چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۶ / ۱۹:۲۴
کد مطلب: 42875
۱
عوارض فست فود بر سلامتی جوانان

گرایش تحصیلکرده های پولدار به مرگبارترین غذاها

گرایش تحصیلکرده های پولدار به مرگبارترین غذاها
با وجود آنکه دانشگاه ها سعی می کنند غذاهایی با قیمت مناسب به دانشجویان خود ارائه کنند اما به دلایلی همچون استفاده نکردن از مواد اولیه مرغوب برای پخت، بی کیفیت بودن غذا، رعایت نکردن مسائل بهداشتی در مراکز غذا خوری دانشگاه ها و وجود رستوران های همیشه شلوغ با خوراکی های رنگارنگ در اطراف دانشگاه ها، گرایش دانشجویان به فست فودها را بیشتر می کند، فست فودها هر چند ظاهر اشتها برانگیز و طعم خوشمزه ای دارند اما عوارض و مضرات مصرف آن ها بسیار گسترده است و طیف وسیعی از ارگان‌های بدن را دربر می‌گیرد ، توجه نکردن به تغذیه صحیح در تمام مراحل زندگی خصوصا در دوران جوانی می تواند اثرات سوئی بر سلامتی در سنین بالا بگذارد.

علی شمس نورایی مشاور تغذیه و رژیم درمانی درباره مضرات مصرف فست فودها برای جوانان به ویژه دانشجویان اظهار کرد: مواد نگهدارنده موجود در فست فودها موجب بروز سرطان های زودرس گوارشی می شود، این در حالی است که سنین ابتلا به سرطان های گوارشی معمولا بالای 50 تا 60 سال است اما متاسفانه استفاده مداوم جوانان از این غذاها موجب کاهش سن این بیماری ها به زیر 30 سال شده است.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: افرادی که بیش از یک بار در هفته از فست فودها استفاده می کنند، 60 تا 70 درصد بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی هستند.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل گرایش دانشجویان به فست فودها بی‌کیفیت بودن غذای سلف های دانشگاه است، اظهار کرد: ارائه دادن غذاهای متنوع با طبخ و کیفیت خوب در سلف دانشگاه‌ها و فرهنگ سازی صحیح در رسانه ها یعنی آگاهی قشر جوان به ویژه دانشجویان درباره مضرات فست فود در شبکه های اجتماعی، تلویزیون، روزنامه و غیره، می‌توانند 2 راه جهت جایگزین کردن فست فودها برای دانشجویان باشند، چرا که اگر روند مصرف این نوع غذاها ادامه یابد و یا تغییر اصلاحی در شیوه تغذیه دانشجویان رخ ندهد، سلامت جامعه با خطرات جدی مواجه خواهد شد.
 
عوارض وحشتناک مصرف  فست فودها برای سلامتی
از جمله عوارضی که ممکن است به مرور زمان سلامت دانشجویان را به مخاطره اندازد  چاقی، کاهش قدرت حافظه و یادگیری، پلی کیستیک شدن تخمدان در زنان، مشکلات گوارشی مانند رفلاکس و تنبلی معده، کبد چرب ، بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون است.
چاقی: چاقی‌های موضعی در نواحی شكم و پهلوها اولین مشكل ناشی از مصرف فست فودهاست که با مصرف بیش از یک بار در هفته این غذاها ایجاد می‌شود.

گرایش دانشجویان به خوشمزه پر‌ضرر//کار نشود

 کاهش قدرت حافظه و یادگیری: افرادی که به طور مداوم از مواد غذایی ناسالم مانند فست فودها استفاده می‌کنند، به مرور زمان کاهش می‌یابد.
گرایش دانشجویان به خوشمزه پر‌ضرر

پیدایش تخمدان پلی کیستیک در زنان: استفاده از فست فودها یکی از عوامل پیدایش سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS  است، این اختلال هورمونی شایع در میان زنان با سنین باروری با علائمی مانند آکنه ، ریزش مو، افزایش وزن، افسردگی، نا منظم شدن دوره قاعدگی، رویش موهای زائد و غیره بروز پیدا می کند که ممکن است موجب ناباروری نیز شود.
گرایش دانشجویان به خوشمزه پر‌ضرر//کار نشود

 کبد چرب: رسوب چربی در کبد باعث به وجود آمدن کبد چرب می‌شود، روغن‌ به کار برده شده در طبخ فست فودها معمولا چندین بار مورد استفاده قرار می گیرد که موجب بروز کبد چرب و سرطان زا شدن این غذاها می شوند،  همچنین مصرف انواع نوشیدنی ها به هنگام مصرف فست فودها و نداشتن فعالیت های فیزیکی به تشدید این بیماری کمک می کند.
گرایش دانشجویان به خوشمزه پر‌ضرر//کار نشود

بیماری های قلبی و عروقی: متاسفانه امروزه آمار سکته های قلبی در جوانان رو به افزایش است مصرف غذاهای فست فود و پرچرب و به تبع آن بالا رفتن کلسترول در خون موجب بروز بیماری های قلبی و عروقی و سکته می شود.
گرایش دانشجویان به خوشمزه پر‌ضرر//کار نشود

فشار خون: یکی از چاشنی های پر مصرف در فست فودها نمک است که باعث بالا رفتن فشار خون می شود؛ بالا رفتن فشار خون، عامل ایجاد سکته های مغزی، قلبی و نارسایی قلب و بیماری های مزمن کلیه می شود.
گرایش دانشجویان به خوشمزه پر‌ضرر//کار نشود

 
مقایسه غذای سلف دانشگاه های ایران و دانشگاه های خارج از کشور
گرایش دانشجویان به خوشمزه پر‌ضرر//کار نشود

 برزیل
گرایش دانشجویان به خوشمزه پر‌ضرر//کار نشود

یونان
گرایش دانشجویان به خوشمزه پر‌ضرر//کار نشود

 
حال با توجه به عوارضی که درباره فست فودها و عوارض آن در سال های طلایی جوانی گفته شد و انرژی سنگینی که یک دانشجو  در مسیر تحصیل به کار می گیرد ؛ از مسولان ذی ربط در دانشگاه ها می خواهیم به فکر نیاز اولیه سرمایه های آینده کشور باشند و اولویت خود را دانشجویان قرار دهند، ا ستفاده از تمام گروه های هرم غذایی مانند غلات ، حبوبات، میوه ، سبزی ، لبنیات و غیره ، طبخ صحیح و بهداشتی ، ظاهر دلنشین و اشتها برانگیز غذاها  و  رعایت نظافت و بهداشت در  سلف  دانشگاه ها می تواند اثر بسیار مطلوبی بر افزایش رغبت دانشجویان به غذاهای سلف بگذارد.

 
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!