شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ / ۰۸:۳۲
کد مطلب: 42906
۱

بلاهایی که بدخوابی و بی‌خوابی بر سرتان می‌آورد

بلاهایی که بدخوابی و بی‌خوابی بر سرتان می‌آورد
میگنا: کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند تنها یک شب بی‌خوابی یا خوابیدن دیروقت می‌تواند سبب بالارفتن ریسک خطر ابتلا به بیماری آلزایمر به دلیل تولید پروتئین‌های سمی در مغز شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهند یکی از عامل‌های اصلی ابتلا به آلزایمر تولید پروتئین سمی بتا آمیلیوئید در مغز است که سبب مرگ سلول‌های مغزی و از دست رفتن مسیر ارتباطی بین آن‌ها می‌شود.

کارشناسان دانشگاه واشنگتن دریافتند حتی یک شب بی خوابی و بیدارماندن درطول شب می‌تواند افزون بر آلزایمر بی‌خوابی را مسبب ابتلا به 10 بیماری مزمن مرگبار دیگر نیز دانسته‌اند. خواب به میزان کافی نقشی موثر بر حفظ سلامت بدن، ترمیم بافت‌های آسیب دیده، خارج کردن مواد سمی از مغز، تقویت حافظه و جایگزینی اطلاعات در مغز دارد. در زمان خواب پروتئین‌های سمی بتاآمیلیوئید از مغز خارج می‌شوند تا سبب ابتلای فرد به بیماری آلزایمر نشوند. ازجمله گروه‌های پرخطری که در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر وجود دارند افراد شب کار هستند، این افراد ساعت خواب منظمی ندارند و افزون بر آلزایمر احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها از جمله سرطان سینه در بانوان نیز امکان پذیر است.

کارشناسان مواردی، چون ژنتیک، محیط زیست و شیوه زندگی را در ابتلای افراد به بیماری آلزایمر موثر می‌دانند. آلزایمر در ابتدا با علائمی، چون از دست دادن حافظه، مشکل در به یاد آوردن اطلاعات، پرخاشگری، ضعف شناختی، کم بینایی، از دست دادن قدرت چشایی و شنوایی شروع می‌شود و به تدریج با از دست دادن حافظه، فرد توان زندگی مستقل را از دست می‌دهد و نیاز به مراقبت دائم پیدا می‌‍کند.

بیشتر مبتلایان به آلزایمر امید به زندگی کمی دارند و پس از ابتلا به بیماری در اثرمشکل هایی، چون افسردگی و انزوا، فراموش کردن مصرف داروها، بالا رفتن فشارخون، سقوط از ارتفاع، سکته مغزی و حمله قلبی جان خود را از دست می‌دهند.

کارشناسان در پژوهش‌های خود دریافتند افرادی که دارای مبتلایان به آلزایمر در اقوام درجه یک خود هستند به میزان بیشتری پروتئین بتا آمیلیوئید در مغز خود به نسبت دیگران دارند و خطر ابتلا به این بیماری در آن‌ها درصد بالاتری دارد. محققان به افراد توصیه می‌کنند برای ایمن ماندن از ابتلا به بیماری آلزایمر که به گفته کارشناسان درسال‌های آینده میلیون‌ها نفر از اهالی کره زمین به آن مبتلا خواهند شد، مردم باید از سنین جوانی توجه ویژه به الگوی خواب، رژیم غذایی سالم، ورزش، انجام تمرین‌های ذهنی، اجتناب از مصرف بیش از حد نمک، کنترل وزن و فشارخون خود داشته باشند تا درمیان سالی وسالمندی به این بیماری خطرناک دچار نشوند.

با انجام برنامه ریزی دقیق افراد باید بیشترین بهره را از ساعت‌های روز ببرند تا شب به میزان کافی استراحت کنند، افرادی که شیفت شب کار می‌کنند بهتر است در بازه زمانی استراحت خود به میزان کافی دریک اتاق کاملاً تاریک استراحت کنند، همچنین والدینی که دارای فرزند خردسال هستند بهتر است با تقسیم وظایف با دیگر اعضای خانواده خود زمانی کافی برای استراحت درنظر بگیرند. پژوهش‌ها نشان داده است مشکل هایی، چون بد خواب و بی خوابی می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر را تا درصد بالایی افزایش دهد. نتایج این پژوهش در نشریه سالنامه عصب شناسی (Annals of Neurology) به چاپ رسیده است.


منبع:Dailymail
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!