کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

زنگ خطر کبد چرب به صدا در آمد

25 فروردين 1397 ساعت 9:12

فلوشیپ بیماری‌های کبد با اشاره به اینکه 90 درصد افرادی که اضافه وزن دارند و یا چاق هستند دچار کبد چرب می‌شوند، گفت: ۳۰ تا ۵۰ درصد ایرانیان مبتلا به کبد چرب‌اند.


میگنا: حسین پوستچی در گفت‌وگو با فارس،‌ در ارتباط با بیماری کبد چرب، اظهار داشت:‌ زندگی ماشینی امروز سبب شده که این بیماری نسبت به گذشته شیوع بیشتری داشته باشد. همچنین کودکان نیز تحرک آنها کمتر شده و علیرغم اینکه نسبت به بزرگسالان متابولیسم پایه آنها و تحرک‌شان بیشتر است ولی زندگی ماشینی آنها را در مقابل کبد چرب خطرپذیر کرده است.

 90 درصد افرادی که اضافه وزن دارند و یا چاق هستند دچار کبد چرب می‌شوند و این رقم در ایران از آنجایی که 30 تا 50 درصد دچار این دو مشکل است، بنابر این مبتلا به کبد چرب نیز هستند.

کبد چرب در صورت پیشرفت تبدیل به التهاب کبد شده که هر دوی این بیماری علائم خاصی نداشته و تنها با آزمایش آنزیم‌های کبدی می‌توان متوجه ابتلا به آن شد.

پوستچی با اشاره به اینکه التهاب کبد به دلیل کبد چرب نسبت به بیماری کبد چرب شیوع کمتر و حدود 10 درصدی دارد، گفت: پیشرفت کبد چرب نسبت به هپاتیت B و C آرام‌تر بوده و کمتر به سمت فیبروز کبدی پیش‌ می‌رود ولی در آینده بار بیماری فیبروز و سیروز کبدی به علت شیوع کبد چرب افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه زنگ خطر کبد چرب در دنیا از جمله ایران به صدا درآمده،‌گفت: کم‌تحرکی و تغذیه نامناسب همچنین زیاد خوردن سه عامل اصلی ابتلا به این بیماری است. که متأسفانه در ایران قوت غالب نان، برنج، ماکارونی به طور کلی کربوهیدرات بوده که زمینه ابتلا به کبد چرب را ایجاد می‌کند.

این فلوشیپ بیماری‌های کبد گفت: 30 درصد غذاهایی که ایرانیان می‌خورند اضافه است واین اضافه خوردن در کبد و سایر ارگان‌ها ذخیره شده و عروق را نیز درگیر می‌کند به طوریکه در حال حاضر مهمترین علت مرگ و میر در ایران ناشی از بیماری‌های قلبی ـ عروقی و سکته‌های قلبی است که علت اصلی آن بی‌تحرکی و چاقی به شمار می‌رود.
 
 
چه‌کسانی در معرض ابتلا به سرطان کبد هستند؟

همچنین فوق تخصص گوارش و کبد با تأکید بر اینکه افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان سالانه باید یک یا دو بار مورد معاینه قرار گیرند، گفت: اطلاع از این بیماری در کاهش آمار بیماران و درمان به‌موقع می‌تواند مؤثر واقع شود.

حسن سعادت‌نیا، در ارتباط با سرطان کبد اظهار داشت: این سرطان در ابتدای ابتلا علائم خاصی نداشته و افرادی که مبتلا به بیماری‌هایی همچون هپاتیت B و هپاتیت C، بیماری‌های کبدی ارثی و متابولیسم بدن و یا کبد چرب مزمن هستند، احتمال ابتلا به سرطان کبد در آنها بیشتر است.

این افراد هرچند وقت یکبار باید معاینات دوره‌ای و سونوگرافی تحت نظر پزشک را انجام دهند تا این بیماری در مراحل ابتدایی کشف و درمان شود. همچنین از پیشرفت آن جلوگیری به عمل آید.

نوعی شیمی‌درمانی اختصاصی برای بیماران مبتلا به سرطان کبد وجود دارد،این روش دارویی به طول حیات بیمار کمک کرده و مدت زمان عمر آن را از 6 تا یک سال به چندین سال افزایش می‌دهد.

افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان سالانه باید یک یا دو بار مورد معاینه قرار گیرند، سرطان کبد نسبت به سرطان‌های روده و معده چندان شایع نیست ولی اطلاع از این بیماری در کاهش آمار بیماران و درمان به‌موقع می‌تواند مؤثر واقع شود.

یک‌سوم مردم ایران به دلیل تغییر در شیوه زندگی مبتلا به کبد چرب هستند که کبد چرب درمان‌های مختلف دارویی و گیاهی داشته، ولی باید توجه داشت تغییر شیوه زندگی در درمان و پیشگیری از این بیماری بسیار اهمیت دارد.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: با کاهش وزن، مصرف نکردن مشروبات الکلی، تحرک، کاهش چربی و قند خون می‌توان در پیشگیری از این بیماری قدم برداشت.


کد مطلب: 44002

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/44002/زنگ-خطر-کبد-چرب-صدا-آمد

میگنا
  https://www.migna.ir