات روان‌شناختی سهیم هستند، گفت: تزریق استرس و هرگونه بی‌نظمی سبب افزایش مشکلات روان‌شناختی می‌شود. از طرفی رسانه‌ها نقش سازنده و مخرب می‌توانند در این زمینه داشته باشند بنابراین آگاه‌سازی آنها امری کلیدی به شمار می‌رود.
 
رئیس همایش سلامت روان و رسانه ادامه داد: برخی که برنامه طنز اجرا می‌کنند در یک مراسمی سیگار کشیده و این مسئله اثر مخربی در افزایش اعتیاد به سیگار دارد. بنابراین باید به این مسائل توجه داشت و اثرات مخرب را نادیده نگرفت.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با تأکید براینکه انواع بازی‌ها و فیلم‌های مختلف می‌تواند سلامت روان کودکان را تحت تأثیر قرار دهد، گفت:‌ همه دستگاه‌ها در کاهش اختلالات روان‌شناختی نقش دارند و باید به مسئولیت خود توجه داشته باشند.
وی اضافه کرد: گاهی در صداوسیما مسائل خرافی به جای مسائل علمی مطرح می‌شود. مثلاً برای مشکل آسم در فلان برنامه می‌گویند اسپند دود کنید تا مشکل رفع شود. در حالی که از لحاظ علمی می‌دانیم که اسپند سم مهلکی برای همه افراد به ویژه کودکان بوده و با دود ماشین و سایر دودها فرقی ندارد.
معین با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از کارها به اسم طب سنتی انجام می‌شود ولی پشتوانه علمی و پژوهشی ندارد، گفت: اگر نگاه‌هایمان علمی نباشد مشکلات روان‌شناختی و اختلالات روان‌تنی را نمی‌توان کنترل کرد.


انتقاد از پخش زنده حادثه پلاسکو در رسانه ملی/ تأثیر اشاعه هیجان‌های منفی در جامعه

دبیر علمی همایش سلامت روان و رسانه با اشاره به اینکه موضوع سلامت روان در جامعه نباید مورد غفلت قرار گیرد، گفت:‌ اشاعه هیجان منفی از همه تریبون‌ها اثرات سوء در جامعه دارد.

احمدعلي نوربالا دبير علمي همايش سلامت روان و رسانه در نشست خبری که در ارتباط با هفتمین همایش سلامت روان و رسانه برگزار شد، اظهار داشت: این همایش 8 تا 9 اسفندماه سال جاری در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تهران، انجمن علمی روانپزشکان ایران، انجمن علمی جامعه‌شناسی و پرستاران ایران، همچنین وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات روان‌پزشکی و روان‌شناسی و مرکز تحقیقات ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.

وی افزود: آگاهی‌رسانی و ارتقاع سطح سواد جامعه، برداشتن انگ از بیماری‌های مربوط به روان و ارائه آموزش‌ها و اطلاع رسانی جهت پیشگیری از اختلالات روان‌شناختی از اهداف برگزاری این همایش است.

دبیر علمی همایش سلامت روان و رسانه ادامه داد: تحقیقات نشان می‌دهد که طی 15 سال گذشته اضطراب در جامعه افزایش و پررنگ شده و جسمانی‌سازی این علائم نیز بیشتر شده است. مثلاً سردردهای تنشی از نمونه‌های تظاهرات جسمی ناشی از اختلالات روان‌شناختی به شمار می‌رود.

این روانپزشک اضافه کرد: سلامت روان مسئولیت آن مربوط به یک دستگاه نیست بلکه همه قانون‌گذاران، مردم و مسئولین در این زمینه مسئولیت دارند و یک قانون‌گذار باید بداند هر تصمیم او همچون انداختن سنگ در آب است که ارتعاشات زیادی دارد. این مسئله برای تریبون‌های معنوی، سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ها نیز وجود دارد.

نوربالا با بیان اینکه ما احساس نگرانی داریم که در آستانه انتخابات به موضوع سلامت روان توجه نشود، گفت: اقدامات دستگاه‌های اطلاعاتی، امنیتی، انتظامی، رسانه‌ها و حتی ابلاغ حکم از رؤسای سازمان‌ها می‌تواند در سلامت روان مردم دخیل باشد. بنابراین باید موضوع سلامت روان مدنظر همه مسئولین باشد.

وی عنوان کرد:‌ برخی رفتارهای در جامعه برای سلامت روان مخرب است به طور مثال اشاعه هیجان خشم و غم که از تریبون‌های مذهبی چه صداوسیما و چه سایر دستگاه‌ها مخرب بوده و اثرات سو دارد. دبیر علمی همایش سلامت روان و رسانه با اشاره به اینکه اشاعه رفتارهای ضداجتماعی از دروغ تا اختلاف اثرات مخرب بر سلامت و روان مردم دارد، گفت: برخی از کلمات همچون دیوانه، روانی و تیمارستان در برخی از فیلم‌ها و سریال‌ها بیان می‌شود که این واژه‌ها باید انگ‌زدایی شود تا جامعه به وضعیت آرام دست یابد.

نوربالا افزود: حتی در برخی از خانواده‌ها زمانی که همسری تحت درمان افسردگی است و دارو مصرف می‌کند شریک زندگی به او انگ روانی می‌زند در حالی که اگر همین فرد داروی فشار خون مصرف کند چنین انگی وجود ندارد و این مسئله سبب می‌شود فرد بسیاری از مواقع از ادامه درمان بیماری‌های مربوط به روان خود خودداری کند.

وی با تأکید براینکه تزریق هرگونه ناامیدی در خانواده، مدرسه و اجتماع، اثر منفی دارد، تصریح کرد: برخی از برنامه‌های صداوسیما نیز ناامیدی را به جامعه پمپاژ می‌کند همچنین برخی افراد در کشور مصالح سیاسی را در اولویت خود قرار داده و سلامت عمومی و روان مورد غفلت قرار می‌گیرد.

این روانپزشک ضمن انتقاد از پخش زنده حادثه پلاسکو طی بیش از 10 روز از شبکه خبر گفت: این مسئله سبب آزار روح و روان تعداد قابل توجهی از افراد جامعه و بیماران شد در حالی که نمی‌دانم چقدر این موضوع ضرورت داشت این در حالی است که بسیاری معتقدند پخش این برنامه اصلاً برای افراد زیر 18 سال مناسب نیست.
نوربالا تأکید کرد: مسائل سلامت عمومی جامعه نباید فدای مسائل سیاسی شود. تا اثرات مخرب ناشی از آن در جامعه ایجاد نشود.
 
علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانند با شماره تلفن دبیرخانه همایش 66938545 تماس بگیرند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو