سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۳ شهريور ۱۳۹۷ / ۰۹:۳۷
کد مطلب: 45194
۱

اوتیسم گران است!

اوتیسم گران است!
میگنا: مرضیه فرشاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: زمانی که دانشجوی پزشکی بودم در طول دوره طبابت حتی یک کودک اوتیسم هم ندیدم اما سال گذشته که آماری را از حوزه توانبخشی پرسیدم اطلاع دادند که از هر 60 کودک یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود.  اخیرا از هر 57 کودک یک مورد با این بیماری به دنیا می‌آید. ممکن است ابتلا افزایش داشته و یا قدرت تشخیص دقیق‌تر شده باشد. به هر حال اوتیسم گرچه قابل درمان نیست اما قابل کنترل بوده و می‌توان از یک کودک مبتلا به اوتیسم، یک فرد مستقل اجتماعی ساخت تا حداقل‌های خود را برطرف کرده و وابسته نباشد.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: منابع دولتی اجازه نمی‌دهد که تشخیص به موقع و مراقبت‌های ویژه برای همه مادران و کودکان انجام شود و بخشی از هزینه‌ها بر عهده خانواده‌ها است. خانواده‌هایی که توان مالی لازم برای این بررسی‌ها را دارند این هزینه‌ها را در سبد خود پذیرفته‌اند اما قسمت عمده خانواده‌ها توان تامین هزینه‌های اوتیسم را ندارند.

فرشاد با اشاره به اینکه اوتیسم یکی از گران‌ترین اختلالاتی است که در بهزیستی تعریف شده افزود: برای هر کودک اوتیسم باید یک مربی تعریف شود و در هیچ اختلال دیگری برای هر کودک یک مربی تعریف نمی‌کنیم. در مراکز بهزیستی بیشتر از تعداد کودکان مبتلا به اوتیسم کادر درمانی و خدماتی وجود دارد. به همین دلیل کسانی که مسئولیت اجتماعی دارند باید به این فضا وارد شده و فضای فرهنگی ایجاد کنند. در حال حاضر 12 مرکز اوتیسم در استان وجود دارد که به 460 کودک مبتلا به این اختلال خدمت می‌کند اما این تعداد به هیچ عنوان کافی نیست. در حال حاضر به 50 تا 60 کودک یارانه پرداخت می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: مداخلات اوتیسم به روز بستگی دارد و یک روز تشخیص زودتر می‌تواند اثرگذار باشد. درست است که مبتلایان به اوتیسم در برخی شاخص‌ها به توانمندی افراد سالم نمی‌رسند اما می‌توانند یک زندگی بدون آسیب و بدون وابستگی داشته باشند.

فرشاد یادآور شد: همین امروز در اصفهان یک فوق لیسانس تاریخ وجود دارد که مبتلا به اوتیسم است. این می‌تواند مصداقی برای خانواده‌هایی باشد که یک مبتلا به اوتیسم داشته و از درمان ناامید هستند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
ميزان هوش، با توانايى تغيير كردن، اندازه گيرى ميشود. آلبرت انشتين