چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۸ آذر ۱۳۹۶ / ۲۳:۰۸
کد مطلب: 42588
۲

استفاده از تلفن همراه موجب بلوغ زودرس کودکان می‌شود

استفاده از تلفن همراه موجب بلوغ زودرس کودکان می‌شود
به گزارش میگنا صالح قلی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص تاثیرات منفی استفاده تلفن همراه توسط کودکان، اظهار کرد: استفاده‌ کودکان از تلفن همراه، می‌تواند تاثیرات روانی منفی و موجب اعتیاد و وابستگی، عصبانیت و پرخاشگری کودکان شده و کودکان را به سمت بازی‌های یارانه‌ای سوق دهد.

وی با بیان این‌که استفاده از تلفن همراه، موجب افت حافظه و بی‌علاقگی و افت تمرکز کودکان در یادگیری دوره تحصیلی می‌شود، افزود: با توجه به این‌که اکثر کودکان زمان زیادی را صرف تلفن همراه می‌کنند، این عامل موجب بی‌توجهی آن‌ها به بازی‌های بومی و فکری می‌شود و با توجه به این‌که کودکان اکثرا یادگیری‌های خود را به صورت مشاهده‌ای می‌آموزند، استفاده از تلفن همراه می‌تواند تاثیرات منفی در رفتار و اخلاق کودکان داشته باشد.

وی با اشاره به این‌که استفاده از تلفن همراه تاثیرات نامطلوب رفتاری در کودکان ایجاد می‌کند، گفت: تاثیرات رفتاری استفاده از تلفن همراه موجب گوشه‌گیری، چاقی، بی‌تحرکی و تنبلی کودکان می‌شود، کودکانی که از تلفن همراه استفاده می‌کنند باید روزانه بیش از یک و نیم ساعت از آن استفاده نکنند و توصیه می‌شود والدین به جای بازی‌های نرم افزاری خشن، بازی‌های فکری و هوشی روی تلفن همراه نصب کنند تا موجب افزایش تمرکز و تحرک در زمینه افزایش هوش و تقویت یادگیری کودکان شود.

روانشناس تربیتی با تاکید بر این‌که والدین باید بتوانند تا 18 سالگی فرزندان، تلفن همراه آن‌ها را تحت نظارت خود در آورند، افزود: با توجه به این‌که کودکان و نوجوانان نمی‌توانند احساسات خود را کنترل کنند بر همین اساس کودکان باید تحت نظارت والدین خود از اینترنت و تلفن همراه استفاده کرده و بازی های فکری را جایگزین بازی‌های جنگی کنند و حتی این بازی‌ها نیز نباید روزانه بیش از یک و نیم ساعت در دسترس آن‌ها نباشد .


وی ادامه داد: برخی از والدین با تهیه‌ گوشی برای کودکان خود، می‌خواهند، فرزندشان احساس تنهایی نکند و خود بدون مزاحمت کودک به راحتی به کارهای روزمره خود برسند که این کار صحیح نبوده و والدین باید در مقابل خواهش‌های کودکان برای خرید تلفن همراه مقاومت کنند و عمل و گفتار والدین در مقابل خواسته های کودک هماهنگ شود.

قلی‌پور با بیان این‌که والدین باید کودکان خود را به حضور در محیط‌های بازی سوق دهند، افزود: مسئولان و متولیان فرهنگی باید محیط‌های مناسب بازی و متناسب با سن کودکان ایجاد کنند؛ چرا که کودکان باید بین 3 تا 6 سال تحرک و فعالیت داشته باشند، ولی کودکان به دلیل فرهنگ آپارتمان نشینی نمی‌توانند انرژی خود را تخلیه کنند و مجبورند جهت تخلیه انرژی به بازی‌های یارانه‌ای و تلفن همراه پناه ببرند.


وی با بیان این‌که اکثر مراجعه کنندگان به روانشناس از خرید تلفن همراه برای کودکان خود ابراز پشیمانی می‌کنند، افزود: با توجه به این‌که برخی از والدین به دلیل چشم هم چشمی برای کودکان خود تلفن همراه تهیه می‌کنند، چرا که نمی توانند مدیریت صحیح و نظارت کافی به تلفن همراه کودکان داشته باشند.

قلی‌پور با تاکید بر این‌که والدین باید سطح آگاهی خود را نسبت به تکنولوژی‌ها ارتقا دهند، اظهار کرد: والدین باید نسبت به دسترسی کودکان خود به تکنولوژی، مدیریت سخت‌گیرانه داشته باشند؛ چرا که اگر در ابتدا مقابله نکنند، با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو