شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۷ / ۰۰:۱۵
کد مطلب: 44011
۰
محمدحسین نجاتی

دوام ازدواج‌های منجر به طلاق ایران: ۴۴ درصد کم‌تر از ۵ سال!

دوام ازدواج‌های منجر به طلاق ایران: ۴۴ درصد کم‌تر از ۵ سال!
میگنا: از اصلی‌ترین علت‌هایی که گفته می‌شود طلاق در ایران رکورد زده به آمارهای ازدواج برمی‌گردد. به طوریکه که در سال ۹۶ آمار ازدواج کاهش داشته است و همزمان طلاق کاهش یا افزایش چمشگیری نداشته. این مساله باعث شده نسبت ازدواج به طلاق در سال ۹۶ رشد داشته باشد.
 
طی روزهای اخیر انتشار آماری از وضعیت طلاق در ایران دوباره این رفتار اجتماعی را بر سر زبان‌ها برد. براساس این آمار، تعداد ازدواج‌های ثبت‌شده نسبت به سال ۱۳۹۵، حدود ۸ درصد (۵۱ هزار مورد) کاهش داشته، در حالی که تعداد طلاق‌ها به حدود ۱۷۵ هزار مورد رسیده که بیشترین آمار ثبت شده در تاریخ ایران است. اینجا بخوانید. 

این خبر حتی واکنش مشاور وزیر رفاه را نیز برانگیخت و براین اساس روزبه کردونی اعلام کرد: ثبت 174597 طلاق در سال 96 نسبت به 181049 طلاق در سال 95، کاهش 3.6 درصدی را نشان می‌دهد، مطالعات کمیته رصد مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که براساس آمار سازمان ثبت احوال کشور صورت گرفته است نشان می‌دهد، برای اولین بار در دو دهه گذشته رشد فزاینده و مستمر تعداد طلاق در کشور متوقف شده است. اینجا بخوانید.

برهمین اساس آمارها نشان می‌دهد یکی از اصلی‌ترین علت‌هایی که گفته می‌شود طلاق در ایران رکورد زده به آمارهای ازدواج برمی‌گردد. به طوریکه که در سال ۹۶ آمار ازدواج کاهش داشته است و همزمان طلاق کاهش یا افزایش چمشگیری نداشته و این مساله باعث شده نسبت ازدواج به طلاق در سال ۹۶ رشد داشته باشد.


مساله مهم‌تر: دوام زندگی‌ها در ایران
اما نکته قابل توجه در مساله طلاق در ایران دوام ازدواج‌های منجر به طلاق است. آماری که در اصل، واقعیت‌های طلاق در جامعه ایران را نشان می‌دهد و به مراتب از شاخص کمی تعداد طلاق در ایران مهم‌تر و قابل اعتنا تر است. براساس آمار رسمی سازمان ثبت‌احوال در سال ۹۵ بیش از ۴۴درصد از طلاق‌های ثبت‌شده در کشور مربوط به ازدواج‌های با عمر کمتر از ۵ سال بوده است.

براساس آمار مندرج در سالنامه آماری سازمان ثبت احوال در ایران حدود ۱۱ درصد طلاق‌ها در ازدواج‌های با طول مدت کمتر از یک سال رخ داده است. همچنین، ۴۴.۶ درصد از طلاق‌ها در ازدواج‌های با طول مدت کمتر از ۵ سال و ۶۷.۴ درصد از طلاق‌ها زیر ۱۰ سال از مدت ازدواج رخ می‌دهد.

براساس آمارهای رسمی، تعداد طلاق‌ها از آغاز دهه ۱۳۷۰، روندی صعودی داشته است. اما از اوایل دهه ۱۳۸۰ همزمان با افزایش تعداد ازدواج‌ها که بیشتر مربوط به متولد دهه ۱۳۶۰ بود، تعداد طلاق‌ها هم افزایش یافت. تا جایی که در سال ۱۳۸۵، تعداد طلاق‌ها به بیش از دو برابر سال ۱۳۷۵ رسید.

با این حال از سال ۱۳۸۹، با آغاز کاهش تعداد ازدواج‌ها، تعداد طلاق‌ها همچنان در حال افزایش است.


همچنین، در میان زنان ایرانی در سال ۱۳۹۵، بیشترین فراوانی طلاق در سن ۲۷ سالگی ( ۴.۵ درصد از کل طلاق‌ها) بوده است که ۱۰.۳ درصد از آنها از همسران خود بزرگتر، ۶.۹ درصد از آنها همسن و۸۲.۲ درصد از آنها کوچکتر از همسران خود بوده‌اند، همچنین در میان مردان ایرانی در این سال بیشترین فراوانی طلاق در ۳۰ سالگی ( ۵.۲درصد از کل طلاق‌ها) بوده است که ۱۴.۵ درصد از آنها از همسرانشان کوچکتر، ۶.۵ درصد همسن و ۷۹ درصد از آنها از همسرانشان بزرگتر بوده‌اند.


منبع نمودارها: سالنامه آماری سازمان ثبت‌ احوال

 
مرجع : خبرآنلاین
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود