پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ / ۱۳:۵۱
کد مطلب: 40899
۱

نگاهی روانشناختی به مسئولیت هایمان بعد از انتخابات

نگاهی روانشناختی به مسئولیت هایمان بعد از انتخابات
به گزارش میگنا دکتر حمید پورشریفی، روانشناس سلامت طي يادداشتي نوشت: تبریک به همه ایرانیان عزیزی که برای مشارکت در تعیین سرنوشت شان، مسئولانه تلاش کردند و نیز ساعتها در صف انتخابات بودند.

می دانیم که اولین روزهای بعد از انتخابات، هیجان ها داغ هستند. آنهایی که برای پیروزی دیدگاه موردنظر خود وقت و انرژی صرف کرده بودند، اگر کاندیدایشان برگزیده شده، هیجان های مثبت و شاید به شدت مثبت و اگر برگزیده نشده است هیجان های منفی و شاید به شدت منفی را تجربه می کنند.
یادمان باشد که اگر تجربه هیجان در دست ما نیست حداقل ابراز آن در کنترل ما هست و در مورد آن مسئولیم. مگر نه این است که همه داوطلبان و نیز هواداران آنها به نوعی از شان انسان ها سخن می گویند؛ الان خیلی مهم است در ابرازهای هیجان، چه هیجان مثبت و چه هیجان منفی، به گونه ای عمل کنیم که شان انسان ها، به ویژه شان و کرامت هواداران کاندیدای دیگر، را رعایت کنیم.

یادمان باشد که گاهی تنها وجه افتراق هواداران دو دیدگاه، به منابع اطلاعاتی آنها برمی گردد و ای بسا ممکن است اگر منابع اطلاعاتی برخی از آنها فرق می کرد، نگاه متفاوتی داشتند. اما وجه اشتراک هواداران دو دیدگاه خیلی خیلی زیاد است که در راس آنها ایرانی بودن و بالاتر از همه جایگاه انسانی همه آنهاست.

ما در مقابل همه شهروندان ایرانی مسئولیم چه همسو با نگاه ما باشند و چه ناهمسو با نگاهمان.

شواهد گویای این است که در شرایط هیجانی بعد از انتخابات، اگر به جای استفاده از پل های ارتباطی، در ابراز هیجان ها از موانع ارتباطی نظیر قضاوت کردن، ناارزنده کردن، برچسب زدن، تحقیر کردن و نظایر آن استفاده شود، ممکن است احساسهای منفی اولیه، نظیر ناراحتی به هیجان هایی مانند تنفر تبدیل شود و آثار آن سال ها گریبانگیر فرد و نیز جامعه باشد.

-
لازم است همدلی را در خود پرورش دهیم
، از منظر دیگر ایرانی هایی که نگاه متفاوتی داشتند به مسائل بنگریم، آنها را درک کنیم و در بیان هر جمله و در نوشتن هر مطلب، قبل از اینکه صرفا بخواهیم هیجان خود را ابراز و به عبارتی تخلیه کنیم به این سئوال فکر کنیم که این بیان من ممکن است چه تاثیر احتمالی بر دیگر هم میهنی هایمان به ویژه آنهایی داشته باشد که انتخاب متفاوتی داشتند. بزرگی گفته است انسان به درجه بازداری هایش انسان است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
قلب فقط کارش خونرسانی نیست؛ رزق و روزیتون رو هم میرسونه! خوش قلب باشید