شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۹:۳۴
کد مطلب: 45119
۲

دوستی قبل از ازدواج ممنوع

دوستی قبل از ازدواج ممنوع
میگنا: محسن پوراحمد خمینی کارشناس امور خانواده در گفتگو با فارس، با اشاره به روایت معروفی از رسول اکرم صلی الله علیه وآله و سلم که نقل شده ایشان فرموده اند: فرزند سه حق بر پدر دارد: اول انتخاب نام نیکو، دوم کتابت، نوشتن و سواد آموزی، سوم ازدواج، زمانی که فرزند بالغ شد. [1] می‌گوید: ایجاد زمینه‌ ازدواج از وظایف والدین در اسلام برشمرده شده است و حتی در آیین اسلامی از وظایف پدر و مادر ترغیب جوانانشان به ازدواج است.مسائل اقتصادی برای آغاز زندگی مشترک مهم است، اما نباید مانع و یا دلیلی برای ازدواج باشد، مسلمان باید زرنگ بوده و درمحدودیت‌ها بهترین تصمیم را بگیرد.

وی با اظهار تاسف از اینکه امروزه مخارج ازدواج را با چرتکه حساب می‌کنیم، خاطر نشان کرد: فرهنگ رزق و روزی‌سانی را که در اسلام به آن تاکید شده است، فراموش کرده‌ایم. فرهنگ ازدواجی که در کشور رایج شده است شباهتی با فرهنگ ازدواج اسلامی ندارد و بین آنها فاصله بسیار زیادی وجود دارد.

پوراحمد مبنای فرهنگ ازدواج در اسلام بر آسان‌گیری می‌داند و می‌گوید: البته آسان‌گیری که اسلام از آن سخن می‌گوید پس از مرحله انتخاب همسر آغاز می‌شود یعنی جهت عکس برخی ازدواج‌های امروزی که انتخاب‌هایی آسان و بر مبنای یک نگاه و یک احساس شکل می‌گیرد.

این کارشناس خانواده افزود: مرحله انتخاب در پروسه ازدواج مهمترین مرحله از مراحل شکل گیری پیوند ازدواج است و باید در جامعه آموزش داد که سخت گیری‌ها باید در مرحله انتخاب باشد و مبنای انتخاب کفویت دختر و پسر در اخلاق و ایمان و عقاید است.

ازدواجی بوی ماندگاری می‌دهد که مبنای انتخابش عقل باشد و دختر و پسر در مرحله انتخاب، دچار عُلقه به یکدیگر نشوند چون اگر در این مرحله علقه به‌وجود بیاید همانطور که امیرالمومنین علیه السلام فرمودند حب الشیء یعمی و یصم (عاشق شدن باعث کوری و کری می‌شود)، دختر و پسر نمی‌توانند عیوب یکدیگر را درک کنند و همین موضوع باعث به‌وجود آمدن بسیاری از اختلافات در زندگی مشترک خواهد شد و حتی گاهی این اختلافات منجر به جدایی زوجین از یکدیگر می‌شود.

پوراحمد اذعان داشت: امروزه در بین برخی افراد، دوستی قبل از ازدواج برای شناخت بیشتر به عنوان یک ارزش تعیین شده است درحالی که این نوع دوستی باعث به‌وجود آمدن علاقه و محبت بین دختر و پسر شده و آنها را از اتخاذ تصمیم منطقی در انتخاب محروم می‌کند.
وی تصریح کرد: در هیچ‌کدام از روایات از داشتن جهیزیه، مهریه و مراسم‌های سنگین صحبت نشده است.

این کارشناس خانواده با تاکید بر اینکه حمایت خانواده از جوانانی که به سن ازدواج رسیده است، لازم است می‌گوید: داشتن خانه مستقل، خودرو شخصی و وسائل کامل برای شروع زندگی به معنای حمایت نیست.

[1] . بحارالانوار، ج 6، 24 ; محجة البیغاء، ج 2، ص 66.

 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
برای اینکه دوستت داشته باشم و به تو احترام بگذارم، مجبور نیستم با تو هم عقیده باشم.