پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۶ تير ۱۳۹۶ / ۰۱:۱۷
کد مطلب: 41309
۰

افراد آلزایمری در مقابل سرطان ریه مصون هستند

افراد آلزایمری در مقابل سرطان ریه مصون هستند
افزایش امید به زندگی منجر به بروز همزمان چندین بیماری در بسیاری از افراد می شود. این پدید به «همایندی مرضی» معروف است و ممکن است در صورت وجود یک بیماری، ریسک بروز بیماری دیگر افزایش یابد یا براساس یک رابطه معکوس، وجود یک شرایط خاص ریسک ابتلا به بیماری دیگر را کاهش دهد.

در اپیدمیولوژی، شماری از روابط از این نوع نظیر کاهش بروز سرطان در افراد مبتلا به برخی بیماری های تاثیرگذار بر سیستم عصب مرکزی شناسایی شده اند.

تحقیقات محققان نشان داده است که تجلی بیش از حد ژن ها در بیماری های مرتبط با سیستم عصب مرکزی (نظیر آلزایمر، پارکینسون و شیزوفرنی) با بروز کمتر ژن های مرتبط با سرطان (نظیر سرطان های ریه، روده، و پروستات) و بالعکس همراه است.

فهم مبنای مولکولی این فرآیندها اطلاعات مهمی را در رابطه با مطالعه دلایل هر بیماری و طرح احتمالی شیوه های جدید درمان (تغییر نوع دارو) ارائه می کند.

محققان مرکز ملی تحقیق سرطان اسپانیا، به بررسی رابطه بین آلزایمر و تومورهای مغزی پرداختند درحالیکه داده های مربوط به سرطان ریه را به عنوان مرجع استفاده کردند.

جان سانچز-واله، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «آنالیز تومورهای مغزی که همایندی مرضی مستقیم با آلزایمر دارند به ما اجازه داد تا به فهم بهتر در مورد همایندی مرضی مولکولی بین بیماری آلزایمر و سرطان برسیم.»

آنالیز بر روی بیش از ۱۰۰۰ نمونه از بیماران مبتلا به این بیماری ها نشان داد ۱۹۸ ژن عملکردشان به شکل قابل توجهی تغییر کرده بود. از بین این تعداد، ۱۱۲ نفر دارای الگوی مشابه در بیماری آلزایمر و تومور مغزی و الگوی متضاد در سرطان ریه بودند.

محققان با مقایسه فرایندهای بیولوژیکی تغییریافته از طریق بهم خوردن تنظیم این ژن ها تایید کردند بدکاری میتوکندری در ابتلا به آلزایمر نقش دارد و می تواند منجر به افزایش ریسک تومورهای مغزی در بیماران مبتلا به آلزایمر از طریق ایجاد التهاب مزمن در مغز، شود.

در مقابل، کاهش منبع انرژی و ایجاد گونه های اکسیژن واکنش پذیر (ROS) ناشی از تغییر در عملکرد میتوکندری با حفاظت در مقابل سرطان ریه در بیماران مبتلا به آلزایمر مرتبط است.

مهر

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا