جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ / ۰۶:۱۷
کد مطلب: 43301
۲
۱

اهمیت ویژه مشاوره شغلی در دنیای امروز

اهمیت ویژه مشاوره شغلی در دنیای امروز
میگنا: روزگاری بود که خانواده برای بیشتر مردم دنیا اهمیتی حیاتی و غیرقابل انکار داشت و این اهمیت، از علتی ورای پیوندهای خونی و عاطفی ریشه می‌گرفت: خانواده پرجمعیت به معنای نیروی کار بیشتر بود. در گذشته، در یک خانواده، که به عنوان خانواده گسترده شناخته می‌شد، علاوه بر پدر و مادر و فرزندان، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، عروس‌ها و نوه‌ها و یا دیگر بستگان، نیز زندگی می‌کردند و از صبح تا غروب دوشادوش یکدیگر در مزارع، کشتزارها، آهنگری‌ها، خیاطی‌ها و... مشغول به کار بودند و بدین شکل، محیط کار از خانه تفکیک نشده بود؛ اما از نیمه دوم قرن نوزدهم و با انقلاب صنعتی و توسعه‌یافتگی کشورها، این الگو شروع به تغییر می‌کند.

به مرور زمان، خانواده گسترده جای خود را به خانواده هسته‌ای می‌دهد که خانواده‌ای است کم جمعیت و معمولاً جوان، که پدر و مادر همراه با فرزندانشان مستقلاً زندگی می‌کند و هر کدام از اعضا در حرفه جداگانه‌ای شاغل هستند. بدین ترتیب در دنیای مدرن، افراد با فاصله گرفتن از مشاغل خانوادگی، به علایق و مهارت‌های خاص خود روی می‌آورند و بر اساس تفاوت‌های فردی خود مشغول به کار می‌شوند.

به همین دلیل است که امروزه مشاوره شغلی اولویت بیشتری بر زندگی خصوصی پیدا می‌کند و سلامت روان در محیط کار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌شود؛ افراد ساعت‌های بسیاری را در محیط کاری و در کنار همکاران و یا مراجعان خود می‌گذرانند و در نتیجه تمام تعاملات سالم یا ناسالم، تعارض‌ها، سوءتفاهم‌ها، اختلالات شخصیتی، رقابت‌ها و حتی شرایط فیزیکی محیط کار نیز می‌توانند بر کاهش یا افزایش سلامت روان تأثیرگذار باشند.

تنش‌ها و مسائل کاری همچنین ممکن است به راحتی به خانه انتقال پیدا کرده و ناراحتی ایجاد کنند. از طرفی، مشکلات خانوادگی نیز می‌توانند در محیط کار ادامه پیدا کرده و دردسر آفرین شوند. علاوه بر این، دیدگاه‌های پست‌مدرن مشاوره شغلی معتقدند که تعدیل مسائل روانی افراد با هدایت آن‌ها به سمت مشاغل و فعالیت‌های مورد علاقه‌شان می‌تواند با سرعت بیشتری اتفاق بیفتد.

در نهایت باید گفت که مشاوره شغلی به معنای مشاوره فردی رشدی در حوزه شغل افراد، و رویکردی مثبت نگر است که همزمان به ارایه مشاوره در مسیر شغلی در راستای مسیر زندگی می‌پردازد.

مشاوره شغلی که به کلی از روان‌ شناسی بالینی و مددکاری اجتماعی متفاوت است، با تمرکز بر هدایت و راهنمایی، از دیدگاه‌های مبتنی بر آسیب‌شناسی روانی فاصله می‌گیرد و رشد فردی را در مسیر حرفه‌ای می‌جوید. هرچند مشاوره شغلی باید اطلاعات کافی از مشاغل گوناگون داشته باشد، نباید تصور شود که مشاوره شغلی یک بانک اطلاعاتی شغلی سخنگو است.
مرجع : روزنامه شهروند
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

رضا
Iran, Islamic Republic of
ببخشيد مشاوره شغلی زماني مفيده كه فرد در ابتداي جواني با 50 گزينه استخدامي روبرويه و مونده كدوم شغل رو با توجه با ويژگيهاي شخصيتي ش انتخاب كنه . ولي تو ايران وقتي يدونه شغل ثايت هم پيدا نميشه كه انتخاب كنن و استخدامي هم وجود نداره و همه قراردادي هستن اينجور نظريات شغلي باد هواست . اينجا كه كانادا نيست. بنابراين همه دنبال پارتي هستن هرجور شده تو يه اداره يا شركت معتبر استخدام بشن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
خدايا،ميشه چند لحظه وقتتو بگيرم! اين دفعه چيزي ازت نمي خوام! فقط مي خوام  خيلي ساده بگم: ممنون براي همه چيز...