چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ / ۱۱:۲۷
کد مطلب: 40568
۱

6 میلیون و 400 هزار نفر در کشور افسرده هستند

6 میلیون و 400 هزار نفر در کشور افسرده هستند
به گزارش میگنا معاون بهداشت وزارت بهداشت در همایش روز جهانی سلامت گفت: پیشگیری در حوزه بهداشت اصل اول است و ما باید دسترسی در زمینه پیشگیری را برای مردم فراهم کنیم و کاری کنیم که استفاده از خدمات بهداشتی برای مردم آسان‌تر و ارزان‌تر باشد.

دكتر علي اكبر سياري افزود: همه ما احتیاج به توجه، درک شدن، محبت و نشاط داریم و همانگونه که اگر به یک گیاه آب نرسد پژمرده خواهد شد بی‌توجهی و احساس انزوا می‌تواند یک انسان را پژمرده و دل‌مرده کند.

وي اضافه کرد: آسیب‌های اجتماعی در جامعه رو به افزایش است. هم‌اکنون بیکاری، طلاق، اعتیاد و فقر زیربنا و زمینه‌ساز افسردگی هستند و ما باید به این زیربناها بپردازیم. بعضی اقشار همچون سالمندان و نوجوانان و جوانان در بحث افسردگی آسیب‌پذیرتر هستند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: خوشبختانه افسردگی قابل پیشگیری و درمان است اما با این وجود این بیماری در دنیا رو به افزایش است و به مسئله سازمان جهانی بهداشت تبدیل شده است. ما باید تلاش کنیم که این روند رو به رشد را در کشورمان متوقف کنیم.

سیاری گفت: 6 میلیون و 400 هزار نفر در کشور ما افسرده هستند و ما باید در این زمینه بیشتر گفت‌وگو کنیم. در حوزه بهداشت دسترسی را فراهم کردیم، 6 هزار پزشک عمومی به سیستم اضافه شده است و امیدواریم مردم برای درمان مراجعه کنند.

وی افزود: تلاش ما این است که کارشناسان این سیستم را توانمند کنیم تا پاسخگوی نیازهای مردم باشند اما مهمتر از سیستم خود مردم هستند. بحث سلامتی بدون بسیج و توانمند‌سازی مردم، افزایش مشارکت و مسئولیت‌پذیری آنها امکان‌پذیر نیست. باید مهارت‌های فردی افزایش پیدا کند.

سیاری گفت: باید یک فرد بتواند توانایی کنرتل خشم، استرس، خشونت را در خود تقویت کند. همچنین باید توانایی حل مسئله و تفکر منطقی را بیاموزد و این قدرت را پیدا کند که به بعضی مسائل «نه» بگوید. همه این امور به علاوه افزایش تحرک، تغذیه و خواب مناسب می‌تواند افسردگی را درمان کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: نقش والدین، دوستان، انجمن‌های علمی و هیأت‌های مذهبی در درمان یک فرد افسرده پررنگ است. گفت‌وگو، گوش کردن فعال و موثر، نقش بسیار مهمی دارد.

سیاری گفت: گوش کردن موثر از حرف زدن سخت‌تر است یک فرد باید بیاموزد که چگونه می‌توان یک شنونده خوب بود. یک فرد باید بتواند در هنگام صحبت به چهره طرف مقابل نگاه کرده و خودش را فراموش کند و با تمام وجود برای طرفش وقت گذارد، در این صورت است که فردی که صحبت می‌کند این حس در او بوجود می‌آید که درک شده است. این مسئله خود در کاهش افسردگی بسیار موثر است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان گفت: انتخابات می‌تواند روی روان ما اثر منفی داشته باشد، دروغ، تهمت، تزویر و ریا زمینه‌ساز این بیماری‌ها هستند. امیدوارم انتخابات امسال باعث بهبود و شادی شود.
-

لزوم آگاهی‌بخشی در حوزه سلامت روان/ «بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم»

مدیرکل دفتر سلامت روانی_اجتماعی وزارت بهداشت گفت: بسیاری از افرادی که مبتلا به افسردگی هستند از ترس انگ خوردن در جامعه، بیماری و مشکل خود را پنهان می‌کنند به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت شعار امسال خود را «بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم» است.

دكتر حاجبی مدیرکل دفتر سلامت روانی-اجتماعی وزارت بهداشت در همایش روز جهانی سلامت گفت: سازمان بهداشت جهانی امسال در روز جهاني سلامت تمرکز کار خود را در مسئله سلامت روان و به طور ویژه اختلال افسردگی قرار داده است.

حاجبی گفت: افسردگی در حال حاضر یکی از بیماری‌های روان‌پزشکی در سطح جهان است که آمار مبتلایان آن در سطح جهان حدود 350 میلیون نفر است که این نشان می‌دهد جهان با مشکل خاصی روبروست.

مدیرکل دفتر سلامت روانی-اجتماعی وزارت بهداشت اضافه کرد: جهان با مشکل افسردگی روبروست و کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست. براساس آخرین آمار اختلالات روانپزشکی در سنین 15 تا 64 سال، شیوع 12.7 درصدی دارد یعنی از هر 8 نفر یک نفر مبتلا به افسردگی هستند اما چرا سازمان بهداشت جهانی شعار «بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم» را انتخاب کرده است علت این است که فرد مبتلا به به دلیل جلوگیری از انگ خوردن در جامعه سعی می‌کند کمتر راجع به آن صحبت کند.

حاجبی گفت: نکته دیگر این است که در یک بررسی متوجه شدیم که در کشور ما تنها 20 درصد از کسانی که مبتلا به اختلال روان‌پزشکی هستند در یک سال از خدمات درمانی بهره‌مند شده‌اند و زمانی که از این افراد سئوال شد که چرا از خدمات بهره‌مند نشده‌اند آنها گفتند که ما تصور می‌کردیم بیماری و مشکل ما به مرور زمان درمان خواهد شد. در اینجا متوجه می‌شویم که آگاهی به مسئله سلامت روان بسیار اهمیت دارد.

حاجبی گفت: بسیاری از افرادی که به دلیل اختلالات روانپزشکی مراجعه می‌کنند بیان می‌کنند که ما اطلاع نداریم که باید برای درمان به کجا مراجعه کنیم پس باید گفت بحث آگاهی در سلامت روان بسیار اهمیت دارد.

مرجع : فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم