سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۶ / ۱۴:۴۱
کد مطلب: 41979
۱
۱
عضو پژوهشكده خانواده

تنش و مشکلات روحی و روانی ارمغان رابطه های مثلثی است

به گزارش میگنا در برنامه «پرونده» رادیو گفت و گو با موضوع نقش خیانت در طلاق، با حضور دكتر علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس با گرایش روانشناسی اجتماعی و عضو پژوهشكده خانواده و علیرضا پنداشته پور رئیس شعبه 234 محاكم خانواده تهران به روی آنتن رفت.

در آغاز علیرضا پنداشته پور با بیان اینکه ریشه بسیاری از طلاق ها به ازدواج بر می گردد، گفت: اگر ازدواج ها درست انجام شود و با شرایط لازم و حداقلی خودش انجام شود منجر به طلاق نمی شود. وی هم کفو بودن زن و مرد در ازدواج را مهم تلقی کرد و اظهار داشت: در مباحث شرعی و فقهی و در قانون هم عنوان هم کفو بودن را داریم. هم کفو یعنی برابر بودن. این برابری باید در خیلی از چیز ها از جمله سطح خانوادگی، سطح اقتصادی، سطح فرهنگی، عقاید، باورها باشد و عدم هم کفو بودن باعث ایجاد اختلافاتی می شود.

رئیس شعبه 234 محاكم خانواده تهران با اشاره به طلاق متذکر شد: طلاق یک امر مکروه ناپسند در جامعه است و نباید در جامعه عادی شود؛ منتها گاهی وقت ها ناگزیریم. البته یک زندگی سخت با دشواری هایی که زن و مرد بتوانند آن را حفظ کنند بهتر از طلاق است بخاطر اینکه چه بسا خیلی از مشکلات در آینده حل شوند.

در ادامه دكتر علیرضا شریفی یزدی  با تاکید بر اینکه خیانت همیشه ویرانگر زندگی ها بوده و هست و خواهد بود، اظهار داشت: مباحثی که در رابطه های مثلثی امروز در جوامع مختلف از جمله در جامعه ما با هر توجیهی چه مدرن و چه سنتی و مذهبی اگر بخواهد شکل بگیرد، مطالعات نشان داده که در داخل کشور ما نوعا این زندگی ها موفق نیستند و توام با تنش و مشکلات روحی و روانی حداقل برای یک طرف هستند.

وی به ترویج چند همسری در جامعه اشاره کرد و خاطر نشان شد: در جامعه امروزی ما، این امر چندان مورد پذیرش عموم نیست حتی مردانی هم که اقدام به چنین عملی می کنند این را در مورد دختر یا خواهرشان نمی پذیرند و به شدت با آن برخورد دارند.

این جامعه شناس در گفت وگوی تلفنی با رادیو گفت و گو افزود: لایه نازکی از جامعه ما این را به عنوان فرهنگ پذیرفته و در آن چارچوب دارد عمل می کند و مطالعات میدانی گویای این نکته است که بخش زیادی از افرادی که به چنین چیزی تمسک می کنند برای اینکه قانونی و شرعی جلوه بدهند اما در خلوتگاه که با آنها مصاحبه می شود می بینیم که رضایت چندانی ندارند.

وی به تاثیر چند همسری برای همسر اول اشاره کرد و گفت: اگر ازدواج هایی را داشته باشیم که افراد در معنای واقعی آن همسر باشند، جدای از هم کفوی، فردی که توانمندی اقتصادی دارد قائدتا در چنین رابطه ای نخواهد ماند و اگر بماند بالاجبار است و همراه با خودش هزینه های سنگین روحی و روانی در مرحله اول و هزینه های اجتماعی در مرحله دوم در پی خواهد دشت. به همین دلیل توصیه ما این است که افراد تا جایی که ممکن است یک استقلال اقتصادی را برای خودشان داشته باشند حالا می تواند معنای آن مهریه باشد درآمدی است که خانواده در اختیارش قرار دهد.

عضو پژوهشكده خانواده توصیه کرد: وقتی یک زن یا مردی نمی تواند رابطه مناسب با طرفش بگیرد و ادامه این رابطه قابل تحمل نیست حتما به طلاق تمسک می کند اگر ما بخواهیم زندگی با دوامی داشته باشیم حتما باید به دوران کودکی به ویژه نظام تعلیم و تربیت برگردیم و به فرزندان مهارتهای زندگی را آموزش دهیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
اگر برخی زنها مهارت خانه داری و همسرداری را داشته باشند دچار پدیده زشت زنان مطلقه درجامعه نخواهیم بود
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
دو بیگانه همدرد، از دو خویشاوند بی‌درد یا ناهم‌درد، با هم خویشاوندترند… علی شريعتی