سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۹ تير ۱۳۹۷ / ۲۰:۳۶
کد مطلب: 44848
۱

نیترات موجود در سوسیس کالباس، منجر به بیماری روانی «شیدایی» می‌شود

نیترات موجود در سوسیس کالباس، منجر به بیماری روانی «شیدایی» می‌شود
ایرنا نوشت: یافته‌های محققان دانشگاه پزشکی جان‌هاپکینگز آمریکا نشان می‌دهد نیترات (ماده موجود در گوشت های فراوری شده) می‌تواند منجر به نوعی بیماری روانی به نام «شیدایی» شود.

افرادی که به دلیل یک دوره شدید بیماری بستری‌شده‌اند، سه برابر بیشتر از افرادی که سابقه‌ای جدی از هر نوع اختلال روانی نداشته‌اند گوشت‌های فراوری‌شده حاوی نیترات مصرف کرده‌اند.براساس این گزارش، آزمایش روی نمونه‌های حیوانی نیز نشان داد فقط چند هفته بعد از مصرف مواد حاوی نیترات، این نمونه‌ها علائم بیشتری از بیماری شیدایی ازجمله بیش فعالی را دارند.عوامل ژنتیکی و محیطی با بیماری شیدایی مرتبط است بااین‌حال نتوانسته‌اند دلیل اصلی ابتلا به بیماری را توضیح دهند و محققان به‌شدت به دنبال عوامل محیطی مانند رژیم غذایی هستند که درشدت و کاهش آن نقش دارد.

رابرت یالکین(Robert Yolken) پزشک و استاد دانشگاه جان هاپکینز و محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: تحقیقات آتی می‌تواند منجر به دست یافتن به رژیم‌هایی شود که شدت دوره‌های بیماری را در افراد مبتلابه آن و بیماری دوقطبی کاهش دهد.بیماری شیدایی که با علائمی همچون بی‌خوابی، بیش فعالی و احساس سرخوشی شناسایی می‌شود، با افزایش انرژی و سرخوشی در فرد همراه است و چند هفته به طول می‌انجامد و معمولاً در افراد مبتلابه اختلال دوقطبی مشاهده می‌شود اما احتمال دارد در افراد مبتلابه شیزوفرنی نیز دیده شود.

حالات شیدایی می‌تواند باعث رفتارهای مخاطره‌آمیز ازجمله توهم شدید در افراد شود، به این دلیل بسیاری از بیمارانی که نوع شدیدی از آن را بروز می‌دهند در بیمارستان بستری می‌شوند.یالکین و همکارانش در بازه‌ زمانی 2007 تا 2017، مطالعه پیوسته‌ای را انجام داده و داده‌های مرتبط با سلامت و بهداشت، رژیم غذایی و خصوصیات جمعیت شناختی یک هزار و 101 نفر افراد 18 تا 65 سال مبتلابه اختلالات روان‌شناختی و افراد سالم را گردآورده و تحلیل کرده‌اند.

نزدیک به 55 درصد مشارکت‌کنندگان در این طرح زن، 55 درصد از نژاد قفقازی و 36 درصد افراد رنگین‌پوست بودند.افراد مبتلابه اختلالات روانی از میان بیمارانی انتخاب شدند که در بیمارستان «شپرد پرد» در بالتیمور آمریکا دوره‌های درمانی را طی می‌کردند.

افراد سالم در این مطالعه نیز با استفاده از اعلام فراخوان در دانشگاه‌ها و تأسیسات بهداشتی و درمانی محلی برگزیده‌شده‌اند.تحقیق در مورد سوابق آن‌ها در سال‌های 2007 تا 2017 نشان داد افرادی که به دلیل بیماری شیدایی بستری‌شده‌اند، به‌طور تقریبی سه و نیم برابر بیشتر از افراد بدون سابقه اختلال روانی گوشت فراوری‌شده مصرف کرده‌اند.

یالکین می‌گوید: ما رژیم‌های غذایی متفاوتی را بررسی کردیم و گوشت‌های فراوری‌شده به‌طور خاص تأثیر مشخصی داشت. نیترات از مدت‌ها پیش در گوشت‌های فراوری‌شده استفاده‌شده و تحقیقات نشان داده همچنین با ابتلا به بعضی سرطان‌ها و بیماری‌های مغزی و روانی مرتبط است.یافته‌های این تحقیق در نشریه روانشناسی مولکولی نیز به‌تفصیل منتشرشده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.