جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۶ / ۱۹:۵۸
کد مطلب: 41428
۱
هشدار در نحوه پوشش اخبار خودکشی

وقتی اشتباه رسانه ها، خودکشی را رمانتیک می کند!

وقتی اشتباه رسانه ها، خودکشی را رمانتیک می کند!
میگنا: دکتر علیرضا سفیدچیان متخصص اعصاب و روان و مدرس دانشگاه علوم پزشکی بابل از اثرات منفی به تصویر کشیدن خودکشی توسط رسانه‌های تصویری و مجازی و سرایت خودکشی خبر داد.

خودکشی یک عمل اتفاقی نیست بلکه یک ناراحتی چند بُعدی در انسانی نیازمند که با شکست در حل مسائل زندگی خویش، این راه را انتخاب میکند!

خودکشی یک بحران تمام عیار است که بدون استثناء و شدیداٌ شخص در رنج روانی قرار دارد و رفتاری پیچیده که از تمایل و فکر خودکشی تا اقدام منجر به مرگ را در برمی گیرد.

مدرس دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به این نکته که خودکشی یک مسأله بحرانی اجتماعی می باشد، بیان داشت: سالانه تا یک میلیون نفر به این علت در جهان می‌میرند که جزء 10 علت اول مرگ در دنیا می باشد.

خودکشی منجر به مرگ، در مردان 4 برابر زنان است، در حالیکه افکار و توجه به خودکشی، در زنان 4برابر مردان میباشد.

این روانپزشک بیان داشت:زمینه ارثی، تغییرات بیوشیمیایی مغز، اختلالات روانپزشکی، افسردگی، اختلال دوقطبی، سایکوز یا جنون، اعتیاد به الکل و سوء مصرف دارو و مواد ، بیماریهای جسمی همراه با درد و سیر مزمن، ضربه مغزی، سرطان ، اعتیاد به قمار، تجرد، بی دینی، بی سازمانی شخصیتی، مشکلات مالی، سوء ارتباط بین فردی، شکست عشقی، مرگ عزیزان، از دست دادن شغل، یا انزوای اجتماعی، بیکاری، فقر، تبعیض و خانه به دوشی از علل خطرآفرین این پدیده اجتماعی می باشد.

تنهایی، حس ناامیدی، بی پناهی، بیهودگی، بی ارزش بودن و احساس درماندگی، احساس گناه، شکست در اجرای طرح ها و اهداف زندگی، استرس زیاد ،خشم، طرد شدن و از دست دادن وجهه پیش همتاها، گسستگی روابط عاشقانه، بیکاری، مسائل و شکست های تحصیل، درگیری و مشاجرات خانوادگی، طلاق، بحران های انطباقی، افکار و رویدادهایی هستند حس خودکشی را افزایش میدهد.

این متخصص به رسانه‌های تصویری و مجازی توصیه کرد: بشدت مراقب باشند که به تصویر کشیدن و شرح جزئیات و روش خودکشی، اثرات منفی دارد و پوشش این اقدام در حجم زیاد، به‌طور برجسته و مکرر به ستودن یا رمانتیک کردن خودکشی می‌انجامد و موجب سرایت خودکشی و یا خودکشی تقلیدی می‌شود.

وقتی کسی از خودکشی میگوید، نباید با این لحن که «برو بابا، شوخی نکن، تو عُرضه اینکار را نداری» و الفاظ مشابه، با او حرف زد و همواره افکار خودکشی را باید جدی بگیریم.

دکتر سفیدچیان گفت: افسردگی، شامل احساس شدید گناه و شرم، انتقاد از خود و خشم، حس بی ارزش بودن و عزت نفس پایین، احساس ناامیدی،بیهودگی،بیگانگی و تنهایی، سابقه اقدام قبلی، داشتن نقشه برای خودکشی، استفاده از موادمخدر و مشروبات الکلی ، بیان سخنانی درباره کشتن خود یا پوچ بودن زندگی ، وجود رویداد استرس زا یا آسیب و فقدان، تغییرات رفتاری چشمگیر مانند گوشه گیری از نشانه های هشداردهنده خودکشی هستند.

وی با ذکر این نکته که باید افراد در معرض خطر غربالگری و شناسایی گردند، گفت: محدود کردن دسترسی به ابزار خودکشی، درمان بیماری‌های روانپزشکی بویژه: افسردگی و سوء مصرف دارو و مواد، بهبود وضعیت اجتماعی،اقتصادی، مفهوم بخشی به زندگی و خلقت؛ ایمان، اعتقاد، اعتماد و توکل به خدا موجب پیشگیری از خودکشی می شود.

مدرس دانشگاه علوم پزشکی بابل اضافه کرد: درمان خودکشی یک اقدام تخصصی بوده و بنابراین با تماس فوری با اورژانس، فرد را به اولین مرکز درمانی برسانید.

 
*روابط عمومی بیمارستان آیت ا... روحانی بابل
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
خدايا،ميشه چند لحظه وقتتو بگيرم! اين دفعه چيزي ازت نمي خوام! فقط مي خوام  خيلي ساده بگم: ممنون براي همه چيز...