پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۹ تير ۱۳۹۷ / ۱۷:۰۰
کد مطلب: 44669
۱

ارتباط مستقیم بهداشت روان با سطح هوش هیجانی

ارتباط مستقیم بهداشت روان با سطح هوش هیجانی
میگنا: همه ما هوش هیجانی داریم. هوش هیجانی توانایی تشخیص احساسات و عواطف خود و دیگران است.

دانيل گلمن، هوش هیجانی را چنین توصیف می كند:
«هوش هیجانی مشتمل بر شناخت احساسات خویشتن و استفاده از آن برای اتخاذ تصمیم های مناسب در زندگی است. توانایی اداره مطلوب خلق و خوی و وضع روانی و كنترل تكانش هاست. عاملی است كه به هنگام شكست ناشی از دست نیافتن به هدف، در شخص ایجاد انگیزه و امید می كند. هم حسی یعنی آگاهی از احساسات افراد پیرامون شماست. مهارت اجتماعی یعنی خوب تا كردن با مردم و كنترل هیجان های خویش در رابطه با دیگران و توانایی تشویق و هدایت آنان است.»
 
گلمن ضمن مهم شمردن هوش شناختی و هیجانی می گوید: هوش بهر (IQ) در بهترین حالت خود تنها عامل 20 درصد از موفقیت های زندگی است. 80 درصد موفقیت ها به عوامل دیگر وابسته است و سرنوشت افراد در بسیاری از موارد در گرومهارت هایی است كه هوش هیجانی را تشكیل می دهد.

 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی و پزشک متخصص اعصاب و روان گفت: سلامت روان با سطح هوش هیجانی ارتباط مستقیم دارد.

دکتر «کاوه حجت» با اشاره به این‌که هوش عاطفی، احساسی یا هیجانی ( Emotional intelligence:EI ) شامل شناخت و کنترل عواطف و هیجان‌های خود است، گفت: سلامت فقط فقدان بیماری نیست بلکه رفاه کامل جسمانی، روانی و اجتماعی را شامل می‌شود. فردی که توانمندی‌های خود را بشناسد، توانایی مقابله با استرس‌های روزمره را داشته باشد و به شکل مفید و موثری در جامعه فعالیت داشته باشد، دارای سلامت روان است.

این متخصص اصاب و روان تصریح کرد: همه افراد جامعه به درجاتی دچار استرس می‌شوند و با آگاهی از مهارت‌های مقابله با آن می‌توانند سلامت روان خود را حفظ کنند. همه افراد باید توانایی کنترل و بروز مناسب احساسات و هیجان‌ها را بیاموزند. بر خلاف بسیاری از بیماری‌ها که فرد در بروز آن تأثیر کمی دارد، سلامت روان ارتباط مستقیم با سطح هوش هیجانی فرد دارد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی آموزش مهارت‌های زندگی و به کارگیری آن‌ها را ضامن سلامت روان عنوان کرد و گفت: افرادی که از آموزش‌های مستقیمی در حوزه مدیریت هیجانات، استرس و خشم، مهارت‌های ارتباطی و حل مسأله بهره‌مند شده‌اند، از سلامت روان بالاتری برخوردار هستند. این گونه مهارت‌ها قابل یادگیری برای تمام افراد است و هر فرد می‌تواند با افزایش این مهارت‌ها سطح سلامت روان خود را افزایش دهد.

وی به باور و تصور اشتباه عموم اشاره و اظهار کرد: برخی افراد به اشتباه تصور می‌کنند مشکلات روانپزشکی قابل درمان نیست، این در حالی است که این باور اشتباه نباید باعث غفلت از آموزش جامعه و فرزندان ما و تأخیر در استفاده از حمایت‌های روحی و دارویی مشاور و پزشک شود.

این متخصص اعصاب و روان خاطرنشان کرد: آگاهی از این مهارت‌ها می‌تواند عامل پیشگیری‌کننده از بیماری‌های روانپزشکی نظیر افسردگی، اضطراب، سردردهای عصبی و زخم معده باشد.

 
مرجع : خبرگزاري ايسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
خدايا،ميشه چند لحظه وقتتو بگيرم! اين دفعه چيزي ازت نمي خوام! فقط مي خوام  خيلي ساده بگم: ممنون براي همه چيز...