پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۶ / ۲۲:۳۰
کد مطلب: 42185
۰
رقابتی کاذب؛ به نام دانش‌آموزان به کام سودجویان

دانش‌آموز قربانی رقابتی کاذب به نام کنکور

دانش‌آموز قربانی رقابتی کاذب به نام کنکور
"دست‌های پشت‌پرده آموزشگاه‌ مانع حذف کنکور است" این مطلبی است که برخی از نمایندگان مجلس در خصوص علت عدم حذف کنکور ادعا کرده‌اند. در شرایطی که سال‌هاست مسئولین بر ضرورت حذف کنکور تاکید دارند و از سال تحصیلی 86-87 هم نظام آموزشی 6-3-3 علی‌رغم انتقادات زیاد، برای حذف کنکور اجرایی شده است با این حال پس از گذشت 6 سال مساله حذف کنکور همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌رود.

با وجود اینکه مدت‌هاست مساله حذف کنکور به مطالبه‌ای جدی در میان مردم و مسئولین تبدیل شده اما سازمان سنجش آموزش کشور مدعی است که هنوز زیرساخت‌های لازم برای حذف آن فراهم نشده است و به همین دلیل مخالف حذف کنکور است. به گفته مسئولان سازمان سنجش هرچند در رشته‌های ریاضی، فنی و حرفه‌ای، علوم انسانی و هنر امکان حذف کنکور و پذیرش دانشجو براساس نمرات مدارس وجود دارد، اما در رشته‌هایی مانند دندانپزشکی، پزشکی و غیره که متقاضی زیادی دارند این امکان فراهم نیست. البته مسئولین هنوز پاسخ قانع کننده‌ای در خصوص اینکه چرا کنکور در رشته‌های ریاضی و فنی که متقاضی کمتری دارند حذف نشده هم نداده‌اند.

رقابتی کاذب؛ به نام دانش‌آموزان به کام سودجویان
حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مجلس دهم و وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه معتقد نیستم دولت جدید طرح حذف کنکور را به فراموشی سپرده است گفت: سند تحول در آموزش و پرورش به شکلی است که دانش آموزان را به سمت خلاقیت و ابداع ببرد.

 حاجی بابایی با بیان اینکه پیش از این مطرح شده بود که مقطع پیش‌دانشگاهی غیرکارشناسی و غیرکاربردی است و عامل هدر رفتن عمر دانش‌آموزان و منابع مالی آنهاست گفت: پیش‌دانشگاهی تقویت کننده یک رقابت کاذب به نام کنکور بود و برهمین اساس در جمع‌بندی طرح تحول قرار شد پیش دانشگاهی حذف شود تا دانش‌آموز قربانی کنکور نشود و نظام قربانی کردن دانش آموز به نظامی در خدمت دانش آموز تبدیل شود.

تحصیل 80 درصد دانش‌آموزان در هنرستان و رشته‌های فنی طی 5 سال آینده

وزیر اسبق آموزش و پرورش در ادامه خاطر نشان کرد: طبق سند تحول دولت باید در برنامه ششم توسعه، طی پنج سال کاری کند که پنجاه درصد دانش آموزان در هنرستان‌ها درس بخوانند و سی درصد دانشجویان به سمت کارهای فنی بروند. در حقیقت نباید کاری کنیم که تعداد زیادی از دانش آموزان وارد رقابت سنگین و بیهوده‌ای به نام کنکور شوند، البته این درشرایطی است که متاسفانه در دانشگاه هم صندلی خالی داریم.

حاجی بابایی ضمن تاکید بر لزوم بازنگری در شرایط ورود به دانشگاه، کنکور را تهدید کننده نظام خانوادگی خواند و افزود: متاسفانه به علت سودجویی افراد و موسساتی که درآمدهای هنگفتی از برگزاری کنکور دارند طرح حذف کنکور همچنان مسکوت مانده است.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی همچنین ابراز امیدواری کرد که کمیسیون آموزش مجلس با جدیت به این موضوع رسیدگی کند.

چه کسانی از حذف کنکور لطمه می بینند؟

حاجی‌بابایی در حالی از سودجویی موسسات آموزشی می‌گوید که چندی پیش محمدجواد ابطحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره علت اجرا نشدن حذف کنکور گفته بود: منافع برخی از دست‌‌اندرکاران آموزشگاه‌های برگزار کننده کلاس‌های کنکور و مشاوره‌های انتخاب رشته ایجاب می‌کند تا کنکور باشد، چرا که آنها از این راه سرمایه‌های هنگفت به‌ دست می‌آورند؛ اگر کنکور برگزار نشود همه کلاس‌ها، انتشارات و مشاوره‌ها دیگر معنی ندارد.

هنوز معلوم نیست دست‌های پشت پرده چطور توانسته‌اند تاکنون عزم دولت و مجلس را برای حذف کنکور ناکام بگذارند.

اگر کنکور برای عده‌ای سودهای کلان به همراه نداشت، این روند گزینش دانشجو تاکنون برچیده شده بود

در همین راستا سیدحمایت میرزاده عضو کمیسیون آموزش مجلس، احتمال لابی موسسات آموزشی کنکور در ناکام گذاشتن طرح حذف کنکور را منتفی ندانست و افزود: اگر کنکور برای عده‌ای سودهای کلان به همراه نداشت، این روند گزینش دانشجو تاکنون برچیده شده بود. درآمدهای هنگفتی از فروش کتابهای کمک آموزشی نصیب این موسسات شده که می بینیم کتاب های درسی را توسعه نمی دهند و حذف این کتاب ها را ترویج می کنند.

 

رقابتی کاذب به نام دانش‌آموزان، به کام سودجویان 

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به معضلات بی شمار کنکور برای نظام آموزشی کشور گفت: ما مجبور به حذف کنکور هستیم و کنکور را به علت مشکلاتی که به همراه داشته است اصلا به صلاح نمی‌دانیم. در این زمینه سازمان سنجش و وزارت علوم هم قول همکاری به ما داده‌اند و اجرای این طرح را با حذف تدریجی رشته‌های با آزمون به راحتی ممکن دانسته‌اند.

اگر دولت برای حل معضل حذف کنکور اقدام نکند، مجلس وارد خواهد شد

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه امیدواریم هیئت دولت به زودی وزیر پیشنهادی خود را برای وزارت علوم معرفی کند گفت: قطعا وزیر آینده باید یکی از اولویت‌های خود را پیگیری این طرح قرار دهد.

میرزاده در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد که طرح آتی باز هم با کارشکنی برخی افراد سودجو به سرنوشت طرح‌های قبلی دچار نشود، گفت: وظیفه ی ما این بود که این طرح را پیگیری کنیم و مطمئن باشید این موضوع از مطالبات جدی ماست.

میرزاده در ادامه تاکید کرد: در صورتی که دولت اقدامی در جهت حل این معضل قدیمی اقدام نکند، مجلس با تمام قدرت پیگیر حذف کنکور خواهد شد.

امسال آخرین سالی خواهد بود که دانش آموزان بر پایه نظام آموزشی قدیم به تحصیل مشغول اند. سال آینده اولین دانش آموزانی که نظام آموزشی 3-3-6 را تجربه کرده اند هم کنکور خواهند داد و معلوم نیست این روند تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟