جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۲:۰۰
کد مطلب: 43743
۱

وزیر: ۶۰ درصد مدیران مدارس «زن» هستند

وزیر: ۶۰ درصد مدیران مدارس «زن» هستند
میگنا: سیدمحمد بطحایی در همایش بانوی امید که به مناسبت جشن میلاد حضرت زهرا (س) و بزرگداشت مقام مادر و روز زن در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، به روش الگویی و الگوبرداری در جریان یادگیری اشاره کرد و گفت: بخشی از رفتار، سکنات و نشست و برخاست و سایر شئونات زندگی را از افراد مرجع و اطرافیان خود الگوبرداری کرده ایم.
وی افزود: ما معلم ها برای یادگیرندگان مان در مدرسه نیز از این روش بسیار استفاده می‌کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دعا می کنیم سنت اهل بیت و ائمه ملاک و الگویی در زندگی‌مان باشد گفت: یکی از مهمترین و موثرترین الگوهایی که می‌توانیم بویژه در جامعه امروز از آن استفاده کنیم، سنت و سیره زهرای مرضیه (س) است. متاسفانه باید اعتراف کنیم لااقل ما شیعیان کمتر از این الگو در زندگی مان استفاده کرده‌ایم.

بطحایی افزود: استفاده عملیاتی از این سنت و سیره یکی از رسالت های ما آموزش و پرورشی هاست. حضرت زهرا(س) الگویی همه جانبه در همه ابعاد زندگی هستند. هرچند تلاش زیادی کردیم. نشانه هایی از این الگو را در برنامه های درسی بکار بگیریم اما به نظر می‌رسد هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه زن به عنوان رکن اصلی خانواده و مهمترین عامل تربیت نسل آینده نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند گفت: امروز که در حجم انباشته آموخته‌های دانشی گرفتاریم و فرزندانمان زیر فشار آزمون ها گرفتار استرس می‌شوند، اگر مادر در خانواده نتواند مدیریت کند قطعا تلاش‌های ما به ثمر نخواهد رسید. آرامش کودکان ما پله اول یادگیری است.

وی ادامه داد: یادگیری اتفاق نخواهد افتاد مگر آنکه آرامش در وجود فرزندان نهادینه باشد که رکن اصلی قطعا مادر خانواده است.

بطحایی با اشاره به اینکه در حوزه آموزش دختران دستاوردهای خوبی داریم گفت: روزی ۳۰ درصد دانش آموزان ما دختران بودند که امروز به نزدیک ۴۹ درصد رسیده و سهم دختران تقریبا با پسران برابر است و مدارس شبانه روزی دخترانه که تا ۳۰ سال پیش وجود نداشت امروز فعال هستند.

وی افزود: اما این اعداد و ارقام نباید ما را از این غافل کند که از حیث کیفی هنوز با نابرابری مواجهیم. بویژه در ورزش دختران با کمبودهایی مواجهیم و مکان های ورزشی تناسبی با فعالیت دختران ندارد و آنها ناچارند از فعالیت‌های تربیت بدنی جدا شوند.

بطحایی ادامه داد: در مدارس مختلط در دوره ابتدایی و کلاس‌های چندپایه در مناطق دوردست از حیث تربیت بدنی دختران ما مهجورند. در برخی مناطق به دلایل فرهنگی حتی در پایه های تحصیلی پایین و در کلاس‌های اول و دوم ابتدایی برخی خانواده ها فرزندشان را به مدرسه نمی‌فرستند که بر عهده دولت است تا امکانات مناسب را برای آنها فراهم کند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ۶۰ درصد نیروی انسانی ما در آموزش و پرورش زنان‌اند اما همچنان موانعی در حضور زنان در پست‌های مدیریتی وجود دارد اظهار کرد: ۶۰ درصد مدیریت مدارس توسط زنان صورت می‌گیرد اما در پست‌های بالاتر حضور زنان به دلیل موانعی چون موانع اداری کمتر است که باید آن را کاهش دهیم. امیدواریم تلاش‌های ما در این زمینه به نتایج خوبی منتج شود.

همچنین، سید محمد بطحایی در حاشیه مراسم بانوی امید با بیان اینکه زنان به عنوان رکن اصلی هر خانواده نقش مهمی در پرورش نسل آینده به عهده دارند گفت: ایجاد آرامش در خانواده و یک فضای بانشاط بسیار اهمیت دارد و تا زمانی که فرزندان ما در فضای آرام زندگی نکنند یادگیری اتقاق نمی‌افتد.

او گفت: از خانواده‌ها به عنوان شریک تربیتی خودمان درخواست می‌کنم آنها در خانواده و ما در مدرسه محیطی شاد و آرام ایجاد کنیم.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه با بیان اینکه مدارس تا آخرین روز (28 اسفند) باز هستند گفت: در پی تعطیلی‌های زیاد امسال به علت آلودگی هوا و سایر شرایط، مدارس دایر است و می‌خواهم همه برای جبران عقب افتادگی ها کمک کنند.

بطحایی گفت: بعید است مدرسه ای اعلام کرده باشد که دانش‌آموزان از شنبه آینده به مدرسه نیایند. از خانواده ها خواهش می‌کنم اگر مقدر است برنامه هایشان را طوری تنظیم کنند که مدارس از حدنصاب نیفتد و دایر باشد.

او درباره تاثیر نمرات امتحان نهایی در کنکور سراسری نیز، گفت: فردا با وزارت علوم جلسه داریم، و مصمم‌ایم به شرطی دامنه امتحانات نهایی وسیع شود که در امتیازات کنکور موثر باشد؛ اگر قرار باشد امتحانات نهایی تاثیری در ورود به آموزش عالی نداشته باشد غیر از بار مالی و سختی چیزی برای آموزش و پرورش نخواهد داشت. میزان تاثیر سوابق تحصیلی همچنان و حداقل تا دوسال آینده، همانند گذشته خواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا بخشنامه‌ای پیرامون برگزاری مراسم «چهارشنبه سوری» به مدارس ارسال کرده‌اید؟ عنوان کرد: از چنین بخشنامه‌ای اطلاع ندارم. هرچند چهارشنبه سوری به عنوان مراسم سنتی ایرانیان می‌تواند کم خطرتر از آنچه تاکنون بوده برگزار شود.

بطحایی درباره برگزاری همایش‌های متعدد در این وزارتخانه گفت: همایش‌ها را حتی در سطح استانی کنترل می‌کنیم. در هر حوزه و معاونت نباید بیشتر از یک همایش ملی برگزار شود.
او درباره توقف برگزاری آزمون‌ها در دوره ابتدایی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز، گفت: امروز یا فردا اطلاعیه‌ای را در این باره منتشر می‌کنیم.
 
 
مرجع : ايسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود