کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مشاوره انتخاب رشته کنکور ( فرصت ها و تهدیدها )

نادر اسدی

27 تير 1397 ساعت 14:32

مشاوره های ضروری و مهم انتخاب رشته که هر داوطلبی باید برای انتخاب رشته آنها را بداند. شامل مباحث روانشناسی و قوانین مهم انتخاب رشته به همراه استفاده از نرم افزار انتخاب رشته است كه همه اين موارد توسط مشاوران مجرب در پايگاه هاي انتخاب رشته كنكور آموزش و پرورش در سراسر كشور انجام مي گردد.


ميگنا: ایامی راکه در پیش رو داریم همه منتظر آن هستند تا نتایج کنکور اعلام شود. خانواده ها مضطرب و دانش آموزان نگرانند تا نتایج اعلام شود و ثمره تلاش و کوشش خود را مشاهده نمایند.

کنکور هنوز تمام نشده است بلکه گام نهایی آن که انتخاب رشته می باشد از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. متاسفانه برخی از دانش آموزان به این مهم واقف نیستند و با یک انتخاب غلط سرنوشت زندگی خود را به مخاطره می اندازند.

حتما شنیده اید که فلانی با رتبه بسیار خوب در دانشگاه تراز اول کشور قبول شد و به ناگاه پس از چند ترم ادامه تحصیل به یکباره درس و دانشگاه را رها کرد. بارها دیده اید که فلان دانش آموز با بهترین رتبه در دانشگاه مورد نظر قبول نشده است و آه حسرت را بر دل خود و خانواده هایشان بر جای گذاشتند. این ها همه از مواردی می باشند که محصول یک انتخاب رشته غلط و غیر اصولی می باشد.


برای آنکه این گام مهم (انتخاب رشته صحیح کنکور) را نیز به سلامتی به پایان برسانید نکاتی طلایی را خدمت داوطلبان و خانواده این عزیزان عرض می نمایم.

10 توصیه طلایی:
1-در انتخاب رشته صحیح آن چیزی که باید بیش از همه به آن توجه شود علاقه و استعداد دانش آموز می باشد. اگر رشته ای را که علاقه ندارید هرگز به توصیه ی دیگران انتخاب نکنید و اگر رشته ای را که از پس خواندن دروس آن رشته عاجز هستید را در اولویت های خود قرار ندهید.

2- دفترچه آشنایی با رشته های دانشگاهی را به دقت مطالعه کرده و از نحوه انتخاب رشته، آگاهی لازم را کسب نمائید. به نوعی که هیچگونه ابهامی در دفترچه راهنماي انتخاب رشته کنکور برایتان باقی نمانده باشد.

3- در انتخاب رشته از افراد آگاه به ویژه مشاوران مدارس، راهنمایی های لازم را کسب نمائید و هرگز به توصیه افرادی که در این زمینه مهارت ندارند توجه نکنید.

4- در این ایام پرتلاطم عده ای سود جو با تبلیغات رنگارنگ خود در صدد اغواگری و فریب دانش آموزان می باشند و با دریافت مبالغ هنگفت وعده قبولی در رشته هایی را می دهند که هرگز با تراز و رتبه قبولی داوطلبین همخوانی ندارد لذا مواظب باشید تا به دام این افراد نیفتید.

5- همه ساله مراکزی از سوی آموزش و پرورش با عنوان پایگاه های انتخاب رشته کنکور در سطح شهر دایر می شود که بهترین مکان برای یک انتخاب رشته صحیح می باشد.

6- انتخاب رشته مجازی که گاهی اوقات بر اساس نرم افزارهایی از سوی برخی موسسات آموزش صورت می گیرد به هیچ عنوان نمی تواند موفقیت و خوشبختی شما را تضمین نماید، بلکه فقط می تواند محدوده قبولی شما را در برخی کد رشته ها تخمین بزند.

7- هدف خود را از انتخاب یک رشته، دانشگاه و شهر مورد انتخابی خود تعیین کنید و روی هوا و هوس و احساسات دست به انتخاب نزنید.

8- تا جائیکه برایتان امکان دارد انتخاب رشته امسال را از دست ندهید و اینکه می خواهم بگذارم برای سال آینده جمله خوبی نیست. چرا که تجربه نشان داده معمولا رتبه کنونی بهتر از سال آینده می باشد.

9- هر دانش آموزی می تواند 150 کد رشته محل را برای خود انتخاب نماید که 25درصد آن رشته هایی ایده آل می باشند و آرزوی هر دانش آموزی هست که در آنها قبول شود ولو اینکه بداند قبول نمی شود. 50 درصد آن رشته هایی هستند که احتمال زیاد دارند قبول شوید و 25 درصد آن رشته های کف می باشند که قطعا قبول می شوید لذا تا جائیکه می توانید تعداد انتخاب های خود را افزایش دهید.

10- تکمیل فرایند انتخاب رشته کنکور را به روزهای پایانی نگذارید. از هم اکنون دفترچه سال های گذشته انتخاب رشته کنکور را از اینترنت دانلود کرده و اطلاعات خود را افزایش دهید.

 
نادر اسدی
کارشناس ارشد روان شناسی – مدرس آموزش خانواده


کد مطلب: 44827

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/44827/مشاوره-انتخاب-رشته-کنکور-فرصت-تهدیدها

میگنا
  https://www.migna.ir