سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۲:۵۷
کد مطلب: 43634
۲

برای زنده ماندن به چه مقدار نمک نیاز داریم؟

برای زنده ماندن به چه مقدار نمک نیاز داریم؟
میگنا: سدیم برای تنظیم عملکردهای بدن مثل آبرسانی، فشار خون و کارکرد مناسب اعصاب و ماهیچه ها حیاتی است اما یکی از پرمصرف ترین مواد به ویژه در میان آمریکایی ها شناخته می شود. درحالی که یک فرد بالغ باید روزانه حداکثر 2300 میلی گرم سدیم مصرف کند، مصرف واقعی افراد 3400 میلی گرم برآورد شده است.

این درحالی است که رژیم های سرشار از سدیم ارتباط نزدیکی با فشارخون بالا دارند که با افزایش ریسک حمله قلبی یا سکته مغزی همراه است.

اما واقعاً بدن ما به چه مقدار نمک نیاز دارد؟

بر اساس سازمان غذا و دارو 1500 میلی گرم در روز مقدار قابل قبول نمک برای افراد دچار فشار خون است. همچنین کودکان زیر سه سال نیز باید به همین مقدار نمک دریافت کنند.

از سوی دیگر انجمن قلب آمریکا حداقل مورد نیاز سدیم را کمتر از 500 میلی گرم در روز یا کمتر از مقدار یک چهارم یک قاشق چایخوری نمک اعلام کرده است.

سالمندانی که با کاهش کارکرد کلیه درگیر هستند یا داروهایی مصرف کنند که بر سطح سدیم بدنشان اثر می گذارد ممکن است با خطر هایپوناترمی یا کم سدیمی خون مواجه باشند، همچنین ورزشکارانی که مقادیر زیادی آب می نوشند اما سدیم از دست رفته با ورزش را جایگزین نمی کنند. با این حال، این نباید موجب نگرانی افراد باشد در مورد جذب نمک کافی باشد.

هرمقداری که نمک در وعده های روزانه خود دریافت کنید احتمالاً بیش از مقداری است که منجر به آسیب رسانی به سلول های شما شود.

 
علاقه زیاد شما به نمک به یکی از این دلایل است

حتما خودتان هم می‌دانید که مصرف نمک و سدیم بیشتر، چه بر سر سلامت‌تان می‌آورد. اضافه‌وزن، بالارفتن فشارخون، آسیب دیدن چشم‌ها و افزایش آب میان بافت‌های بدن، ازجمله مشکلاتی است که نمک‌دوست‌ها با آن درگیر می‌شوند. متخصصان می‌گویند شما نباید در روز، بیشتر از 2300میلی‌گرم نمک مصرف کنید، اما باوجود همه تاکیدهای آنها، بعید نیست که نتوانید میل‌تان به شوری را کنترل کنید و دست از اضافه کردن نمک به غذاها برندارید. ما در ادامه توضیح می‌دهیم که چرا میل به خوردن نمک، شما را رها نمی‌کند.

 
علاقه زیاد شما به نمک به این دلیل است که ورزشکارید
اگر برای یک دوره طولانی (بیشتر از یک ساعت) به‌شدت ورزش کرده‌اید، احتمالا میل‌تان به خوردن نمک بیشتر از روزهای قبل شده است. بدن شما در این شرایط، سدیم بیشتری را طلب می‌کند و درصورت بی‌بهره ماندن از آن، با مشکلاتی مثل سرگیجه، گیجی و ضعف روبه‌رو می‌شود. اغلب افراد، بعد از ورزش کردن، مقدار زیادی آب می‌نوشند تا مایعات ازدست‌رفته بدن‌شان را جایگزین کنند، اما اغلب آنها، فراموش می‌کنند که با تعریق، بدن‌شان حجم قابل‌توجهی سدیم هم از دست داده است.
 
علاقه زیاد شما به نمک به این دلیل است که جنوبی هستید
ساکنان شهرهای گرم یا کسانی که به‌خاطر کارشان در هوای گرم فعالیت می‌کنند، میل زیادی به مصرف نمک بیشتر دارند. آنها هم درست مانند ورزشکاران، مدام با تعریق درگیر هستند و علاوه‌ بر نیاز قابل‌توجهی که به نوشیدن آب بیشتر دارند، تا سراغ نمکدان نروند، بدن‌شان آرام نمی‌شود.

 
علاقه زیاد شما به نمک به این دلیل است که کلیه‌های‌تان خوب کار نمی‌کند
اگر به بیماری‌های کلیوی دچار باشید، احتمالا سدیم زیادی از طریق ادرار از بدن شما بیرون می‌رود و برای برگرداندن آن به بدن‌تان، باید سراغ نمکدان بروید. این مشکل ممکن است سردرد، ضعف شدید و احساس خستگی را در شما ایجاد کند و درصورت ادامه پیدا کردنش، حتما باید آن را با متخصصان در میان بگذارید.

 
علاقه زیاد شما به نمک به این دلیل است که داروهای دیورتیک ( ادرار آور) مصرف می‌کنید
کسانی که مجبور به مصرف داروهای ادرار آور هستند، با کاهش سطح سدیم بدن درگیر می‌شوند. از آنجاکه این داروها موجب افزایش حجم ادرار می‌شوند، بدن مصرف‌کنندگان‌شان میزان زیادی سدیم را از طریق ادرار از دست می‌دهد.

 
علاقه زیاد شما به نمک به این دلیل است که پیر شده‌اید
با بالارفتن سن، احتمالا نیاز بیشتری به مصرف نمک احساس می‌کنید. افراد در میانسالی و پیری، درصورت مصرف نمک بیشتر، عملکرد ذهنی بهتری پیدا می‌کنند، اما ازآنجاکه بالارفتن سن، اغلب با افزایش فشارخون هم همراه است، بهتر است به‌جای مصرف خودسرانه سدیم بیشتر، موضوع را با پزشک‌تان درمیان بگذارید.
 
 
 
مرجع : شفقنای زندگی+ سیمرغ
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم