جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ / ۰۹:۵۲
کد مطلب: 40755
۱
محققان بریتانیایی می گویند؛

حمایت خانواده منجر به کاهش ریسک زوال عقل در سالمندان می شود

حمایت خانواده منجر به کاهش ریسک زوال عقل در سالمندان می شود
میگنا: محققان بریتانیایی دریافتند همانطور که حمایت فرزندان بزرگسال از پدر و مادر نقش حفاظتی دارد، داشتن روابط غیرحمایتی نیز دارای تاثیرات بسیار غم انگیزی است.

میزانور خوندوکر، سرپرست تیم تحقیق در دانشگاه آنجلیا شرقی در نورویچ، در این باره می گوید: «یافته ها بیانگر این است که افراد سالمندی که رابطه قابل اعتماد، نزدیک و قابل درکی با فرزندانشان دارند کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل قرار دارند.»

وی در ادامه می افزاید: «بالعکس، رابطه نزدیکی که همراه با رفتارهای سرزنش آمیز، غیرقابل اعتماد و رنج دهنده از سوی همسر یا فرزندان باشد، با افزایش ریسک ابتلا به زوال عقل همراه است.» محققان برای پی بردن به تاثیر حمایت خانواده بر ریسک زوال عقل، داده های جمع آوری شده بین سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۱۲ را که شامل بیش از ۱۰ هزار زن و مرد ۵۰ سال به بالا بود بررسی کردند. تمامی این افراد در شروع مطالعه فاقد علائم زوال عقل بودند.
شرکت کنندگان پرسشنامه های را تکمیل کردند که در آن در مورد جزئیات حمایت اجتماعی شان، میزان دریافت و فقدان آن حداقل از یک رابطه اصلی سوال شده بود. این روابط می توانست شامل فرزندان، همسر، دوستان، یا اقوام نزدیک نظیر عموزاده ها، عمه زاده ها، خاله زاده ها، دایی زاده ها، والدین، خواهر و برادر یا نوه ها باشد. در مصاحبه های بعدی که هر دو سال یکبار انجام می شد، محققان تمامی موارد جدید ابتلا به زوال عقل را ثبت کرده و روابط اجتماعی را بر اساس مقیاس منفی به مثبت از یک تا چهار رده بندی کردند.
در پایان مطالعه، ۳.۴ درصد شرکت کنندگان (۱۹۰ مرد و ۱۵۰ زن) به نوعی از زوال عقل مبتلا شده بودند. محققان مشاهده کردند افرادی که از سوی فرزندان شان مورد حمایت مثبت قرار داشتند با کاهش ریسک زوال عقل مواجه بودند.
به گفته خوندوکر، به ازای هر یک نمره افزایش در حمایت مثبت فرزندان، ریسک زوال عقل به طور میانگین تا ۱۷ درصد کاهش می یافت. در مقابل به ازای هر یک نمره افزایش در امتیاز حمایت اجتماعی منفی، ریسک زوال عقل تا ۳۱ درصد افزایش می یابد.

منبع: مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
مردم هرگز خوشبختی خود را نمیشناسند اما خوشبختی دیگران همیشه جلو دیدگان آنهاست به داشته هاي خود عميق تَر نگاه كنيم